8.9.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΑ: 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ντόρα Ρίζου έκθεση "Βίος χρωμάτων"

Περιγραφή

Το ΓΑΚ/Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Υδρας παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ντόρας Ρίζου με τίτλο "Βίος χρωμάτων".

Εγκαίνια: Σάββατο 14/09/2024 και ώρα 20.30

 Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

 

Σεπτέμβριος στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Περιγραφή

Τι έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων  
Ημέρα Μνήμης Θανάτου Μαρία Κάλλας - Κυριακή 15/9             
• Την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, το Μουσείο Μαρία Κάλλας θυμάται και τιμά την ημέρα θανάτου (16 Σεπτεμβρίου) της μεγάλης σοπράνο Μαρία Κάλλας προσφέροντας μειωμένη γενική είσοδο στους εκθεσιακούς του χώρους.      
• Στις 18:00, στην πλατεία Μητροπόλεως, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Μουσείου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με ελεύθερη είσοδο στη μνήμη της divina, μία συναυλία "ήσυχη" και γλυκιά, με την πολύτιμη συμβολή του τρίου πνευστών ARUNDOS από την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Το τρίο θα ερμηνεύσει έργα Μότσαρτ, Μπετόβεν και Ιμπέρ.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς | Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
• Το Μουσείο Μαρία Κάλλας συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 και η είσοδος στους εκθεσιακούς του χώρους θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 έως τις 20:00.
Η προηγούμενη έκδοση ηλεκτρονικού δωρεάν δελτίου εισόδου είναι απαραίτητη.
Κλείστε το δωρεάν εισιτήριο σας εδώ. 
• Τα Φώτα Στραμμένα στο Φως | Ομιλία & Workshop | Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζουν από κοινού τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 με μια ξεχωριστή, λαμπερή εκδήλωση! Μια λάμπα φωταερίου των αρχών του 20ου αιώνα κι ένα βιβλίο πρακτικών των φανοκόρων που εργάζονταν στο εργοστάσιο φωταερίου στο Γκάζι, "μετακομίζουν" από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Μουσείο Μαρία Κάλλας και "ρίχνουν φως" στην εξέλιξη της Τέχνης του Φωτισμού στο θέατρο, μέσα από ομιλίες ειδικών αλλά και ένα βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες. 

 

Ο Χρήστος Θηβαίος στο Θέατρο Άλσους Βεΐκου

Ο Χρήστος Θηβαίος σε παλιά και νέα τραγούδια του!Μία διαδρομή ανάμεσα στην τραγουδοποιία και στις ερμηνείες του. Μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς που τον συντροφεύουν, ακολουθεί την πρόκληση των τραγουδοποιών: "Προσπάθησε να εκφράσεις μία ιδέα σε 3 λεπτά".          
Παραστάσεις γεμάτες εκπλήξεις, ιστορίες και αφηγηματική μουσική. 
Ένας φοιτητής συνήθης ύποπτος, σπουδάζοντας τις μέρες αδέσποτες των καιρών μας.               
Μαζί του:           
Μάξιμος Δράκος: πιάνο              
Καλλίστρατος Δρακόπουλος: τύμπανα
Γιώργος Κορρές: ήχος   
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 "Όμορφες νύχτες στην πόλη"

 Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

 

Curtis Harding στο Floyd

 

Περιγραφή

O Curtis Harding έρχεται την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στο Floyd Live Music Venue, για ένα πολύ ξεχωριστό live show. Μια από τις σπουδαιότερες μαύρες φωνές των τελευταίων χρόνων σε μια βραδιά όπου η soul, η R&B και το hip-hop συναντούν ιδανικά το rock και την ψυχεδέλεια!

Ο Curtis Harding είναι μέλος μιας άτυπης αλλά συναρπαστικής νέας γενιάς καλλιτεχνών, υπεύθυνων για την αναγέννηση της soul. Άμεσος και αναζωογονητικός, με σκηνική παρουσία επιβλητική και εθιστική, ο γεννημένος στο Μίσιγκαν singer-songwriter έχει καταφέρει με μόλις τρεις δίσκους να γευτεί την απόλυτη αποθέωση, εξερευνώντας το παρελθόν για να δημιουργήσει ένα δικό του παρόν, με βάση τη soul αλλά "αγκαλιάζοντας" πολλά ακόμα είδη.

Η ιστορία του είναι πλούσια και ιδιαίτερη, καθώς ξεκίνησε από μικρός τραγουδώντας σε gospel χορωδίες όπου η μητέρα του ήταν μέλος. Στα 00s έκανε δεύτερα φωνητικά στον CeeLo Green, υπήρξε ενεργό μέλος της hip-hop σκηνής της Ατλάντα ενώ το 2009 σχημάτισε μια R&B / garage-rock μπάντα, τους Night Sun in Atlanta, μαζί με μέλη των Black Lips.

Εισιτήρια

Η προπώληση ξεκινάει άμεσα στα 25€ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.    

Προπώληση:
Τηλεφωνικά στο 2117700000     
Online more.com / Floyd.gr       

Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Ευριπίδης, Yoleni’s, Viva Spot Τεχνόπολης.

 

''Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής'' του Μολιέρου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

 

 

Περιγραφή

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου "Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής" σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. 

Με τον "Κατά Φαντασίαν Ασθενή" ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρό τη τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα.      

Στο κωμικό μικροσκόπιο του Μολιέρου μπαίνει ένας αριστοκράτης, ο Αργκάν, ο οποίος ζει μια άνετη ζωή μέσα στον πλούτο και στα προνόμια. Θεωρεί τον εαυτό του το κέντρο του κόσμου και καταδυναστεύει τους γύρω του απαιτώντας να υπηρετούν τις παραξενιές και τα καπρίτσια του. Παρ’ όλα αυτά, και ο ίδιος ο Αργκάν υποφέρει καθώς νιώθει ότι κάτι τού φταίει. Τρομερά υποχόνδριος και αρρωστοφοβικός είναι πεπεισμένος ότι το πρόβλημά του είναι η πολύ κλονισμένη υγεία του. Γι’ αυτό και έχει καλέσει όλους τους γιατρούς για να του βρουν θεραπεία. Μάταια όμως. Οι γιατροί – αλλά και κάθε είδους τσαρλατάνοι - δοκιμάζουν πάνω του όλες τις δοκιμασμένες και πειραματικές θεραπείες με σκοπό να τον απαλλάξουν από την "άγνωστη" ασθένειά του, ενώ ταυτόχρονα τον απαλλάσσουν και από τεράστια χρηματικά ποσά ως αμοιβή. 

Καθώς βλέπει ότι οι "επιστήμονες" προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν, αποφασίζει να παντρέψει την κόρη του, Αγγελική, με ένα γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα, αδιαφορώντας αν εκείνη είναι ερωτευμένη με τον Κλεάνθη. Όταν η Αγγελική αντιδρά, ο Αργκάν με την προτροπή της δεύτερης συζύγου του της Μπελίνα, της ανακοινώνει ότι μοναδική της εναλλακτική είναι να κλειστεί σε μοναστήρι. Αυτοί που αναλαμβάνουν να τον συνεφέρουν είναι η υπηρέτριά του η Τουανέτα και ο αδερφός του ο Βεράλδος. Τον πείθουν να παραστήσει το νεκρό ώστε να ανακαλύψει ποιος τον εκμεταλλεύεται και ποιος τον νοιάζεται, ποιος τον επιβουλεύεται και ποιος πραγματικά τον αγαπάει.
Είναι όμως ο Αργκάν πράγματι ασθενής; Και αν ναι, ασθενεί από μια αρρώστια που μπορεί η ιατρική να θεραπεύσει; Ή μήπως είναι ένας ανασφαλής, φοβισμένος άνθρωπος που ενώ τα έχει όλα, προσπαθεί να βρει τι του φταίει και δεν είναι ευτυχισμένος και με πρόσχημα την κλονισμένη του υγεία πασχίζει να προκαλέσει τον ενδιαφέρον των γύρω του και να σιγουρευτεί ότι νοιάζονται για αυτόν; Και μήπως τελικά ο μολιερικός Αργκάν δεν διαφέρει και πολύ από τον σύγχρονο άνθρωπο που δεν ικανοποιείται με τίποτα και παρόλο που ζει μια άνετη οικογενειακή ζωή, συνειδητοποιεί τελικά ότι η βαθύτερη και σημαντικότερη ανάγκη του είναι να αγαπηθεί. 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας              
Ελεύθερη απόδοση: Μανώλης Δούνιας               
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς         
Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη              
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου               
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Κίνηση: Έλενα Γεροδήμου          
Βοηθός σκηνοθετών: Θάνος Χατζόπουλος          
Γραφιστικός σχεδιασμός: Δημήτρης Γκέλμπουρας @frobidden.designs               

Παίζουν:
Αιμίλιος ΧειλάκηςΑθηνά ΜαξίμουΜυρτώ ΑλικάκηΘοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Παναγιώτης Γαβρέλας, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια

Εισιτήρια

Γενική Είσοδος: 12€
Μειωμένο: 5€

Προπώληση εισιτηρίων διαδικτυακά:
Aisxylia.gr - more.com

 

Ludovico Einaudi στο Ηρώδειο

 Περιγραφή        

Ο Ludovico Einaudi ζωντανά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού!            

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ο κορυφαίος Ιταλός συνθέτης θα εμφανιστεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, με το πιάνο του και μία 7μελή ορχήστρα.           
Ο Ludovico Einaudi είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες της σύγχρονης μουσικής, με τα κομμάτια του να συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια streams στις διάφορες πλατφόρμες! Η μεγάλη αναγνώριση του έργου του έχει έρθει μέσα από τα soundtracks κινηματογραφικών ταινιών (Intouchables, I’m Still Here, The Father, Nomadland), τηλεοπτικών σειρών (Doctor Zhivago, This is England, Acquario) και διαφημίσεων. Ιδιαίτερα κομμάτια όπως τα "Experience" και "Fly" θεωρούνται σύγχρονα κλασικά και ανήκουν στην ποπ κουλτούρα. Το minimal ύφος του, αλλά και οι ευρύτατες επιρροές που έχει εισάγει (βλ. στοιχεία από τη ροκ, την ηλεκτρονική μουσική, την ποπ), έχει εξελιχθεί μέσα από τα 16 studio albums, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν τα "Elements" και "In A Time Lapse".

Με αυτά τα δύο βρέθηκε στο mainstream ραδιόφωνο και στα charts σε διάφορες χώρες, ενώ κέρδισε πλατινένιους και χρυσούς δίσκους στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Ολλανδία.
Στο πλαίσιο του Ejekt Festival 2024.

Εισιτήρια

VIP A - 150€       
VIP B - 118€       
Ζώνη Α - 96€      
Ζώνη Β - 78€      
Ζώνη Γ - 68€       
Άνω Διάζωμα (Δ΄) - 58€
Άνω Διάζωμα  (Ε΄) -53€
Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ ΣΤ΄) - 48€ 
Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ Ζ΄) - 44€   
ΑμεΑ - 43€         
Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές (1 – 3). Τα εισιτήρια κοστίζουν 43 ευρώ. Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει 43€. Κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr και στο τηλέφωνο 210 3221 897, Δε-Πα 10:00 – 17:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ

Πρόσεξε τι θα θυσιάσεις στο κυνήγι της ευτυχίας

Πρόσεξε τι θα θυσιάσεις στο κυνήγι της ευτυχίας
Η ήρεµη ζωή του Βύρωνα και της Ευγενίας θα διαταραχτεί από την αιφνίδια απόφασή της να εξαφανιστεί µέσα σε µια νύχτα, εγκαταλείποντας τον σύζυγό της και το έξι µηνών βρέφος τους, αφήνοντας πίσω µόνο ένα σηµείωµα. Ένα φαινοµενικά αγαπηµένο ζευγάρι διαλύεται µέσα σε ένα βράδυ. Εκείνος, συντετριµµένος, θα µαζέψει τα κοµµάτια του, προσπαθώντας να µεγαλώσει σωστά την κόρη του και να γίνει για εκείνη πατέρας και µητέρα. Πάντα όµως θα τον πονάει η ανεξήγητη εγκατάλειψη της γυναίκας του. Οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στη συνέχεια θα τον κάνουν να πειστεί ότι δεν πρέπει να ασχοληθεί ξανά µαζί της και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ανατροφή της κόρης του. Στο µεταξύ, η Ευγενία ταξιδεύει στο εξωτερικό και επιλέγει να στήσει µια καινούργια ζωή από το µηδέν, σε µια νέα χώρα κι ένα νέο περιβάλλον, παρόλο που ένα κοµµάτι της θα µείνει πίσω στην Ελλάδα, µαζί µε το παιδί της. Κάθε µέρα που βρισκόταν σ’ αυτόν τον γάµο ένιωθε όλο και πιο εγκλωβισµένη, όµως τώρα είναι αποφασισµένη να κυνηγήσει την προσωπική της ευτυχία και να βρει τον πραγµατικό εαυτό της, χωρίς να τη νοιάζει η γνώµη των άλλων και οι επιταγές της κοινωνίας. Τα χρόνια περνούν… Οι ζωές όλων µοιάζουν να έχουν βρει τους ρυθµούς τους και ο καθένας ζει και πορεύεται σύµφωνα µε τις επιλογές του. Τι θα συµβεί όµως όταν η Ευγενία αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα; Θα καταφέρει να πείσει την κόρη της να την αφήσει να µπει στη ζωή της, µετά από δεκαπέντε χρόνια που ήταν µακριά της; Τι θα χρειαστεί να θυσιάσει αυτή τη φορά στο νέο κυνήγι της ευτυχίας; Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα που εστιάζει στη δύναµη της συγχώρεσης. Καθώς το παρελθόν συγκρούεται µε το παρόν, οι επιλογές τους αντικατοπτρίζονται στη ζωή της κόρης τους και των εαυτών τους, ρωτώντας τελικά: Μπορεί η αγάπη, αφού χαθεί, να ξαναζωντανέψει;

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Η μοίρα ενώνει τις ζωές των ανθρώπων. Ο Στέφανος, ο Εμμανουήλ, ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Ορέστης ενώθηκαν μέσα από την αγάπη και τη ζωή. Θα καταφέρουν να μείνουν ενωμένοι όταν ο θάνατος μπει ανάμεσα τους; Η φιλία τους θα αντέξει όταν ξέρουν πως ένας από αυτούς είναι ο δολοφόνος; Θα καταφέρουν να βρουν την ευτυχία ή θα πνιγούν στους φόβους τους; ΕΡΩΤΑΣ, ΑΙΜΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑΣ… Ένας εξ αυτών ας γίνει ο δικός σας δρόμος προς την ευτυχία…

ΟΡΓΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

ΟΡΓΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ
Αριάδνη, Άγγελος, Γεράσιμος και Ζήσης: η μοίρα τούς ένωσε και τους έδεσε με τη δύναμη της φιλίας. Ελβίρα, η γυναίκα που έκανε το λάθος να ερωτευτεί έναν από αυτούς. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αγάπη μιας γυναίκας για το αντικείμενο του πόθου της; Μπορεί να θυσιάσει το μέλλον της και αυτό των γύρω της; Εκδίκηση, πάθος, έρωτας και φιλία, όλα θα δοκιμαστούν από τον χρόνο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΠΝΟΗ…

ΣΥΛΛΟΓΕΣ

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ ΖΩΗΣ,2022

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ ΖΩΗΣ,2022
Πρόκειται για μια συλλογή με ρομαντικές ιστορίες. Στη σελίδα 52, θα βρείτε την δική μου ιστορία: της Φένιας, του Κωνσταντίνου και του Μάρκου. Ένα ερωτικό τρίγωνο με πρωταγωνίστρια την Φένια, η οποία προσπαθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο άνδρας των ονείρων της; Άραγε θα κάνει την σωστή επιλογή; Θα είναι ευτυχισμένη;

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΙΧΝΗ, 2022

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΙΧΝΗ,  2022
Πρόκειται για μια συλλογή με θρίλερ ιστορίες. Στη σελίδα 40,θα βρείτε την δική μου ιστορία... Η Κυριακή είναι μια αξιαγάπητη γυναίκα, 70 χρονών που ζει φιλήσυχα με τον άνδρα της τα τελευταία 45 χρόνια, ταράσσει αυτή την ηρεμία διαπράτοντας δυο φόνους. Τι είναι αυτό που μπορεί να ώθησει την γυναίκα αυτή να διαπράξει αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα; Θα σταματήσει εκεί;

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ : 2022

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ : 2022
Πρόκειται για μια συλλογή με χριατουγεννιάτικες ιστορίες. Στη σελίδα 58, θα βρείτε την δικη μου ιστορία, της Εβελίνας και του Eric! Δυο νέοι που γνωρίζονται μέσω διαδικτύου και ερωτεύονται. Πάρα τις αντιρρήσεις της οικογένειάς και των φίλων της φωτογράφου αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να τον επισκεφτεί στην Νέα Υόρκη γιατί πιστεύει ότι βρήκε τον άνδρα της ζωής της! Πόσο αληθινός μπορεί να είναι όμως ο έρωτας στο διαδίκτυο;

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΑΡΤΙΟΣ: 2023

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΑΡΤΙΟΣ: 2023
Πρόκειται για μια συλλογή με παιδικά παραμύθια. Στη θέση νούμερο 7, θα βρείτε την δική μου ιστορία. Πρόκειται για την Ασπρούλα, ένα παρεξηγημένο γατάκι που κάνεις δεν τη κάνει παρέα. Μια ιστορία που αναφέρεται στην δύναμη της προκατάληψης και διδάσκει τα παιδιά να μην κρίνουν από την εξωτερική εμφάνιση.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ,  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023
Πρόκειται για μια συλλογή με αστυνομικές ιστορίες. Στη σελίδα 192,θα βρείτε την δική μου ιστορία με πρωταγωνίστρια την Ελπίδα, η οποία τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της προσπαθεί ακόμη να ανακαλύψει το δολοφόνο. Ένα ταξίδι γεμάτο σεξ και βία,. Θα καταφέρει να βγει ζωντανή; μέσα απ' αυτό;