30.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 31/31ΜΑΙΟΥ2024


 

''Ψιλικά'' στο εμπορικό κέντρο Ρέα

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διάρκεια: 60'

Μια site specific performance αναζήτησης της ευτυχίας σε έναν κόσμο που πνίγεται μέσα σε έναν σωρό άχρηστων πραγμάτων από την ομάδα "Στέρεο Νερό" της χορογράφου Εύης Σούλη.

Σε ένα νοσταλγικό παρόν όπου αναπολούν την χαμένη αίγλη, μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο σαρκασμό, πικρόχολο χιούμορ για ό,τι πέρασε και ό,τι φοβόμαστε ό,τι έρχεται, μια ομάδα έξι κοριτσιών προσπαθεί να πιαστεί από τα ευτελή και με ημερομηνία λήξης υλικά, όπως και η εφήμερη νιότη τους που τις αποχαιρετά. Το μπεκετικό σύμπαν λειτουργεί ως εφαλτήριο για τη δημιουργία ενός προσωπικού κόσμου όπου τα απλά και λαϊκά πράγματα, μετατρέπονται σε μεγάλες ιδέες, σκέψεις και ιδανικά για να στοιχειοθετήσουν τις δικές μας "ευτυχισμένες μέρες".

Με πυξίδα τα κείμενα της Γλυκερίας Μπασδέκη (κλάματα, 2019), η ομάδα μπλέκει ετερόκλητα στοιχεία σε μία προσπάθεια σύνθεσης του καθημερινού και του ποιητικού, σε μια σουρεαλιστική ατμόσφαιρα ενός ξεχασμένου εμπορικού κέντρου. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να ονειρευτούμε πως γινόμαστε άλλοτε πρωταγωνιστές του Φελίνι και άλλοτε πρώτο όνομα στο πάλκο. Ψάχνοντας την ευτυχία όλα μπορούν να ανατιναχθούν, αλλά ο Άγγελος Παπαδημητρίου θα είναι εκεί για να μας βγάλει στο φως, μέσα από την τελευταία σκηνή του Ζαμπρίνσκι Πόιντ του Αντονιόνι.

Η ομάδα Στέρεο Νερό ευχαριστεί θερμά την Λένα Πλάτωνος για την παραχώρηση του δικαιώματος να παίξει μια διασκευή του τραγουδιού της "σκουπίδια πέραν της ατμόσφαιρας ".

Συντελεστές:
Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Εύη Σούλη
Κείμενα: Γλυκερία Μπασδέκη
Μουσική σύνθεση: Jan Van De Engel
Δραματουργία: Μικές Γλύκας
Σκηνικά: Μαριλένα Γεωργαντζή
Φωτιστικός Σχεδιασμός: Μαριέττα Παυλάκη
Φωτογραφική κάλυψη: Stephie Grape
Γραφιστικός σχεδιασμός: Γιώργος Ζαρταλούδης
Βίντεο: Δημήτρης Μακρής
Κουστούμια, Ενδυματολογία: Ελένη Καββαδά - 240791
Βοηθός σκηνογράφου: Αθηνά Παύλου
Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Οργάνωση, Εκτέλεση Παραγωγής: Κώστας Θεοδωράκης

Ερμηνεία, Συνδημιουργία υλικού: Άγγελος Παπαδημητρίου, Άννη Θεοχάρη, Αδελαΐδα Κατσίδε, Έλενα Μεγγρέλη, Ελπινίκη Σαριπανίδου, Έλσα Σίσκου, Θέμις Χατζή.

 

15€ Γενική είσοδος
12€ Mειωμένο

2Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


 

Ήταν τρεις το πρωί.

 Έβρεχε… Είχε παγωνιά, τηλέφωνο της αστυνομικού χτυπούσε μέσα στην νύχτα, όταν κοιμόταν... άλλο ένα μωρό βρέθηκε στα σκαλιά ένος νοσοκομείου. Μα πως είναι δυνατόν να αφήνεις το μωρό σου μέσα σ' αυτό το κρύο; αναρωτήθηκε. Γιατί κάνουν μωρά αν δεν τα θέλουν; δεν μπορώ να το καταλάβω... Τώρα αυτή η ψυχούλα θα μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο; Αν αυτή την γυναικά θα της έλεγα δυο λόγια. Αλλά η θέση της δεν της επιτρέπει να κάνει κάτι τέτοιο. Βιαστικά κατευθύνθηκε προς το νοσοκομείο.

"Καλησπέρα αστυνόμος Αυγερινού. ήρθαν για την κλήση της εγκατάλειψη." είπε η ένστολος.

"Γεια σας..."

"Το μωρό;"

"Έχω καλέσει την κοινωνική λειτουργό να έρθει να το πάρει..."

"Πολύ ωραία... έχουμε υλικό από τις κάμερες;"

"Όχι δυστυχώς οι κάμερες έχουν χαλάσει εδώ και δυο μήνες."

"Μάλιστα, το μωρό που άφησαν πόσο μηνών είναι;"

"Είναι ενός!"

"Υπάρχει περίπτωση να το γνώριζε αυτό η μητέρα;"

"Τι να σας πω; Δεν ξέρω αν η γυναίκα γέννησε εδώ ή σε άλλο νοσοκομείο."

"Υπάρχει κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει;"

"Αν το μωρό αντιμετωπίζει κάποια ασθένεια και είναι κατεγγεγραμένη στα αρχεία αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει."

"Σας ευχαριστώ, θέλω να περάσετε από το τμήμα για να δώσετε κατάθεση όσα είπατε."

"Ασφαλώς."

Η αστυνόμος Αυγερινού θα ξεκινούσε την ερεύνα της από τις καταγραφές των γεννήσεων τους τελευταίους μήνες με προβλήματα  υγείας. Θα έκανε τα πάντα για να την βρει.


29.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 30/30ΜΑΙΟΥ2024


 

24 Μαΐου 2024 - 15 Ιουνίου 2024

Oμαδική έκθεση "Σπονδές στη θάλασσα"

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 εγκαινιάζεται στην γκαλερί Καψιώτη η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο "Σπονδές στη θάλασσα".

Οι τριάντα οκτώ καταξιωμένοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση αντιμετωπίζουν την θάλασσα σαν μία "θεότητα", σαν κάτι ιερό και καταθέτουν ο κάθε ένας τη δική του "προσφορά" τη δική του "σπονδή" στην απέραντο γαλάζιο σαν τους Ατρείδες που έκαναν τις θυσίες τους στην παραλία όπως μας αφηγείται ο Όμηρος.

Πάνω από 50 έργα τέχνης συνθέτουν μια εικαστική αφήγηση με πρωταγωνίστρια τη θάλασσα και διηγούνται το κάθε ένα τη δική του συναρπαστική ιστορία.
Έργα τέχνης που εκπροσωπούν όλα τα ρεύματα της εικαστικής δημιουργίας, από τον ρεαλισμό και τον υπερρεαλισμό έως την αφαίρεση, τον εξπρεσιονισμό και τον ιμπρεσιονισμό, προσκαλούν το θεατή σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην σύγχρονη ιστορία της ελληνικής τέχνης και τον προκαλούν να νιώσει με όλες τις αισθήσεις του το μεγαλείο και τη μαγεία της θάλασσας.

Στην έκθεση συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι ζωγράφοι : Δάφνη Άγγελίδου, Γιάννης Αδαμάκης, Σωτήρης Ανδριανός, Στάθης Βατανίδης, Χρύσα Βέργη, Όλγα Βερυκάκη, Κωστής Γεωργίου, Τάσος Δήμος, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Σοφία Καλογεροπούλου, Ράνια Καπελιάρη, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Δέσποινα Κουβάτσου , Μαρία Κτιστοπούλου, Έλενα Κυρκιλή,  Μιχάλης Μαδένης, Μιχάλης Μανουσάκης, Ραφαήλ Μπαίκας , Δημήτρης Μυταράς, Χρήστος  Παλλαντζάς, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Ρήνας, Σιλβάνα Σαμαρτζιδου, Παύλος Σάμιος, Παναγιώτης Σιάγκρης, Σωτήρης Σόρογκας, Κώστας Σπυριούνης, Κωνσταντίνος Τόλης, Μαρία Φιλοπούλου, Μανώλης Χάρος.

Και οι γλύπτες: Στέλιος Γαβαλάς, Νίκος Καλαφάτης, Πόλυ Κάνιστρα, Αντώνης Καστρινάκης, Διονύσης Ματαράγκας,  Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης.

Το έργο της πρόσκλησης φιλοτέχνησε ο Κωστής Γεωργίου.

Επιμέλεια: Σοφία Καψιώτη, ιδιοκτήτρια της γκαλερί Καψιώτη.

Είσοδος ελεύθερη.


Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 29/29 ΜΑΙΟΥ2024


 

Φεστιβάλ συγχρόνου καλλιτεχνικού καμπαρέ 2024 στο Red Jasper Cabaret Theatre

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Red Jasper Cabaret Theatre διοργανώνει από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ.

Το Φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης έχει γίνει θεσμός στην πόλη, καθώς συστήνει στο κοινό καινοτόμες προτάσεις ομάδων και καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στη σύγχρονη καλλιτεχνική καμπαρέ σκηνή.

Για δέκα ημέρες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πάνω από 15 παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances, και άλλα καλλιτεχνικά events!

Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, οι παραστάσεις που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή του θεάτρου, θα συμμετέχουν στο ρεπερτόριο του Red Jasper Cabaret Theatre για τη νέα σεζόν.

Αναζητώντας τις συνδέσεις δοκιμασμένων τεχνικών με την καινοτομία πάνω σε νέες αισθητικές φόρμες του καλλιτεχνικού καμπαρέ, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ επιδιώκει να δημιουργήσει έναν νέο πυρήνα έκφρασης και καλλιτεχνικής παρέμβασης.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Εισιτήριο ημέρας: 6€/ Διήμερο εισιτήριο: 10€
Προπώληση: more.com και στο ταμείο του θεάτρου.

 


28.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 28/28ΜΑΙΟΥ2024


 


Ομαδική έκθεση "Απόφοιτοι 2021-2023"

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Ίδρυμα "Η άλλη Αρκαδία" και το A’ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Άγγελου Αντωνόπουλου, παρουσιάζουν στο χώρο "16 Φωκίωνος Νέγρη" την έκθεση "Απόφοιτοι 2021-2023". 

Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα 19 αποφοίτων του εργαστηρίου, τα  περισσότερα από τα οποία φιλοτεχνήθηκαν κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2021, 2022, 2023 και αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της διπλωματικής εργασίας των σπουδαστών και συγχρόνως την απαρχή της καλλιτεχνικής τους διαδρομής.

Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί εκ νέου τη μακροχρόνια συνεργασία του Ιδρύματος "Η άλλη Αρκαδία" με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών φιλοξενώντας στο χώρο "16 Φωκίωνος Νέγρη" για έβδομη χρονιά, έργα αποφοίτων της Σχολής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην υποστήριξη των νέων δημιουργών καλλιεργώντας το έδαφος για συνάντηση, προβολή και επικοινωνία με την εικαστική σκηνή της Αθήνας.

Ο Διευθυντής του Α' Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Άγγελος Αντωνόπουλος ,
αναφέρεται στην έκθεση ως μέρος της "γενικής πρακτικής του εργαστηρίου που αποβλέπει όχι μόνο σε ένα καλά δομημένο μαθησιακό σύστημα αλλά και σε αντίστοιχες συνεργασίες, εικαστικές παρεμβάσεις και δράσεις που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της Σχολής και στη μετάβαση των αποφοίτων στο αυριανό πραγματικό περιβάλλον της τέχνης".

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Ελένη Ασπρογιάννη, Λυδία Δημητριάδου, Νεκτάριος Θεοδώνης, Μαρία Κορομπίλη, Ιρίνα Κουζμένκο, Δήμητρα Κωνσταντινίδη, Γιάννης Μακρίδης, Ελένη Μακροπούλου, Βλαδιμήρ Μητρόπουλος, Μαρία Παναγιώτου (Νάγιου), Σταύρος Πανέρας, Νικολέτα Παπακωνσταντίνου, Ισαβέλλα Πρίτσα,Στρατής Σταματάκος, Μυρτώ Σταματοπούλου, Πέτρος Στράγκας, Ελένη Τσαγκαράκη, Iωάννης Τσούχλος.

Την έκθεση συνοδεύει πλήρως εικονογραφημένος δίγλωσσος (ελληνικά - αγγλικά) κατάλογος.

Διοργάνωση:
Ίδρυμα "Η άλλη Αρκαδία"
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Επιμέλεια: Άγγελος Αντωνόπουλος
Συντονισμός: Δώρα Βασιλάκου

 

 Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

 


26.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 27/27 ΜΑΙΟΥ2024


 

8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA επιστρέφει για 8η χρονιά, μεταξύ 27 Μαΐου και 5 Ιουνίου, για να αναδείξει για μια ακόμη χρονιά τον κινηματογραφικό πλούτο των ισπανόφωνων χωρών. Το 8ο FeCHA θα πραγματοποιηθεί στους θερινούς κινηματογράφους Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, Αελλώ Cinemax, ενώ προβολές θα φιλοξενήσουν το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την ταινία "Ομαδική Θεραπεία" (Bajo Terapia), παρουσία του σκηνοθέτη και παραγωγού της ταινίας Gerardo Herrero και της παραγωγού Mariela Besuievsky. Στην ταινία τρία παντρεμένα ζευγάρια υποβάλλονται σε μια ασυνήθιστη ομαδική ψυχοθεραπεία. Η ψυχολόγος τους, παρότι δεν είναι μαζί τους στην συνεδρία, τους έχει αφήσει φακέλους με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν. Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο θεατρικό έργο του Αργεντινού συγγραφέα Matías Del Federico, που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αργεντινή το 2015, και έκτοτε έχει ανέβει σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το 8ο FeCHA θα ρίξει αυλαία με την ταινία "Ριζοσπαστικό" (Radical), του Christopher Zalla, που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Sundance 2023. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός δασκάλου σε μια μεξικανική συνοριακή πόλη γεμάτη διαφθορά και βία, που δοκιμάζει μια ριζοσπαστική νέα μέθοδο διδασκαλίας για να ξεκλειδώσει την περιέργεια και τις δυνατότητες των μαθητών του, ίσως και την ευφυΐα τους.

Το 8ο FeCHA θα τιμήσουν με την παρουσία τους 6 ισπανόφωνοι κινηματογραφιστές και δημιουργοί, ανάμεσα στους οποίους ο Gerardo Herrero, σκηνοθέτης της ταινίας έναρξης του Φεστιβάλ "Ομαδική Θεραπεία" και η παραγωγός της ταινίας Mariela Besuievsky. Οι Herrero και Besuievsky ήταν παραγωγοί της βραβευμένης με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας "Το Μυστικό Στα Μάτια Της", το 2010.

Με αφορμή την πρεμιέρα της ισπανικής ταινίας με την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στο ισπανικό box office την περσινή χρονιά, "Πρωταθλητέx" (Campeonex), το Φεστιβάλ θα υποδεχτεί τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας, Javier Fesser και την συν-σεναριογράφο Athenea Mata.

Την εξάδα των φετινών καλεσμένων του Φεστιβάλ συμπληρώνουν ο Alejandro Marín, σκηνοθέτης της ταινίας "Σε Αγαπώ Τρελά" (Te Estoy Amando Locamente) και η σεναριογράφος της ταινίας Carmen Garrido Vacas. Η ταινία κέρδισε Βραβείο Goya Καλύτερου Τραγουδιού, ενώ ήταν υποψήφια για τέσσερα ακόμη βραβεία, μεταξύ των οποίων Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Το 8ο FeCHA πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens City Festival από τον Δήμο Αθηναίων.

Σημείωση: Πολλαπλοί χώροι διεξαγωγής εκδηλώσεων. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών και πληροφορίες για τις ταινίες στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.

 Δεν έχουν ανακοινωθεί ώρες και το κόστος του εισιτηρίων ακόμη.

 

25.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 26/26 ΜΑΙΟΥ2024


 

23o Athens Jazz  26 Μαΐου 2024 - 3 Ιουνίου 2024

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Athens Jazz, ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης, επιστρέφει για 23η χρονιά από τον Δήμο Αθηναίων! Από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2024, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει τη μεγαλύτερη γιορτή της τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, χαρίζοντάς μας και φέτος μια εβδομάδα γεμάτη live μουσική, ρυθμό και ξεχωριστές παράλληλες δράσεις – όλα με ελεύθερη είσοδο.

To 23o Athens Jazz συγκεντρώνει στην κεντρικότερη open–air μουσική σκηνή της Αθήνας όλες τις παγκόσμιες τάσεις της τζαζ, οι οποίες θα εκφραστούν ζωντανά από καλλιτέχνες και σχήματα από κάθε γωνιά του πλανήτη. Προτού, όμως, ανακοινωθεί το διεθνές line up, το Athens Jazz ρίχνει και φέτος τους προβολείς του στην εγχώρια τζαζ σκηνή, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη της τζαζ μουσικής.

Παραδοσιακά, το Athens Jazz αφιερώνει την πρώτη του ημέρα αποκλειστικά στην ελληνική τζαζ σκηνή, παρουσιάζοντας στο κοινό τους πιο δυνατούς εκπροσώπους της, όπως τους επιλέγει η καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ. Αν θέλετε, λοιπόν, να γίνετε ένα από τα εγχώρια μουσικά σχήματα που στις 27 Μαΐου θα ανοίξουν την αυλαία της κορυφαίας μουσικής διοργάνωσης της πόλης, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στον ανοικτό διαγωνισμό του Athens Jazz, μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου!

Και φέτος, Έλληνες καλλιτέχνες και σχήματα έχουν ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ, καθώς μία μέρα αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στην εγχώρια τζαζ σκηνή που φέτος θα εκπροσωπηθεί από τους Andreas Polyzogopoulos Trio, MΟb Trio, Γιαν Βαν & Φώτη Σιώτα.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ώρες και το κόστος του εισιτηρίων ακόμη.

24.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 25/25 ΜΑΙΟΥ2024


 

Πυξ Λαξ, Prague Philharmonic Orchestra στο Καλλιμάρμαρο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, οι ΠΥΞ ΛΑΞ με τη συνοδεία της Prague Philharmonic Orchestra θα ερμηνεύσουν - υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle - τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας τους. Ο γνώριμος ροκ ήχος των ΠΥΞ ΛΑΞ ενώνεται με το πάθος της κλασικής ορχήστρας! H νύχτα ομορφαίνει χορεύοντας συντροφιά με τις νότες...

Ύστερα από μια πολύχρονη πορεία και μεγάλες επιτυχίες που αντέχουν στον χρόνο, ήρθε η στιγμή για τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα να ντύσουν τους στίχους που έχουν αποτυπωθεί στις μνήμες μας με έναν νέο, απρόσμενο, παθιασμένο, κλασικό ήχο. Γιατί η μουσική έκφραση δεν έχει σύνορα, είναι πολυδιάστατη και πολυμορφική.

Οι ΠΥΞ ΛΑΞ αναζητούν και χτίζουν νέες μουσικές ταυτότητες. Δεν τραγουδούν μόνο για τις "παλιές" και τις νέες αγάπες, αλλά τολμούν και γι’ αυτό, παραμένουν όχι μόνο κλασικοί αλλά και μοντέρνοι ταυτόχρονα.

Εκεί που η αλήτισσα ψυχή βρίσκει συντροφιά στο φλεγόμενο βιολί
Εκεί που η μοναξιά ακροβατεί κοντά στις χορδές της ρομαντικής άρπας
Εκεί που οι παλιές αγάπες βρίσκουν τον μαέστρο τους
Εκεί που οι ροκ ήρωες συναντούν τον κλασικό ήχο

Αναδημοσίευση από δελτίο Τύπου.

Platinum Seats 88€
PL1 77€
PL2 55€
PL3 44€
PL4 38,5€
PL5 25€
PL6 15€

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 24/24 ΜΑΙΟΥ2024


 

Glenn Hughes στο Floyd

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Glenn Hughes γιορτάζει τα 50 χρόνια του "Burn" στην Ελλάδα. Ο θρυλικός μπασίστας και τραγουδιστής θα εμφανιστεί ζωντανά στο Floyd στις 24 Μαΐου 2024, με τους ύμνους των Deep Purple, να έχουν την τιμητική τους!

Ο Glenn Hughes, πρώην μπασίστας και τραγουδιστής των Deep Purple, γνωστός σε εκατομμύρια ανθρώπους ως η "Φωνή του Ροκ", μέλος του Rock and Roll Hall of Fame, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το "Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live - Celebrating the 50th Anniversary of the album BURN". Ο Glenn θα ερμηνεύσει όλα τα τραγούδια από το θρυλικό ροκ άλμπουμ των Deep Purple "BURN" μαζί με άλλα κλασικά τραγούδια των Deep Purple. 

Πόρτες: 20:00

περιορισμένη προπώληση : 36€
προπώληση : 39€
ταμείο : 44€

Σημεία προπώλησης:
more.gr
Καταστήματα Public (πανελλαδικά)
Καταστήματα Nova (πανελλαδικά)
Metal Era (Αθήνα)
Mr.Vinylios (Αθήνα)

22.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 23/23 ΜΑΙΟΥ2024


 


Σινεμά

Κρυμμένα Μυστικά - Sleeping Dogs

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διάρκεια: 110',   Ετος Παραγωγής: 2024,   Χώρα παραγωγής: Αυστραλία, Η.Π.Α

Σκηνοθεσία: Adam Cooper
Σενάριο: Adam Cooper, Bill Collage, E.O. Chirovici
Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Karen Gillan, Marton Csokas

Αφού υποβλήθηκε σε μία πρωτοποριακή θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ένας πρώην ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών επανεξετάζει μια υπόθεση δεκαετίας που αφορά την άγρια δολοφονία ενός καθηγητή κολεγίου - και είναι σαν να ερευνά την υπόθεση για πρώτη φορά. 

 

 


21.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 22/22 ΜΑΙΟΥ2024


 

Gadjo Dilo στο Πάρκο Ελευθερίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το This is Athens – City Festival του Δήμου Αθηναίων και ο ΜΕΝΤΑ 88 παρουσιάζουν το πρώτο ΜΕΝΤΑ LIVE του καλοκαιριού.

Οι Gadjo Dilo έρχονται στο Πάρκο Ελευθερίας, σε ένα αυτοσχέδιο πάρτι με ελεύθερη είσοδο για όλους! Απλώνουμε τις ψάθες και τις πετσέτες μας στο γρασίδι και τραγουδάμε κάτω από τ’ αστέρια.

Οι Gadjo Dilo είναι μια παρέα μουσικών που παντρεύει τη μουσική παράδοση της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής.

Ελάτε να παρασυρθούμε από το πάθος τους, να γίνουμε όλοι μια παρέα, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να υποδεχθούμε μαζί το καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο του This Is Athens Festival 2024. 

20.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 21/21 ΜΑΙΟΥ2024


 

"Je reviens" στο Μπάγκειον

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διάρκεια: 60'

Το φωνητικό σύνολο renÉssence παρουσιάζει στις 20 & 21 Μαΐου τη µουσική παράσταση "Je reviens", σε σκηνοθεσία Κωστή Γλύκαντζη, στο εµβληµατικό ξενοδοχείο Μπάγκειον.

Πρόκειται για µια µουσική αφήγηση που συνδυάζει ένα ποικίλο χορωδιακό ρεπερτόριο, µε ερωτικές επιστολές από σηµαντικούς λογοτέχνες και ποιητές.
Η χορωδιακή µουσική των Saint-Saëns, Holst, Μπαλτάς, van der Laag, Πολέµη κ.α σε συνδυασµό µε τις ερωτικές επιστολές του Σεφέρη, Σικελιανού, Ρεµπώ, Βερλαίν κ.α., αποσκοπούν στο να αναδείξουν τις διάφορες διαστάσεις του έρωτα.

renÉssence Vocal Ensemble: Ζωή Δηµοπούλου, Σοφία Κετεντζιάν, Αµαλία Μπελιά, Ελεωνόρα Ζαχαριά, Αλέξανδρος Κοµνάς, Ζαννής Καντεράκης

Σκηνοθεσία: Κωστής Γλύκαντζης

Με την υποστήριξη της: Artivistas Group
Φωτογραφίες: Κατερίνα Δηµοπούλου

8€ Γενική είσοδος

Προπώληση:
Ticket Services
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

19.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 20/20 ΜΑΙΟΥ2024


 

Θεόδωρος Κουρεντζής "Utopia"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ας φανταστούμε ένα σύνολο εκλεκτών μουσικών από όλον τον κόσμο: από την Αυστραλία ως το Περού και από την Ιαπωνία ως τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποδεδειγμένες ικανότητες τόσο ως σολίστ όσο και στη μουσική διάδραση. Οι μουσικοί αυτοί εμφορούνται από την κοινή διάθεση να υπηρετήσουν την τέχνη τους με ασυμβίβαστη αφοσίωση και όραμα, ως μέλη όχι απλώς μιας συνηθισμένης ορχήστρας αλλά μιας ζωντανής καλλιτεχνικής κοινότητας, κάνοντας μουσική αλλά και ευρύτερα πνευματική προετοιμασία πάνω στα έργα που (συν)αποφασίζουν κάθε φορά να ερμηνεύσουν. 


Και έχουν ως μαέστρο τους, πρώτο μεταξύ ίσων, τον Θεόδωρο Κουρεντζή, έναν καλλιτέχνη που χρόνια τώρα ταράζει τα ύδατα του διεθνούς μουσικού γίγνεσθαι με προσεγγίσεις ρηξικέλευθες, καινοφανείς, ακραία παθιασμένες αλλά και εγκεφαλικά σχεδιασμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, προσεγγίσεις που προκαλούν αντιδράσεις ενθουσιασμού, αν όχι παροξυσμού, σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν γίνονται πράξη. Όλα αυτά ακούγονται ιδανικά, αν όχι αποκυήματα της φαντασίας· κι όμως, από το 2022 είναι μια πραγματικότητα που ονομάζεται Utopia. Αυτή η ιδεώδης μουσική πραγματικότητα θα χαρίσει στο φιλόμουσο αθηναϊκό κοινό μία εκτέλεση της Ένατης συμφωνίας του Μπρούκνερ, η οποία υπόσχεται να αποτελέσει εμπειρία ζωής για τους ακροατές της.

Πρόγραμμα:
Anton Bruckner: Συμφωνία αρ. 9 σε ρε ελάσσονα

Utopia Orchestra
Μουσική διεύθυνση: Θεόδωρος Κουρεντζής


20 Μαΐου 2024 - 21 Μαΐου 2024 / 20:30

100 € Διακεκριμένη
85 € Α Ζώνη
70 € Β Ζώνη
55 € Γ Ζώνη
40 € Δ Ζώνη
25 € Ε Ζώνη
15 € εκπτωτικό

Τα εκπτωτικά εισιτήρια εκδίδονται στην Ε Ζώνη και αφορούν φοιτητές, νέους έως 25 ετών, ανέργους, ΑμεΑ, 65+, πολυτέκνους

Προπώληση:
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107282333
- εκδοτήρια Μεγάρου

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ19/19 ΜΑΙΟΥ2024


 

Ευρυδίκη - Μπλε Duets στο Σεράφειο

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Ευρυδίκη και οι Μπλε έρχονται στο Σεράφειο για μια μουσική βραδιά με σκοπό να μας χαρίσουν και πάλι μοναδικές βραδιές με ποτό, μουσική, ιδιαίτερες μελωδικές εκτελέσεις γεμάτες συναισθήματα και έντονους ρυθμούς με χορευτική διάθεση, που μας θυμίζουν πόσο μας λείπουν οι όμορφες στιγμές.
Η Ευρυδίκη, ξεχωριστή και πολυτάλαντη, μεταμορφώνεται μουσικά σε ό,τι επιθυμεί επιβεβαιώνοντας τη διαρκή εξέλιξη της πολύπλευρης τριανταδυάχρονης πορείας της στο ελληνικό τραγούδι, ενώ η Τζώρτζια με τη χαρακτηριστική φωνή και την εκρηκτική παρουσία, βρίσκει ανορθόδοξους τρόπους να σε παρασύρει στον κόσμο των Μπλε. 
Σύνδεσμός τους, το σαξόφωνο του Γιώργου Παπαποστόλου, ιδρυτή, συνθέτη και παραγωγού του πλέον 28 χρόνων επιτυχημένου συγκροτήματος.
Η συνεργασία τους συναυλιακή και δισκογραφική με τίτλο DUETS, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 με συνεχείς sold out εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου και συνεχίστηκε με εκρηκτικές συναυλίες στην Ελλάδα και την Κύπρο, κερδίζοντας όλο και περισσότερο το κοινό που απαιτεί πλέον τη συνέχισή της.

Εισιτήρια

10€

16.5.24

1Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ


 

Όλοι ήταν αγχωμένοι τις μέρες που διένυαν λόγω  των εξετάσεων… Η Μαρία Ελένη τις τελευταίες μέρες ήταν πολύ παράξενη αλλά όλοι πίστευαν ότι φταίει ότι ήταν οι εξετάσεις. Το ρολόι του τοίχου έδειχνε οκτώ η ώρα, εκείνη κουνούσε νευρικά το χέρι της και κοιτούσε το ανοιχτό παράθυρο σαν κάτι να περίμενε… Ξαφνικά άνοιξε η πόρτα του δωματίου της.

«Μαρία, δεν θα φας τίποτα; είσαι νηστική σήμερα…» την ρώτησε η μητέρα της αγχωμένη.

«Μαμά, θα πέσω για ύπνο νυστάζω…»

«Μα, από τώρα κορίτσι μου;» της συμπλήρωσε.

«Ναι, αύριο, πρέπει να σηκωθώ πολύ νωρίς για να διαβάσω. Ένας καλός ύπνος θα με βοηθήσει.»

«Νηστική θα κοιμηθείς;»

«Σου υπόσχομαι θα σηκωθώ νωρίς να φάω ένα γερό πρωινό.»

Η μητέρα την πλησίασε και την φίλησε τρυφερά στα μαλλιά της, χωρίς να μην πει κουβέντα  και έφυγε από το δωμάτιο της. Τότε η νεαρή σηκώθηκε και χωρίς να κάνει θόρυβο μάζεψε μια βαλίτσα κάποια ρούχα, στην συνέχεια, άνοιξε τον κουμπαρά της και πήρε ότι υπήρχε μέσα και το έβαλε μέσα στο πορτοφόλι της. Στην συνέχεια έβαλε πάνω στο κρεβάτι μαξιλάρια οριζόντια για να φαίνεται ότι κοιμάται. Ελπιστεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσει λίγο χρόνο. Αφού ταχτοποίησε και αυτό. Άφησε ένα σημείωμα πάνω στο κομοδίνο:

«Φεύγω…»

 

Το ρολόι έδειξε δώδεκα η ώρα το βράδυ, όταν μπήκε ο Γιάννης μέσα στο σπίτι.

«Οικογένεια, ήρθε!» είπε εκείνος.

«Σταμάτα μωρε, να φωνάζει το παιδί κοιμάται.» απάντησε η γυναίκα του.

«Τι εννοείς κοιμάται; Δεν διαβάζει;»

«Ήταν κουρασμένη, ούτε να φάει δεν ήθελε… από τις οκτώ έχει ξαπλώσει.»

«Η Μαρία; Είσαι σίγουρη; Που την παρακαλάμε να κοιμηθεί και ξαπλώνει τα ξημερώματα.»

«Για αυτό σου λέω, κάνε ησυχία…»

«Καλά –καλά πάω να της δώσω ένα φιλί.»

«Έτσι και το ξυπνήσει το παιδί, είναι κουρασμένη… Μου υποσχέθηκε να σηκωθεί και να φάει και να είναι άλλος άνθρωπος. Άστην σου λέω.»

«Εντάξει, ένα φιλί θέλω να δώσω στην κόρη μου. Πως μεγάλωσε έτσι; Παλιά έρχονται στην αγκαλιά μου και τώρα την κυνηγάω εγώ»

ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

«Γεωργία!»

«Τρελάθηκες; Σου είπα να μην φωνάζεις... Τι έπαθες;»

«Που είναι το παιδί Γεωργία;»

«Τι εννοείς; Στο κρεβάτι της είναι.»

«Πάρε την αστυνομία!»

«Γιάννη τι λες;»

«Στο κρεβάτι έχει μόνο μαξιλάρια. Και αυτό το έχει δίπλα.»

«Τι λες;»

Ακούς τι σου λέω, πάρε την αστυνομία!!»

«Έφυγε;»

«Δε ξέρω αν έφυγε… έχει αίματα πάνω στο κρεβάτι…»

«Παναγία μου το παιδί μου!» Είπε η Γεωργία και πριν σωριαστεί στο πάτωμα…


15.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ18/18 ΜΑΙΟΥ2024


 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και μουσεία του δημοσίου, αλλά και σε όσα ιδιωτικά μουσεία συμμετέχουν στον εορτασμό, είναι ελεύθερη.

Σημείωση:
Το ωράριο στην ατζέντα είναι ενδεικτικό.

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ17/17ΜΑΙΟΥ2024


 

 15 Μαΐου 2024 -18 Μαΐου 2024

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΜουσικήΔωρεάνΦεστιβάλΚλασική μουσική - ΌπεραΔωρεάν μουσική

De Profundis- Athens City Festival

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρα 19:30, το σύνολο, σε σύμπραξη με τον σπουδαίο σολίστ Γιώργο Παναγιωτόπουλο, ερμηνεύει έργα τεσσάρων κορυφαίων συνθετών της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς, με θρησκευτικό χαρακτήρα, στον Ι.Κ.Κ.Ν. Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτη.

Πρόγραμμα συναυλίας:
Arcangelo Corelli (1653-1713)
Sinfonia to the Oratorio of Santa Beatrice d’ Este, in D minor
Grave
Allegro
Adagio
Largo assai
Vivace

Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Sinfonia a 4 TWV 43:A6
Gratioso
Allegro
Largo
Vivace
Antonio Lucio Vivaldi (1678-1741)
"La Stravaganza" Concerto no.2 in E minor, RV 279
Allegro
Largo
Allegro

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Violin Concerto in G minor, BWV 1056R
Without tempo indication
Largo
Presto

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Violin Concerto in A minor, BWV 1041
Allegro
Andante
Allegro Assai

Σόλο βιολί- Μουσική Διεύθυνση
Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 20:30, στο Επιγραφικό Μουσείο, το σύνολο παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα που αποτελεί ταξίδι στις ιστορικές και μουσικές παραδόσεις του Μάη.

Πρόγραμμα:
Το De Profundis Ensemble θα ερμηνεύσει:
La Primavera (Άνοιξη, από τις 4 εποχές )
I: Allegro
II: Largo
III: Allegro
– Henry Purcell (1659 – 1695)
They tell us that you mighty powers (από την Όπερα The Indian Queen)
(Άρια)
– Antonio Vivaldi (1678 – 1741)
Concerto Grosso in G Minor
Adagio e spiccato
Allegro
Larghetto
Allegro
– Henry Purcell (1659 – 1695)
Thanks to These Lonesome Vales (από την Όπερα Διδώ και Αινείας)
(Άρια)
– Jean-Philippe Rameau (1683 – 1764)
Les Boréades-Entrée de Polymnie
– Henry Purcell (1659 – 1695)
Timon of Athens, Curtain Tune on a Ground
– Strike the Viol
(Άρια)
– Jean-Philippe Rameau (1683 – 1764)
Les Indes Galantes – Danse du Grand Calumet de la Paix
– Henry Purcell (1659 – 1695)
Rondeau from Abdelazer
– Marin Marais (1656 – 1728)
Marche pour les Matelots & Airs des Matelots I – II – III (από την Όπερα Αλκυόνη)
(Άρια)
– Henry Purcell (1659 – 1695)
Amphitryon
Scotch Tune -Minuet- Hornpipe- Boree
– John Playford (1623 – 1686)
The English Dancing Master
Tunes (με γκάιντα και κρουστά)

Στο πλαίσιο του Athens City Festival 2024.

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ16/16ΜΑΙΟΥ2024


 

15 Μαΐου 2024 - /16 Ιουνίου 2024

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΘέατροΣύγχρονο έργο

''Και λέγε λέγε'' της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Τέχνης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Κι ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς. Όταν σκοτώνεις επειδή πρώτα σκοτώσανε εσένα. Γιατί; Επειδή δεν είχες αίματα κατά τον σκοτωμό σου; Σοβαρά; Το αίμα για να ξεπηδήσει θέλει κάτι αιχμηρό, θέλει σίδερο, θέλει μασιά, θέλει όπλο, θέλει μέταλλο, το αχ όμως του λάρυγγα ή του φάρυγγα προκαλείται και από όργανα φονικά χωρίς δαχτυλικά αποτυπώματα, από λέξεις, από λόγια ωραία που στα πήρανε πίσω, από θανάτους που δεν υπολόγισες, από αυτούς που σε ανακινήσανε μέσα στην χούφτα τους σαν ζαράκι και σε παίξανε που λέμε, οπότε έτσι κάπως έχασες την ρομαντική σου διάθεση και είπες κι εσύ, άντε και γαμήσου, άντε και γαμηθείτε, ας κάνω ένα σόου, ας κάνω ότι χορεύω, ας κάνω ότι χαίρομαι, ας κάνω ότι ξέχασα και πάμε λοιπόν, κούνα το, γλέντα το, όπα όπα, όπα, όπα, δώστα στην τέχνη σου κι αυτή θα σου τα δώσει πίσω. Πήγαμε σε πάρτι, κάναμε πρεμιέρες, αγαπήσαμε τον Τσέχωφ και τους κλασικούς συγγραφείς, πιο πολύ όμως κι από τον Τσέχωφ αγαπήσαμε τον Λούκι Λουκ επειδή έφευγε πάντα μόνος στο τέλος – γιατί άραγε; - αγαπήσαμε και βενζινάδικα στα σύννεφα και σκουπιδιάρικα, μόνο φόνο δεν κάναμε, όλα τα άλλα τα κάναμε, βγήκαμε φωτογραφίες χαρούμενες, ήπιαμε, ήπιαμε, ήπιαμε τον κώλο μας, μόνο όπλο δεν χρησιμοποιήσαμε και για τον έρωτα, για να πούμε και τα καλά του, η καμένη γούνα που λέμε, ας πούμε ότι έχει την μαγική ιδιότητα να ξαναζωντανεύει ανά πάσα στιγμή, ξαναγίνεται ζωάκι που μοιάζει φιλικό και θέλει χάδια, η καμένη γούνα ξανασαλεύει, βγάζει καινούργιο τρίχωμα και περπατάει, ξαναγρυλίζει με δόντια κοφτερά, ξαναγουργουρίζει ευτυχισμένη από τα χάδια σου, αλλά, αλλά, ΑΛΛΑ σε κατάσταση τρελής πείνας, αυτό το ζωάκι θα επιλέξεις να φας, αυτό που σαλεύει μέσα στα χεράκια σου, αυτό που χαϊδεύεις για θεραπευτικούς λόγους, δεν θα φας τον εαυτό σου, γιατί τίποτα δεν ερωτεύεσαι περισσότερο από τον εαυτό σου σ’ αυτή τη ζωή, άντε και τη μάνα τους τα αγόρια, τον πατέρα τους τα κοριτσάκια και τέλος. Και όσο πιο μαλάκες τέτοιοι σου τύχουν, τόσο μεγαλύτερη η θερμοκρασία του έρωτα προς αυτούς και τα πανομοιότυπα καλούπια τους που ερωτεύεσαι στο διάβα της ζωής σου και τόσο μεγαλύτερη η ανικανότητα αποσύνδεσης από αυτούς και τα πανομοιότυπα καλούπια τους. Γιατί φυσικά ερωτεύεσαι ό,τι δεν σου δίνεται και ευτυχώς που υπάρχει και ο έρωτας για να τρέχεις, τουλάχιστον να αθλείσαι. Όλο το θέμα στον έρωτα είναι νομίζω να μην σου τύχουνε πολύ μαλάκες γονείς και μαλάκα γονιό θεωρώ εγώ οποιονδήποτε χαίρεται να ασχολείται μαζί του το παιδί του. Επειδή λοιπόν οι περισσότεροι φονιάδες βρίσκονται εκτός φυλακής, ας είμαστε λίγο επιεικείς με αυτούς που βρίσκονται εντός. Αυτά όσον αφορά το υπέροχο τραγούδι του Στράτου ΚΑΙ ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ που μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε ένα έργο για τον έρωτα, ανολοκλήρωτο, λάθος, εκτός εποχής, ανεπίκαιρο και ανέντιμο σαν τον έρωτα. Πώς λέμε η άχρηστη πληροφορία της ημέρας. Κάτι τέτοιο. Ευελπιστούμε η παρουσία μας και μόνο να είναι αρκετή. Εγώ προσωπικά είμαι ερωτευμένη και πιστεύω ότι θα μου φαίνεται όταν θα με κοιτάτε. Και προσωπικά δεν έχω αίσθηση για όλο αυτό που ζούμε. Αν είναι αλήθεια. Ή παραίσθηση.

Το "Και Λέγε Λέγε" είναι ένα συνολικό έργο τέχνης που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών: κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου, φωτογραφίες του Γιώργου Καπλανίδη και του Τάκη Διαμαντόπουλου, ένα video clip σε τραγούδι του Νίκου Κυπουργού, μια ταινία μικρού μήκους της Λένας Κιτσοπούλου σε κινηματογράφηση της Εύης Καλογηροπούλου.
Η σύνθεση όλων αυτών οδηγεί στο έργο που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Τέχνης, προτείνοντας μια νέα θεώρηση της θεατρικής πράξης πέρα από τα όρια του ίδιου του θεάτρου.

Συντελεστές:
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Βοηθοί Σκηνοθέτριας: Μαριλένα Μόσχου, Σαβίνα Τσάφα
Βοηθός Σκηνογράφου - Ενδυματολόγου: Βασιλική Ζωχιού
Φωτογραφίες: Εύη Καλογηροπούλου

Ηθοποιοί: Λένα ΚιτσοπούλουΓιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Αναδημοσίευση από δελτίο Τύπου.

Τετάρτη - Παρασκευή: 20€ Γενική είσοδος - 16€ Μειωμένο

Σάββατο - Κυριακή: 22€ Γενική είσοδος - 18€ Μειωμένο

Πληροφορίες: Δευτέρα-Παρασκευή 10-1μμ: 2103228706

Καθημερινά 5-10μμ :2103222464 και 2103236732

14.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ14/14 ΜΑΙΟΥ2024


 

 

"Περιμένοντας τον Γκοντό" σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης και το θεατρικό έργο που καθόρισε τον 20ό αιώνα, στην πρώτη παρουσίασή του στη Στέγη. Μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro και μια παράσταση-σταθμός, στα όρια του μνημειακού και του κωμικού.

To "Περιμένοντας τον Γκοντό" για πρώτη φορά στη Στέγη και όπως δεν το έχετε ξαναδεί. Μνημειακό, στα όρια της υψηλής ποίησης και της αυθάδικης κωμωδίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο πιο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης του θεάτρου, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, κατευθύνοντας ένα εξαιρετικό ιταλικό καστ, σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro που βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία.

"Τίποτα δεν είναι πιο πραγματικό από το τίποτα" είχε δηλώσει ο Σάμιουελ Μπέκετ (1906-1989) και με το Περιμένοντας τον Γκοντό (1948) εκσφενδονίζει σαν μετεωρίτη αυτό το "τίποτα" πάνω στη σκηνή. Γιατί τίποτα το αξιοσημείωτο, σε επίπεδο δράσης και υπόθεσης, δεν συμβαίνει σε αυτό το έργο του νομπελίστα Ιρλανδού στοχαστή, ποιητή και συγγραφέα. Δύο παρίες του δρόμου, δύο κλοσάρ, ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν, ντυμένοι με τα κουρέλια τους, στέκονται πλάι σε ένα δέντρο, μιλούν περί ανέμων και υδάτων, συναντιούνται τυχαία με τρεις εξίσου περίεργους τύπους, ενώ κατά βάση περιμένουν κάποιον άλλον που δεν έρχεται ποτέ. Ποιος είναι, τελικά, ο Γκοντό του τίτλου που δεν εμφανίζεται ποτέ; Κάποιος σωτήρας ή ακόμα και ο ίδιος ο Θεός, όπως φανερώνει η παραφθορά του ονόματος στα αγγλικά (Godot, από το God = Θεός); Ο Μπέκετ έχει, πάντως, παραδεχτεί ότι εκείνο που ενδιέφερε τον ίδιο δεν ήταν τόσο ο Γκοντό, όσο το "περιμένοντας".

Αυτή την αέναη αναμονή σκηνοθετεί με όρους κωμικοτραγικής ιερουργίας ο Θεόδωρος Τερζόπουλος. Στην παράστασή του, ένα μαύρο ικρίωμα, σαν νεκρικό μνημείο, ορθώνεται στη σκηνή. Ένας σταυρός από φως το σκίζει στα δύο. Στη βάση του, ένα μικροσκοπικό μπονζάι. Εκκλησιαστικοί ύμνοι, ταγκό, βομβαρδισμοί και σειρήνες πολέμου αντηχούν. Εκεί, σαν φιγούρες που ζωντάνεψαν από κάποια άγνωστη αρχαία ζωοφόρο, δίχως να κοιτάζονται ή να αγγίζονται, κείτονται και περιμένουν ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν, ερμηνευμένοι από τους βετεράνους Σισιλιάνους ηθοποιούς Enzo Vetrano και Stefano Randisi. Παίζουν τους ρόλους τους με την τρελή σοφία και την ιερή απόγνωση του Buster Keaton. Φιγούρες ιδιότροπες και αντιφατικές, πνευματώδεις όσο και αφελείς, αερολογούν αναμένοντας στατικά και εκστατικά εκείνον που δεν θα έρθει ποτέ να τους γλιτώσει από το οντολογικό αδιέξοδο του να υπάρχεις προσδοκώντας πάντα κάτι.

Η παράσταση του Τερζόπουλου, του σκηνοθέτη που ξεκίνησε από τον Μακρύγιαλο της Πιερίας και διατρέχει τον κόσμο εδώ και σαράντα χρόνια με το θέατρο Άττις, διδάσκοντας τη θαυμαστή μέθοδο υποκριτικής του από την Ασία έως την Αυστραλία, "φανερώνει μια σταυρωμένη ανθρωπότητα, της οποίας τα καρφιά είναι λέξεις" όπως σημειώνουν τα ξένα δημοσιεύματα, για να καταλήξουν στο αποφθεγματικό: "μια παράσταση που θα γραφτεί στα χρονικά του σύγχρονου θεάτρου".

Ποιος είναι, τελικά, ο Γκοντό του τίτλου που δεν εμφανίζεται ποτέ; Κάποιος σωτήρας ή ακόμα και ο ίδιος ο Θεός, όπως φανερώνει η παραφθορά του ονόματος στα αγγλικά;

Συντελεστές :
Copyright: Editions de Minuit
Μετάφραση στα ιταλικά: Carlo Fruttero
Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Φωτισμοί & Κοστούμια: Θεόδωρος Τερζόπουλος
Με τους (αλφαβητικά): Paolo Musio, Stefano Randisi, Enzo Vetrano και Rocco Ancarola, Giulio Germano Cervi
Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Τραΐτσης
Βοηθός εκγύμνασης ηθοποιών: Giulio Germano Cervi
Παραγωγή: Emilia Romagna Teatro (ERT) / Teatro Nazionale, Fondazione Teatro di Napoli – Teatro Bellini

Η παράσταση είναι στα ιταλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος είναι σκηνοθέτης, γεννημένος στην Πιερία. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κ. Μιχαηλίδη και έχει διατελέσει διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. Έχει ιδρύσει στους Δελφούς την καλλιτεχνική ομάδα ΑΤΤΙΣ.

13.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ13/13 ΜΑΙΟΥ2024


 

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην Τεχνόπολη

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μετά από αρκετά χρόνια συναυλιών, φορτισμένα με μια απρόσμενη ανταπόκριση και αγάπη, φτάνει στο τέλος της η "Διονυσιακή" περίοδος*. (Αν και όταν επιστρέψω, το Απολλώνειο στοιχείο θα υπερτερεί).

Θα κλείσει πανηγυρικά με λιγοστές εμφανίσεις που θα γίνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τα μέσα Μαΐου έως και τα μέσα Ιουνίου, θα έχω, δε, τη χαρά και την τιμή, στην υπάρχουσα ομάδα συνεργατών, να προστεθούν η Βάσω Δημητρίου και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος -ως μουσικοί- και η Μάρθα Φριντζήλα, ως ερμηνεύτρια.

Έτσι, το -ειδικών συνθηκών- υπερσχήμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Ερμηνεία:
Μάρθα Φριντζήλα
Αλέξανδρος Κτιστάκης
Γιάννης Λίταινας

Μουσικοί:
Βάσω Δημητρίου (ηλεκτρική κιθάρα)
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα)
Αποστόλης Γιάγκος (πλήκτρα)
Γιώργος Αγγελάκης (τρομπόνι, ακορντεόν)
Δημήτρης Μυστακίδης (ακουστική κιθάρα)
Θανάσης Βόλλας (λαούτο, μπουζούκι)
Κωσταντής Πιστιόλης (κλαρίνο, γκάιντα)
Λεωνίδας Κυρίδης (μπάσο)
Νίκος Δημηνάκης (σαξόφωνα)
Φοίβος Άνθης (τύμπανα)

*Τάδε Έφη Μάρθα

Ο καιρός μαζί μας
Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Τεχνικοί:
-Μάκης Πελοπίδας (Ηχοληψία)
-Θέμης Δημητρακόπουλος (Ηχοληψία)
-Χρήστος Λαζαρίδης (Φωτισμοί)

Φωτογραφία: Symeon Vaidanis
Artwork αφίσας: David Shamian
Γραφιστική επιμέλεια: Φίλιππος Κοκκαλιάρης

Αναδημοσίευση από δελτίο Τύπου.

Πόρτες: 19:00

Early bird (μέχρι 29 Φεβρουαρίου): 15€
Προπώληση: 17€
Ταμείο: 19€

8.5.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ11/11 ΜΑΙΟΥ2024


 

''Prometheus Bound'' στο Theatre of the NO /8 Μαΐου 2024 - 3 Ιουλίου 2024 -20:00

ΜουσικήΚλασική μουσική - Όπερα

Όπερα του Παναγιώτη Καρούσου βασισμένη στην τραγωδία του Αισχύλου "Προμηθέας Δεσμώτης".

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Κώνστα
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Παναγιώτης Καρούσος

Διανομή:
Προμηθέας: Γιώργος Χουσάκος, βαρύτονος
Iω: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο
Ωκεανίδα: Hlín Leifsdóttir, σοπράνο
Ωκεανός / Ερμής: Γιάννος Κοτζιάς, τενόρος

Πιάνο: Χριστιάνα Μάνου

*Η παράσταση διεξάγεται στα Αγγλικά.

Γενική είσοδος: 15€ 


Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ10/10 ΜΑΙΟΥ2024


 

ΘέατροΣύγχρονο έργο

''Παλινωδία ή Ορφέας και Ευρυδίκη'' στο Θέατρο Φούρνος

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διάρκεια: 100'

Ένας από τους πιο δημοφιλείς μύθους όλων των εποχών και αγαπημένος των δημιουργών κάθε αιώνα ζωντανεύει ξανά επί σκηνής. Ο Ορφέας και η Ευρυδίκη γνωρίζονται, ερωτεύονται και παντρεύονται, όμως την ημέρα του γάμου τους η Ευρυδίκη πεθαίνει. Ο Ορφέας την αναζητά στον Κάτω Κόσμο θέλοντας να την ξαναφέρει πίσω στη ζωή.

Στη σκηνή του θεάτρου Φούρνος, τέσσερις ηθοποιοί εναλλάσσονται στους ρόλους του Ορφέα και της Ευρυδίκης παρουσιάζοντας με μια σύγχρονη οπτική το γνωστό μύθο. Μέσα από μία πολυπρισματική αφήγηση, η Βαρβάρα Νταλιάνη εξετάζει την ιστορία όχι μόνο μέσα από τα δραματουργικά και καλλιτεχνικά του διακείμενα, αλλά και μέσα από τις φιλοσοφικές, τελετουργικές και επιστημονικές του προεκτάσεις.

Με αφορμή αυτές τις πολλαπλές εκδοχές η παράσταση μιλάει για τους διαφορετικούς τρόπους που κατανοούμε τον έρωτα και το θάνατο διαχρονικά. Παρουσιάζεται έτσι η διαρκής ανάγκη του ανθρώπου να αφηγείται την ίδια ιστορία. Στην Παλινωδία, ζωντανεύει η μεγαλύτερη θυσία που έγινε ποτέ για τον έρωτα.

* Παλινωδία: 1. Η ανάκληση όσων ειπώθηκαν προηγουμένως 2. Η συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από ανακολουθίες και αντιφάσεις. ΕΤΥΜ <παλινωδώ , ανακαλώ όσα υποστήριξα προηγουμένως ΣΥΝ (καθημ.) λέω και ξελέω. Εδώ αναφορά στο ποιητικό έργο του Ορφέα Διαθήκαι ή αλλιώς Παλινωδία. Λέγεται πως ο Ορφέας στο τέλος της ζωής του έγραψε την Παλινωδία αρνούμενος προηγούμενο ποίημά του στο οποίο μιλούσε για την ύπαρξη πολλών θεών και αποδεχόμενος πλέον έναν θεό δημιουργό των πάντων.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Βαρβάρα Νταλιάνη
Μουσική σύνθεση-διδασκαλία τραγουδιού: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σκηνογραφία: Βουρνουζούσης Γιώργος
Κοστούμια: H_Theia_Soula (Πάνος Κούγιας)
Κινησιολογία: Χρυσάνθη Φύτιζα
Σχεδιασμός φώτων: Φίλιππος Τρέπας
Βοηθός σκηνοθέτριας: Ελένη Παππά
Φωτογραφίες: Γιώργος Κασσαπίδης
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

Παίζουν: Γιάννης Κόραβος, Νίκος Κουκάς, Παναγιώτα Παπαδοπούλου, Λίνα Πάτσιου

Ειδικές ευχαριστίες: Ζέτη Φίτσιου

9 Μαΐου 2024 - 7 Ιουνίου 2024/ 21:00

Γενική είσοδος: 14€
Μειωμένο: 10€

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ9/9 ΜΑΙΟΥ2024


 

''Φουαγιέ'' στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διάρκεια: 80'

Η αγάπη, η μοναξιά, η απόρριψη, ο έρωτας, η ελπίδα, το φως: όλα τα συναισθήματα παρελαύνουν σε μια υπέροχη παράσταση πλημμυρισμένη από μουσική.

Ένας άνεργος ηθοποιός και ένας μουσικός συναντιούνται για πρώτη φορά, στο φουαγιέ ενός θεάτρου για άλλη μια οντισιόν. Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη όπως συμβαίνει και στη ζωή όλων μας. 

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Νίκος Μ. Δημητρόπουλος
Σκηνοθεσία: Νάντια Παπαηλιοπούλου
Σκηνικά Αφίσα: Γιώργος Τσαντρίζος
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Παίζουν: Γιάννης Βαρβαρέσος (ερμηνεία, τραγούδι), Μίλτος Πιστώφ (ερμηνεία, πιάνο).

Εισιτήρια: 18€
Παιδικό, φοιτητικό, άνω των 65 ετών: 15€

8 Μαΐου 2024 - 30 Μαΐου 2024 / 21:00

 


Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ8/8 ΜΑΙΟΥ2024


 

5ο Φεστιβάλ Agatha Αστυνομικής Λογοτεχνίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

To 5ο Αστυνομικού Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha στην Αθήνα θα λάβει χώρα από 8/5 έως 5/6.

Το Φεστιβάλ, η μοναδική διοργάνωση αστυνομικής λογοτεχνίας αυτού του βεληνεκούς που φιλοξενεί η χώρα μας, ξεκίνησε το 2018 με πρωτοβουλία των υπευθύνων του βιβλιοπωλείου Monogram στο Χολαργό και μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σ’ ένα μεγάλο φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων, και με τη συμμετοχή της Αττικό Μετρό και της ΕΡΤ σε ρόλο Μεγάλου Χορηγού. Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνονται παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, σεμινάρια, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και κάθε λογής δρώμενα με προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος, στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα συζητηθούν μεγάλα κοινωνικά ζητήματα όπως η θέση της γυναίκες στη σημερινή εποχή, οι γυναικοκτονίες, ο ρατσισμός, η συμπερίληψη, η τεχνητή νοημοσύνη και η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Επίσης, φέτος στο Φεστιβάλ θα κυριαρχήσει η ευαισθητοποίηση γύρω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με μερική ή ολική απώλεια όρασης, καθώς σχεδιάζεται η πλήρης πρόσβασή τους σε όλες εκδηλώσεις.

Το 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha θα ξεκινήσει με ένα Pre Festival Event στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης όπου θα παραστεί ο διάσημος Σκωτσέζος συγγραφέας Ian Rankin. Στην συνέχεια, από τις 8 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, θα υπάρχουν καθημερινές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας, μια εκ των οποίων θα είναι η συνάντηση με τον αγαπημένο Ιταλό συγγραφέα Andrea Lucarelli στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στις 15 Μαΐου σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και τις εκδόσεις Διόπτρα.

Η κορύφωση των δράσεων θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Μαΐου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Σε αυτό το τριήμερο καλεσμένοι είναι οι Γάλλοι συγγραφείς Hervé Le Corre και Bernard Minier, καθώς και ένας από τους διασημότερους Τούρκους συγγραφείς της εποχής μας και ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό, ο Ahmet Umit.

Επισήμανση: Το Φεστιβάλ διεξάγεται σε πολλαπλούς χώρους. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ενδεικτικό.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του φεστιβάλ και να δείτε τους χώρους και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 09:00 - 23:00

ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ

Πρόσεξε τι θα θυσιάσεις στο κυνήγι της ευτυχίας

Πρόσεξε τι θα θυσιάσεις στο κυνήγι της ευτυχίας
Η ήρεµη ζωή του Βύρωνα και της Ευγενίας θα διαταραχτεί από την αιφνίδια απόφασή της να εξαφανιστεί µέσα σε µια νύχτα, εγκαταλείποντας τον σύζυγό της και το έξι µηνών βρέφος τους, αφήνοντας πίσω µόνο ένα σηµείωµα. Ένα φαινοµενικά αγαπηµένο ζευγάρι διαλύεται µέσα σε ένα βράδυ. Εκείνος, συντετριµµένος, θα µαζέψει τα κοµµάτια του, προσπαθώντας να µεγαλώσει σωστά την κόρη του και να γίνει για εκείνη πατέρας και µητέρα. Πάντα όµως θα τον πονάει η ανεξήγητη εγκατάλειψη της γυναίκας του. Οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στη συνέχεια θα τον κάνουν να πειστεί ότι δεν πρέπει να ασχοληθεί ξανά µαζί της και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ανατροφή της κόρης του. Στο µεταξύ, η Ευγενία ταξιδεύει στο εξωτερικό και επιλέγει να στήσει µια καινούργια ζωή από το µηδέν, σε µια νέα χώρα κι ένα νέο περιβάλλον, παρόλο που ένα κοµµάτι της θα µείνει πίσω στην Ελλάδα, µαζί µε το παιδί της. Κάθε µέρα που βρισκόταν σ’ αυτόν τον γάµο ένιωθε όλο και πιο εγκλωβισµένη, όµως τώρα είναι αποφασισµένη να κυνηγήσει την προσωπική της ευτυχία και να βρει τον πραγµατικό εαυτό της, χωρίς να τη νοιάζει η γνώµη των άλλων και οι επιταγές της κοινωνίας. Τα χρόνια περνούν… Οι ζωές όλων µοιάζουν να έχουν βρει τους ρυθµούς τους και ο καθένας ζει και πορεύεται σύµφωνα µε τις επιλογές του. Τι θα συµβεί όµως όταν η Ευγενία αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα; Θα καταφέρει να πείσει την κόρη της να την αφήσει να µπει στη ζωή της, µετά από δεκαπέντε χρόνια που ήταν µακριά της; Τι θα χρειαστεί να θυσιάσει αυτή τη φορά στο νέο κυνήγι της ευτυχίας; Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα που εστιάζει στη δύναµη της συγχώρεσης. Καθώς το παρελθόν συγκρούεται µε το παρόν, οι επιλογές τους αντικατοπτρίζονται στη ζωή της κόρης τους και των εαυτών τους, ρωτώντας τελικά: Μπορεί η αγάπη, αφού χαθεί, να ξαναζωντανέψει;

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Η μοίρα ενώνει τις ζωές των ανθρώπων. Ο Στέφανος, ο Εμμανουήλ, ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Ορέστης ενώθηκαν μέσα από την αγάπη και τη ζωή. Θα καταφέρουν να μείνουν ενωμένοι όταν ο θάνατος μπει ανάμεσα τους; Η φιλία τους θα αντέξει όταν ξέρουν πως ένας από αυτούς είναι ο δολοφόνος; Θα καταφέρουν να βρουν την ευτυχία ή θα πνιγούν στους φόβους τους; ΕΡΩΤΑΣ, ΑΙΜΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑΣ… Ένας εξ αυτών ας γίνει ο δικός σας δρόμος προς την ευτυχία…

ΟΡΓΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

ΟΡΓΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ
Αριάδνη, Άγγελος, Γεράσιμος και Ζήσης: η μοίρα τούς ένωσε και τους έδεσε με τη δύναμη της φιλίας. Ελβίρα, η γυναίκα που έκανε το λάθος να ερωτευτεί έναν από αυτούς. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αγάπη μιας γυναίκας για το αντικείμενο του πόθου της; Μπορεί να θυσιάσει το μέλλον της και αυτό των γύρω της; Εκδίκηση, πάθος, έρωτας και φιλία, όλα θα δοκιμαστούν από τον χρόνο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΠΝΟΗ…

ΣΥΛΛΟΓΕΣ

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ ΖΩΗΣ,2022

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ ΖΩΗΣ,2022
Πρόκειται για μια συλλογή με ρομαντικές ιστορίες. Στη σελίδα 52, θα βρείτε την δική μου ιστορία: της Φένιας, του Κωνσταντίνου και του Μάρκου. Ένα ερωτικό τρίγωνο με πρωταγωνίστρια την Φένια, η οποία προσπαθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο άνδρας των ονείρων της; Άραγε θα κάνει την σωστή επιλογή; Θα είναι ευτυχισμένη;

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΙΧΝΗ, 2022

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΙΧΝΗ,  2022
Πρόκειται για μια συλλογή με θρίλερ ιστορίες. Στη σελίδα 40,θα βρείτε την δική μου ιστορία... Η Κυριακή είναι μια αξιαγάπητη γυναίκα, 70 χρονών που ζει φιλήσυχα με τον άνδρα της τα τελευταία 45 χρόνια, ταράσσει αυτή την ηρεμία διαπράτοντας δυο φόνους. Τι είναι αυτό που μπορεί να ώθησει την γυναίκα αυτή να διαπράξει αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα; Θα σταματήσει εκεί;

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ : 2022

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ : 2022
Πρόκειται για μια συλλογή με χριατουγεννιάτικες ιστορίες. Στη σελίδα 58, θα βρείτε την δικη μου ιστορία, της Εβελίνας και του Eric! Δυο νέοι που γνωρίζονται μέσω διαδικτύου και ερωτεύονται. Πάρα τις αντιρρήσεις της οικογένειάς και των φίλων της φωτογράφου αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να τον επισκεφτεί στην Νέα Υόρκη γιατί πιστεύει ότι βρήκε τον άνδρα της ζωής της! Πόσο αληθινός μπορεί να είναι όμως ο έρωτας στο διαδίκτυο;

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΑΡΤΙΟΣ: 2023

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΑΡΤΙΟΣ: 2023
Πρόκειται για μια συλλογή με παιδικά παραμύθια. Στη θέση νούμερο 7, θα βρείτε την δική μου ιστορία. Πρόκειται για την Ασπρούλα, ένα παρεξηγημένο γατάκι που κάνεις δεν τη κάνει παρέα. Μια ιστορία που αναφέρεται στην δύναμη της προκατάληψης και διδάσκει τα παιδιά να μην κρίνουν από την εξωτερική εμφάνιση.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ,  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023
Πρόκειται για μια συλλογή με αστυνομικές ιστορίες. Στη σελίδα 192,θα βρείτε την δική μου ιστορία με πρωταγωνίστρια την Ελπίδα, η οποία τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της προσπαθεί ακόμη να ανακαλύψει το δολοφόνο. Ένα ταξίδι γεμάτο σεξ και βία,. Θα καταφέρει να βγει ζωντανή; μέσα απ' αυτό;