21.9.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΑ: 4η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

"The Stars Shine Under The Acropolis"

Περιγραφή

Κορυφαίοι χορευτές από τα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου, έρχονται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, για να μας χαρίσουν μια μοναδική βραδιά μπαλέτου μοντέρνου και κλασικού ρεπερτορίου. Μια ονειρική βραδιά που θα περιλαμβάνει ένα πανόραμα χορογραφιών με τα αριστουργήματα των μεγαλύτερων χορογράφων.  

Οι κορυφαίοι etoiles χορευτές των Opera de Paris (Mathieu Ganio & Hannah O’ Neill), The Royal Ballet Covent Garden (Fumi Kaneko & Vadim Muntagirov), Berlin  tate Ballet (Daniil Simkin), Wiener Staatsoper (Kiyoka Hashimoto & Davide Dato), The Royal Danish Ballet (Emma Riiskofoed & Ryan Tomash) και American Ballet Theater (Elizabeth Beyer) την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα μαγέψουν το Αθηναϊκό κοινό στη σκηνή του Ηρωδείου και κάτω από τη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Εισιτήρια

VIP: 150€
Α Ζώνη: 120€
Β Ζώνη: 100€
Γ Ζώνη: 80€
Δ Ζώνη: 60€
Ε Ζώνη: 45€
Ζ Ζώνη: 30€
Ζώνη περιορισμένης ορατότητας: 20€
ΑμεΑ: 20€

 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Βράχων

Περιγραφή

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων. Ο σπουδαίος ερμηνευτής, ο οποίος έχει σημαδέψει την ελληνική δισκογραφία με τη φωνή και τα τραγούδια του, θα πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο ξεχωριστές εμφανίσεις της πλούσιας καριέρας του.

Από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μετράει περισσότερα από 50 χρόνια σταθερής παρουσίας στη δισκογραφία και έχει αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές, κάθε ηλικίας και από κάθε φάσμα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Από το 1972, που έκανε το ντεμπούτο του, μέχρι σήμερα, ο Παπακωνσταντίνου υπηρέτησε πιστά κάθε μορφή του ελληνικού τραγουδιού και συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές που γέννησε αυτός ο τόπος (Μάνος Λοΐζος, Θάνος ΜικρούτσικοςΜίκης Θεοδωράκης, Τάσος Λειβαδίτης, Κώστας Καρυωτάκης, Νίκος Καββαδίας κ.α.). Δίσκοι όπως "Τα Αγροτικά" (1975), "Φοβάμαι" (1982), "Διαίρεση" (1984), "Χαιρετίσματα" (1987), "Σφεντόνα" (1992), "Θάλασσα στη Σκάλα" (1999) και άλλοι, αποτελούν σημεία αναφοράς και εξακολουθούν να εμπνέουν τις νεότερες γενιές, όπως αποδεικνύεται σε κάθε ζωντανή εμφάνισή του όπου προσελκύει κοινό κάθε ηλικίας.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, παρά την τεράστια ιστορία του, παρέμεινε αιώνια διψασμένος για τη συναυλιακή συνθήκη και διαθέσιμος να "μιλήσει" για το σήμερα, για όλα αυτά που μας συγκινούν και μας προβληματίζουν, για τον έρωτα, την κοινωνία, τους φόβους και τα όνειρά μας.

Εισιτήρια

15€

 

Γιάννης Χαρούλης Summer 2024 στο Θέατρο Βράχων

Περιγραφή

Ο Γιάννης Χαρούλης για ακόμη ένα καλοκαίρι θα μας ενώσει με τη μουσική του κάτω από τον έναστρο ουρανό. Από το χθες μέχρι το σήμερα, με αγαπημένα τραγούδια μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης, θα μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους, θα μας συγκινήσει και θα μας χαρίσει υπέροχες βραδιές. Το πάθος και η φλόγα του θα φωτίσουν τα βράδια μας, σε μια γιορτή που όλοι θα θυμόμαστε.

Μαζί του οι μουσικοί:
Λευτέρης Ανδριώτης - Λύρα
Ορέστης Μπενέκας - Πλήκτρα
Αλέκος Βουλγαρακης - Ηλεκτρική κιθάρα
Γιώργος Δούσος - Πνευστά
Σωτήρης Μαυρονάσιος - Τύμπανα

Επιμέλεια Ήχου: Παναγιώτης Ριζόπουλος - Νίκος Κωνσταντάκης
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βράχων 2024. 

Εισιτήρια

15€ προπώληση
17€ στην είσοδο

Προπώληση:
-Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
-Τηλεφωνικά: 210 7234567
- Online: www.ticketservices.gr

H online και η τηλεφωνική αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας 5% 

 

Μαρινέλλα στο Ηρώδειο. Συμμετέχουν Αντώνης Ρέμος, Χρήστος Μάστορας

Περιγραφή

Η Μαρινέλλα, σε μια προσωπική κατάθεσης ψυχής. Mια μουσική εμπειρία που θα μαγέψει το κοινό, με την συνοδεία πολυάριθμης ορχήστρας και τη συμμετοχή του Αντώνη Ρέμου και του Χρήστου Μάστορα. 

Τραγούδια που μας σημάδεψαν, μας συντρόφευσαν, μας έκαναν να ερωτευθούμε, να συγκινηθούμε. Ηρώδειο, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός
Σχεδιασμός φωτισμού: Ελευθερία Ντεκώ
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Δίσκος

Εισιτήρια

Κάτω Διάζωμα
VVIP: 300 €
Διακεκριμένη Ζώνη: 250 €
Ζώνη A: 180 €
Ζώνη B: 150 €
Ζώνη Γ: 110 €

Άνω Διάζωμα
Ζώνη Δ: 110 €
Ζώνη Ε: 90 €
Ζώνη ΣΤ: 80 €
Ζώνη Ζ: 70 € (περιορισμένη ορατότητα)

Προπώληση:
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr

Αγορά εισιτηρίων ΑμεΑ με 50€ στο τηλέφωνο 2107234567 (Δευτέρα-Παρασκευή: 10πμ-5μμ)

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

 

Estas Tonne στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Περιγραφή

O θρυλικός Estas Tonne για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Η μουσική του βιρτουόζου κιθαρίστα συνδυάζει αρμονικά τους ήχους της κλασικής κιθάρας, φλαμένκο και μουσικής εθνίκ.

Εισιτήρια

40€ - 120€

 

90 Χρόνια Γιώργος Κατσαρός ''Έτσι έζησα'' στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Περιγραφή

Μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του σπουδαίου συνθέτη και μαέστρου Γιώργου Κατσαρού, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, βασισμένη στη ζωή και το έργο του συνθέτη, που συνδυάζει στοιχεία μιούζικαλ και συναυλίας. Με πάνω από 1500 συνθέσεις στο ενεργητικό του και αμέτρητες μεγάλες επιτυχίες, ο Γιώργος Κατσαρός εκτός από χαρισματικός συνθέτης είναι και ένας από τους σπουδαιότερους δεξιοτέχνες στο σαξόφωνο. Το 1998 η Philips Αμερικής τον συμπεριέλαβε σε δίσκο με τους μεγαλύτερους σαξοφωνίστες του κόσμου.

Στη διάρκεια της καριέρας του μας έχει χαρίσει πολλά αγαπημένα τραγούδια.
"Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε", "Κάθε λιμάνι και καημός", "Δεν υπάρχει ευτυχία", "Πάμε για ύπνο Κατερίνα", "Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου", "Αποκλείεται", "Θα υπάρχω θες δε θες", "Κέρκυρα – Κέρκυρα" είναι κάποια από τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι: Μελίνα ΑσλανίδουΛένα Αλκαίου, Κλειώ Δενάρδου, Στέλιος Διονυσίου, Λουίζα Πυριόχου, Χριστίνα Ράλλη, Ίαν Στρατής και ο Κώστας Χατζής. Οι ηθοποιοί Άντζελα ΓκερέκουΤάνια ΤρύπηΑλέξανδρος Μπουρδούμης και Μέμος Μπεγνής θα μας θυμίσουν επιθεωρησιακά στιγμιότυπα, κινηματογραφικά και ελαφρά τραγούδια της πρώτης περιόδου του Γιώργου Κατσαρού. Και μαζί με την Ζωζώ Σαπουντζάκη και τον Τάκη Ζαχαράτο θα αναβιώσουν τις περίφημες ρεβύ πίστας από τα κοσμικά κέντρα της Πλάκας στα οποία διηύθυνε τις ορχήστρες ο συνθέτης.

Η βραδιά θα κλείσει με τον Γιάννη Πάριο, ανακάλυψη του Κατσαρού. Ο συνθέτης θα συνοδεύσει με το σαξόφωνο του τον ερμηνευτή στις επιτυχίες του και έτσι ο μαέστρος θα μας έχει πει την ιστορία της ζωής του αφού… έτσι έζησε. Με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λευτέρη Καλκάνη.

Στο πιάνο ο Γιώργος Θεοφάνους.

Τα κείμενα της παράστασης έχει γράψει ο Άγγελος Πυριόχος και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Εισιτήρια

Διακεκριμένα: 100€
Α' Ζώνη: 90€
Β' Ζώνη: 75€
Γ' Ζώνη: 65€
Δ' Ζώνη: 50€
Ε' Ζώνη: 40€
Ζ' Ζώνη: 30€ 

ΑΜΕΑ / Κρατήσεις για τις θέσεις ΑΜΕΑ γίνονται τηλεφωνικά στο 2103221897 (email: tameia@aefestival.gr)

 

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Ελεονώρα Ζουγανέλη "Ξανά Μαζί" στο Θέατρο Λυκαβηττού

Περιγραφή

Η συνάντηση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη συνιστά μία συνεργασία που απολαμβάνουν τόσο οι ίδιες όσο και το κοινό, που δεν χορταίνει να βλέπει τις δύο χαρισματικές γυναίκες να αλληλοσυμπληρώνονται και να ξεσηκώνουν η μία την άλλη, αλλά και τους θεατές.

Η Ελευθερία ανασύρει από την πλούσια δισκογραφία της μουσικούς θησαυρούς, ενώ στο πρόγραμμά τους το έντεχνο συναντά το λαϊκό τραγούδι και η συγκίνηση συναγωνίζεται τη διάθεση για χορό και ξεφάντωμα. Η χημεία που μοιράζονται οι δύο ερμηνεύτριες φτιάχνει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που ο κόσμος δεν χορταίνει να το συνδυάζει με τα καλοκαίρια του.

Το πάντρεμα των δύο χαρισματικών καλλιτεχνών σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση, συναίσθημα και αγαπημένα τραγούδια κέρδισε τις καρδιές όλων μας. Όσοι το είδαν ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε – και σίγουρα πολλοί θα θέλουν να το ξαναζήσουν. Όσοι δεν τα κατάφεραν, σίγουρα θα θέλουν να το δουν.

Μαζί τους μια δεμένη ομάδα από 7 δεξιοτέχνες μουσικούς:
Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα)
Νίκος Μέρμηγκας (μπουζούκι, λαούτο, λαύτα, μαντολίνο)
Βασίλης Νησσόπουλος (μπάσο)
Δημήτρης Στασινός (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα)
Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο)
Στέλιος Φραγκούς (πιάνο, πλήκτρα)
Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν)

Επιμέλεια φώτων: Μαρία Βενετάκη
Επιμέλεια ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος, Χάρης Κρεμμύδας, Νίκος Παππάς
Καλλιτεχνική επιμέλεια : Λήδα Ρουμάνη

Special guest: Shantel & Θω­μάς Κων­σταν­τί­νου.

Εισιτήρια

15€ - 18€ - 20€ (πόρτα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ

Πρόσεξε τι θα θυσιάσεις στο κυνήγι της ευτυχίας

Πρόσεξε τι θα θυσιάσεις στο κυνήγι της ευτυχίας
Η ήρεµη ζωή του Βύρωνα και της Ευγενίας θα διαταραχτεί από την αιφνίδια απόφασή της να εξαφανιστεί µέσα σε µια νύχτα, εγκαταλείποντας τον σύζυγό της και το έξι µηνών βρέφος τους, αφήνοντας πίσω µόνο ένα σηµείωµα. Ένα φαινοµενικά αγαπηµένο ζευγάρι διαλύεται µέσα σε ένα βράδυ. Εκείνος, συντετριµµένος, θα µαζέψει τα κοµµάτια του, προσπαθώντας να µεγαλώσει σωστά την κόρη του και να γίνει για εκείνη πατέρας και µητέρα. Πάντα όµως θα τον πονάει η ανεξήγητη εγκατάλειψη της γυναίκας του. Οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στη συνέχεια θα τον κάνουν να πειστεί ότι δεν πρέπει να ασχοληθεί ξανά µαζί της και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ανατροφή της κόρης του. Στο µεταξύ, η Ευγενία ταξιδεύει στο εξωτερικό και επιλέγει να στήσει µια καινούργια ζωή από το µηδέν, σε µια νέα χώρα κι ένα νέο περιβάλλον, παρόλο που ένα κοµµάτι της θα µείνει πίσω στην Ελλάδα, µαζί µε το παιδί της. Κάθε µέρα που βρισκόταν σ’ αυτόν τον γάµο ένιωθε όλο και πιο εγκλωβισµένη, όµως τώρα είναι αποφασισµένη να κυνηγήσει την προσωπική της ευτυχία και να βρει τον πραγµατικό εαυτό της, χωρίς να τη νοιάζει η γνώµη των άλλων και οι επιταγές της κοινωνίας. Τα χρόνια περνούν… Οι ζωές όλων µοιάζουν να έχουν βρει τους ρυθµούς τους και ο καθένας ζει και πορεύεται σύµφωνα µε τις επιλογές του. Τι θα συµβεί όµως όταν η Ευγενία αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα; Θα καταφέρει να πείσει την κόρη της να την αφήσει να µπει στη ζωή της, µετά από δεκαπέντε χρόνια που ήταν µακριά της; Τι θα χρειαστεί να θυσιάσει αυτή τη φορά στο νέο κυνήγι της ευτυχίας; Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα που εστιάζει στη δύναµη της συγχώρεσης. Καθώς το παρελθόν συγκρούεται µε το παρόν, οι επιλογές τους αντικατοπτρίζονται στη ζωή της κόρης τους και των εαυτών τους, ρωτώντας τελικά: Μπορεί η αγάπη, αφού χαθεί, να ξαναζωντανέψει;

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Η μοίρα ενώνει τις ζωές των ανθρώπων. Ο Στέφανος, ο Εμμανουήλ, ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Ορέστης ενώθηκαν μέσα από την αγάπη και τη ζωή. Θα καταφέρουν να μείνουν ενωμένοι όταν ο θάνατος μπει ανάμεσα τους; Η φιλία τους θα αντέξει όταν ξέρουν πως ένας από αυτούς είναι ο δολοφόνος; Θα καταφέρουν να βρουν την ευτυχία ή θα πνιγούν στους φόβους τους; ΕΡΩΤΑΣ, ΑΙΜΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑΣ… Ένας εξ αυτών ας γίνει ο δικός σας δρόμος προς την ευτυχία…

ΟΡΓΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

ΟΡΓΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ
Αριάδνη, Άγγελος, Γεράσιμος και Ζήσης: η μοίρα τούς ένωσε και τους έδεσε με τη δύναμη της φιλίας. Ελβίρα, η γυναίκα που έκανε το λάθος να ερωτευτεί έναν από αυτούς. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αγάπη μιας γυναίκας για το αντικείμενο του πόθου της; Μπορεί να θυσιάσει το μέλλον της και αυτό των γύρω της; Εκδίκηση, πάθος, έρωτας και φιλία, όλα θα δοκιμαστούν από τον χρόνο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΠΝΟΗ…

ΣΥΛΛΟΓΕΣ

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ ΖΩΗΣ,2022

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ ΖΩΗΣ,2022
Πρόκειται για μια συλλογή με ρομαντικές ιστορίες. Στη σελίδα 52, θα βρείτε την δική μου ιστορία: της Φένιας, του Κωνσταντίνου και του Μάρκου. Ένα ερωτικό τρίγωνο με πρωταγωνίστρια την Φένια, η οποία προσπαθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο άνδρας των ονείρων της; Άραγε θα κάνει την σωστή επιλογή; Θα είναι ευτυχισμένη;

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΙΧΝΗ, 2022

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΙΧΝΗ,  2022
Πρόκειται για μια συλλογή με θρίλερ ιστορίες. Στη σελίδα 40,θα βρείτε την δική μου ιστορία... Η Κυριακή είναι μια αξιαγάπητη γυναίκα, 70 χρονών που ζει φιλήσυχα με τον άνδρα της τα τελευταία 45 χρόνια, ταράσσει αυτή την ηρεμία διαπράτοντας δυο φόνους. Τι είναι αυτό που μπορεί να ώθησει την γυναίκα αυτή να διαπράξει αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα; Θα σταματήσει εκεί;

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ : 2022

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ : 2022
Πρόκειται για μια συλλογή με χριατουγεννιάτικες ιστορίες. Στη σελίδα 58, θα βρείτε την δικη μου ιστορία, της Εβελίνας και του Eric! Δυο νέοι που γνωρίζονται μέσω διαδικτύου και ερωτεύονται. Πάρα τις αντιρρήσεις της οικογένειάς και των φίλων της φωτογράφου αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να τον επισκεφτεί στην Νέα Υόρκη γιατί πιστεύει ότι βρήκε τον άνδρα της ζωής της! Πόσο αληθινός μπορεί να είναι όμως ο έρωτας στο διαδίκτυο;

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΑΡΤΙΟΣ: 2023

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΑΡΤΙΟΣ: 2023
Πρόκειται για μια συλλογή με παιδικά παραμύθια. Στη θέση νούμερο 7, θα βρείτε την δική μου ιστορία. Πρόκειται για την Ασπρούλα, ένα παρεξηγημένο γατάκι που κάνεις δεν τη κάνει παρέα. Μια ιστορία που αναφέρεται στην δύναμη της προκατάληψης και διδάσκει τα παιδιά να μην κρίνουν από την εξωτερική εμφάνιση.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ,  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023
Πρόκειται για μια συλλογή με αστυνομικές ιστορίες. Στη σελίδα 192,θα βρείτε την δική μου ιστορία με πρωταγωνίστρια την Ελπίδα, η οποία τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της προσπαθεί ακόμη να ανακαλύψει το δολοφόνο. Ένα ταξίδι γεμάτο σεξ και βία,. Θα καταφέρει να βγει ζωντανή; μέσα απ' αυτό;