27.4.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ28/28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

''Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα'' του Λουίτζι Πιραντέλλο στο Θέατρο Altera Pars

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διάρκεια: 100'

Ένας απελπισμένος σκηνοθέτης κάνει πρόβα σ’ ένα θέατρο με το θίασό του, όταν ξαφνικά έξι μυστηριώδη πρόσωπα, μέλη μιας ιδιότυπης οικογένειας, εισβάλλουν στο χώρο. Τα πρόσωπα κουβαλούν μια τραγική ιστορία και ζητούν από το σκηνοθέτη να την παρουσιάσει επί σκηνής, ώστε να λυτρωθούν και ν’ απαλλαγούν από τους δαίμονες που τα στοιχειώνουν. Εκείνος, αν και διστακτικός στην αρχή, στην πορεία συμπαρασύρεται από το δράμα τους, το οποίο πιστεύει ότι θα τον οδηγήσει στη μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία που ονειρεύεται και πείθεται να το αναπαραστήσει επί σκηνής.

Καθώς τα πρόσωπα αφηγούνται την ιστορία τους ξεδιπλώνουν τις αντικρουόμενες οπτικές τους πάνω σε αυτή, προβάλλοντας τη θεμελιώδη πιραντελλική ιδέα για την υποκειμενικότητα της αλήθειας. Kάθε πρόσωπο κουβαλά το δικό του δράμα που είναι εντελώς διαφορετικό από των άλλων και έχει να αφηγηθεί μια διαφορετική οπτική της κοινής τους ιστορίας. Η ιστορία που μας διηγούνται εν τέλει δεν είναι μία, άλλα πολλές, τόσες όσοι κι οι αφηγητές της, και είναι το περίπλοκο κράμα των διαφορετικών τους οπτικών απέναντι στα γεγονότα.

Αυτή όμως άλλωστε δεν είναι και η σχέση που μοιραία όλοι έχουμε με την αλήθεια; Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του αλήθεια σε κάθε ιστορία. Έχει τη δική του, υποκειμενική πρόσληψη της πραγματικότητας. Στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο μας, όπου η ύπαρξη πολλαπλών πραγματικοτήτων είναι δεδομένη και τα γεγονότα γύρω μας μοιάζουν κατακερματισμένες ψηφίδες ατάκτως ερριμμένες, το φιλοσοφικό σύμπαν του Πιραντέλλο αποκτά μια οικεία και αυτονόητη υπόσταση, κάνοντας το έργο του πιο κατανοητό και επίκαιρο από ποτέ.

Ο Πιραντέλλο - σ’ ένα από τα σημαντικότερα έργα του - εμπλέκει θεατές και ηθοποιούς σ’ ένα γοητευτικό γαϊτανάκι αμφισβήτησης όλων όσων θεωρούμε δεδομένα κι αυτονόητα, ρευστοποιώντας τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Τα φαντάσματα, η πολλαπλότητα του εαυτού που ξεδιπλώνεται αναπάντεχα σε κάθε στιγμιότυπο της ζωής μας, η μοναξιά, η μαγεία, το όνειρο, ο κόσμος σαν σκηνή ή η ανθρώπινη ζωή ως ψευδαίσθηση και τα εγκλήματα - γνωστά θέματα της πιραντελλικής γραφής - στο έργο του αυτό προβάλλονται στην πιο ολοκληρωμένη και μεστωμένη τους εκδοχή.

Συντελεστές:
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος
Σκηνικά-Κοστούμια: Αltera Pars
Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
Moυσική επιμέλεια: Αγγελική Κοντού
Βίντεο: Ιωσήφ Τοπαλιάν
Φωτογραφίες: Γιάννης Αρμυριώτης
Kατασκευή κούκλας: Αλέξανδρος Λόγγος
Επιστημονική σύμβουλος: Ελένη Γεωργίου
Γραφιστική επιμέλεια: Aλεξία Θεοδωρίσκου
Επικοινωνία: Le Canard qui Parle
Βοηθός παραγωγής: Σοφία Παναγιωτάκη
Παραγωγή: Altera Pars (2023-24)

Παίζουν: Γιώργος Κροντήρης, Πέτρος Νάκος, Αγγελική Κοντού, Στέλλα Κωνσταντάτου, Δημήτρης Δρακόπουλος, Άντα Κουγιά, Σάκης Σιούτης, Ηλίας Τσούμπελης, Σοφία Παναγιωτάκη, Ελβίρα Μπαρτζώκα, Αργυρώ Τσιρίτα

*Δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις 03-04-05 Μαΐου.

21 Απριλίου 2024 - 2 Ιουνίου 2024


Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ27/27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

Sivert Hoyem στο Floyd

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Sivert Hoyem, αυτός ο μοναδικός "δικός μας" καλλιτέχνης, έρχεται ξανά στην αγαπημένη του Ελλάδα για να μας προσφέρει μία βραδιά που υπόσχεται να είναι η πιο προσωπική, η πιο οικεία, η πιο ζεστή των τελευταίων ετών.

For one night only, μόνο για μία βραδιά, ο Hoyem θα βρεθεί στην Αθήνα, στο Floyd, το Σάββατο 27 Απριλίου, για ένα σπάνιο club show που θα συγκινήσει τους πιστούς θαυμαστές του.

Μετά την αξέχαστη εμφάνισή του στη σκηνή του Ηρωδείου το 2016 και αφού τα προηγούμενα χρόνια χάρισε μαζί με τους Madrugada, ανεπανάληπτες συναυλιακές στιγμές σε δεκάδες χιλιάδες θεατές στο Tae Kwon Do, στο Καλλιμάρμαρο και σε μεγάλα φεστιβάλ της χώρας, θα βρεθεί, μαζί με την μπάντα του, στην Αθήνα για να δώσει ένα club show μετά από 8 ολόκληρα χρόνια - τόσα έχουν περάσει από την τελευταία του εμφάνιση τον Απρίλιο του '16 στο Piraeus 117 Academy! Μία ξεχωριστή επανασύνδεση με τους λάτρεις της μουσικής του. Μια ευκαιρία για όσους τον αγαπούν να μοιραστούν μια διαφορετική μουσική μυσταγωγία.

Μαζί του φέρνει τα τραγούδια που οι φίλοι του έχουν αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια, Sleepwalking Man, Theaving Heart, Moon Landing, Give it a Whirl, κομμάτια όπως τα Aim For The Heart, Two Green Feathers από τον τελευταίο του δίσκο, On an island, που κυκλοφόρησε στα τέλη του Ιανουαρίου και φυσικά πολλά τραγούδια των Madrugada.

 

Εισιτήρια

45€

Σημεία Προπώλησης
Ηλεκτρονικά: more.com
τηλεφωνικά 211 7700 000
more spots
Nova | Public | Ευριπίδης | Viva Spot Τεχνόπολης 

26.4.24

11Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ: Η ΣΟΦΙΤΑ


 

Ήταν  Οκτώβρης αρχίζουν να πέφτουν τα φύλλα από τα δέντρα χορεύουν. Η παρέα του Τζον προετοιμάζεται να μαζεύεται, για να γιορτάσει το χαλοουίν, με ένα τελετουργικό... Έχουν βρει σ' ένα παλιό βιβλίο της προγιαγιάς του Τζον θα κάνουν δεήσεις για να δουν ανθρώπους που έχουν πεθάνει. Η Ελεονόρ με τον Πίτερ είναι στη σοφίτα και περιμένουν στους άλλους τρεις για να κάτσουν στην σοφίτα.

«Θα μου πεις γιατί κάνουμε αυτή την βλακεία με τα κεριά;»

«Έλα ο Τζον μου είπε ότι βρήκε αυτό το βιβλίο και ότι θα έχει πολύ πλάκα...» της απαντάει.

«Εγώ θεωρώ ότι είναι μια βλακεία. Τι ελπίζετε ότι θα δείτε τον Τζακ με το κάρβουνο και το ραπανάκι;»

«Φαντάσου πόσο κούλ θα ήταν.»

«Αν συνέβαινε στ' αλήθεια θα διασκεδάζατε... δεν ξέρω αν θα περνούσες καλά όσο μου λες!»

«Ω, μωρό μου, φοβάσαι στα αλήθεια; Μήπως να σε πάω σπίτι;»

«Όχι, πεθαίνω να δω αν όντως συμβεί κάτι πως θα αντιδράσετε και πίστεψε με αν τρομάξεις έστω και στο παραμικρό θα μάθουν όλοι οι φίλοι σου πόσο χέστης είσαι.»

«Αγαπητή μου δεν πιστεύω ούτε στον μύθο, ούτε στους νεκρούς που κόβουν βόλτες. Ο μόνος λόγος που το κάνω είναι γιατί απολαμβάνω διαδικασία.»

«Θέλω τόσο πολύ να δω τα πρόσωπά όταν αποτύχει…»

«Είμαι σίγουρος ότι κάτι μας ετοιμάζει ο Τζον για να τρομάξουμε…»

Γυρνούν τα βλέμματα του να παρατηρήσουν την σοφίτα είναι σκοτεινή, έχει στην άκρη του ταβανιού που έχει δημιουργήσει τον ιστό της, κάτι βαλσαμωμένες κουκουβάγιες, ένα μεγάλο μπαούλο σε μια γωνία… Στα αριστερά ένας διαλυμένος καναπές με ένα τραπέζι μπροστά που επάνω έχει κάτι σκονισμένα βιβλία και κάτι κηροπήγια.

«Γεια σας guys…φέραμε μπύρες.» πετάει ο Τζορτζ.

«Μπράβο όλα τα καλά παιδιά εδώ…» συμπληρώνει ο Στέφαν.

«Αφήστε τις σαχλαμάρες να ξεκινήσουμε, πήρα κάτι βότανα…» λέει ο Τζον

«Από αποσκοπεί αυτό;» πετάγεται η Ελεονόρ

«Να περάσουμε καλά, ρε!» λέει ο Στέφαν.

«Μην αργούμε μαζευτείτε γύρω από το τραπέζι…»

 Ο Τζον ανοίγει το βιβλίο, ανάβει τα κεριά, αρχίζει να καίει τα βότανα και να διαβάζει δυνατά, ότι υπάρχει μέσα εκεί. Κανείς δεν μιλάει, όμως όλοι πίνουν σιωπηλά. Μόλις τελειώνει την ανάγνωση ο Τζον κάθονται όλοι όπου βρουν.

«Αυτό ήταν; Δεν βλέπω καμία αλλαγή…»  πετάγεται ο Τζορτζ.

«Έλατε να πάμε για μπύρες !» συμπληρώνει ο Τζον.

Κατεβαίνοντας τις σκάλες ο Τζορτζ, κοντοστέκεται, αρχίζει να βλέπει διάφορες σκιές να περπατούν και σιγά – σιγά  να παρατηρεί σκελετωμένα πρόσωπα να τον κοιτούν.

«Τι είναι αυτά που καίγαμε πάνω; Έχω αρχίσει να έχω παραισθήσεις.»  λέει ήρεμα ο Πίτερ

«Αν βλέπεις νεκρούς να περιφέρονται μέσα στο σπίτι, έχω τις ίδιες παραισθήσεις και εγώ.» λέει ψιθυριστά ο Τζον.

Ξαφνικά οι νεκροί σταματούν να περπατούν και να γυρίσουν να τους κοιτάξουν…  ο Τζον πλησιάζει πιο κοντά και διαπιστώνει ότι είναι ο παππούς του: έχει κατσαρά μαλλιά, σαρωμένο πρόσωπο και δυο μεγάλα μάτια μπλε, που είναι κόκκινα. Είναι σκελετωμένος… Φοβάται αλλά δεν θέλει να το δείξει μπροστά στους άλλους!

«Παππούς; Τι συμβαίνει; Μοιάζεις με…»

«Τι έκανες;»

Τίποτα…»

«Τρέξτε! Έρχονται…»

  

 

25.4.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ26/26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

Μην Ανοίγεις την Πόρτα / 25 Απριλίου 2024 - 1 Μαΐου 2024

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διάρκεια: 95',   Ετος Παραγωγής: 2024,   Χώρα παραγωγής: Ελλάδα

Σκηνοθεσία: Σάκης Καρπάς, Αλέξανδρος Καρπάς
Σενάριο: Σάκης Καρπάς, Αλέξανδρος Καρπάς
Πρωταγωνιστούν: Φωτεινή Λεβογιάννη, Σάκης Καρπάς

"Μακριά από τον πολιτισμό, σε ένα παγωμένο δάσος στην αφιλόξενη πλαγιά ενός βουνού, μια ομάδα ερευνητών δέχεται επίθεση από μια απροσδιόριστη φιγούρα. Μοναδική διασωθείσα, μια νεαρή βιολόγος η οποία βρίσκει καταφύγιο στην απομονωμένη καλύβα ενός μυστήριου άντρα. Μαζί, θα ξεκινήσουν ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Τι βρίσκεται άραγε στην σκοτεινή καρδιά του δάσους; 

 

 44 Χώροι στην περιοχή ΑΘΗΝΑ

https://www.artandlife.gr/athens/events/min_anoigeis_tin_porta

24.4.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ25/25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

"Super foods festival" στο Ζάππειο

Έρχεται το πιο δυνατό Φεστιβάλ Τροφίμων & Ποτών της πόλης!

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το SuperFoods Festival ανοίγει τις πύλες του ακόμα πιο ανανεωμένο με καινοτόμα προϊόντα!

Από την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ξεκινάει ένα 5νθήμερο που θα σας μυήσει στην υγιεινή διατροφή. Υπερτροφές, βιολογικά προϊόντα, καινοτόμα τρόφιμα και ποτά από 70 και πλέον εκθέτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα κατακλύσουν τον πιο κεντρικό κήπο της πόλης με στόχο να παρουσιάσουν τον πλούτο της υγιεινής διατροφής και τις μοναδικές ιδιότητες των superfoods για τον οργανισμό.

Γύρη, πρόπολη, αλείμματα μελιού με ξηρούς καρπούς, ταχίνι σε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς, μπάρες, παστέλια αλλά και ροφήματα και είδη περιποίησης θα πρωταγωνιστήσουν στο SuperFoods Festival και θα μας μυήσουν στα μυστικά μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής.

Προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας, χωρίς ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά, κατάλληλα για διαβητικούς, όπως προϊόντα φιστικιού και φουντουκιού, προϊόντα ροδιού, ξηροί καρποί και σταφίδες, μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, μπαχαρικά, όσπρια, βιολογικά άλευρα και ζυμαρικά. Προϊόντα ευεξίας, σαπούνια ελαιόλαδου, καλλυντικά ακόμα και οικολογικά σκεύη για το σπίτι θα βρει κανείς στο Superfoods Festival από 24 έως τις 28 Απριλίου.

Είτε είστε λάτρης των βιολογικών προϊόντων, είτε απλώς προσέχετε την διατροφή σας, είτε προτιμάτε τις σπιτικές και παραδοσιακές γεύσεις ή αναζητάτε νέα καινοτόμα προϊόντα, στο Superfoods Festival θα βρείτε αυτό που ψάχνετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και ποτών!

Παράλληλα καθ΄όλη την διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιάζονται μαγειρικά δρώμενα και μοναδικές συνταγές υπό την επιμέλεια του chef Σαράντου Παπαδοπούλου και των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Το SuperFoods Festival διεξάγεται για τρίτη χρονιά κι τελεί υπό την αιγίδα του
του Δήμου Αθηναίων.

24 Απριλίου 2024 - 28 Απριλίου 2024

Είσοδος ελεύθερη.
Δωρεάν Parking

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ24/24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

Γιώργος και Νίκος Στρατάκης στο Μ Project

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

"Την προσευχή μου όντε κάνω στο Θεό, του λέω πιο πολύ για σένα αντί για ‘μένα.. Να ‘σαι καλά για να ‘χω λόγο να γελώ, τα δυο σου χέρια να βαστώ τ’ αγαπημένα.." µας λένε τα δύο αδέρφια από τη Μεγαλόνησο, ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, που έχουν κατακτήσει επάξια τη θέση τους στις καρδιές µας.

Πιστοί σε ό,τι με ειλικρίνεια αγαπούν να κάνουν χρόνια τώρα χωρίς
κανέναν ενδοιασμό, πορεύονται ακούραστα, δημιουργικά και μας παρασύρουν μέσα από τις μουσικές τους ανησυχίες και τις ιδέες τους, σε ένα δικό τους ξεχωριστό μουσικό μονοπάτι. Συνεχίζουν να αφήνουν το δικό τους πολύτιμο χνάρι στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι ενώ παράλληλα αβίαστα παραμένουν συνδεδεμένοι με τις ρίζες τους, με μια βαθύτερη και ιδιαίτερη ατομική και συλλογική δύναμη. Για το Γιώργο και το Νίκο Στρατάκη, η παράδοση είναι μια ενεργητική και όχι στάσιμη διαδικασία, μία εκ φύσεως δυναμική μεταβίβαση ψυχοσυναισθηματικού φορτίου από γενιά σε γενιά.

Τραγούδια αγάπης, έρωτα, αλληγορίες και ιστορίες βγαλµένες από τη ζωή µας αφηγούνται τραγουδώντας σε κάθε συναυλία- γιορτή που οργανώνουν. Η διάθεση κορυφώνεται σε λίγα λεπτά µέσα από την ένταση και την ενέργειά τους ενώ το πρόγραµµα απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως που εκτιµά την καλή µουσική.

Στις 24 Απρίλη έρχονται στο M Project για μια μοναδική εμφάνιση.

Τους συνοδεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Αλέκος Χατζάκης στο κοντραμπάσο
Χρήστος Ψαρομίληγκος στο βιολί
Μανόλης Στρατάκης στα κρουστά
Γιάννης Κοζυράκης στην κιθάρα
Γιώργος Σαλούστρος στα πνευστά
Πάνος Γεωργακόπουλος στα τύμπανα
Και στην επιμέλεια του ήχου είναι ο Μάνος Τσιριγωτάκης.

Αποσπασματική αναδημοσίευση από δελτίο Τύπου.

 

M PROJECT

Μακεδονίας 3 Τηλέφωνο: 2103420554 / 21:00

10€

Το εισιτήριο αφορά αποκλειστικά την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης.

22.4.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ23/23ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες.

Ταξίδι στο κέντρο των βιβλίων | Για παιδιά 4-6 ετών

Εργαστήρι φιλαναγνωσίας για παιδιά.

Ένα εργαστήρι που γεννήθηκε από την αγάπη για το βιβλίο και τις ιστορίες. Με όχημα την δύναμη του

προφορικού λόγου και το παιχνίδι, κάθε συνάντηση αποτελεί και μια στάση στη χώρα των βιβλίων και

στα μεγάλα έργα της κλασικής λογοτεχνίας. Κάθε μήνα και μια διαφορετική συνάντηση, κάθε μήνα


και ένα διαφορετικό ταξίδι με βιβλία που ταιριάζουν σε κάθε εποχή. Σχεδιασμός-υλοποίηση-

εμψύχωση: Παραμυθοκόρες Αντωνία Βέλλιου, Βασιλεία Βαξεβάνη.


Ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.

Η άνοιξη είναι εδώ και ποιος ο καλύτερος τρόπος να την υποδεχτούμε από λίγη ποίηση! Σας

προσκαλούμε να χαθούμε στις όμορφες εικόνες και τη μελωδικότητα των ποιημάτων του Ελύτη, να

αναγνωρίσουμε την αξία της ποίησης στη ζωή μας και να ζωγραφίσουμε τις εικόνες που γεννούν μέσα

μας τα λόγια του.

Έπειτα είναι η σειρά των παιδιών να γίνουν μικροί ποιητές, συνθέτοντας και παρουσιάζοντας τα δικά

τους ποιήματα στην παρέα μας.

7 Απριλίου 2024

Κυριακή, 12:00-13:30


Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/taxidi-sto-kentro-ton-vivlion-gia-

paidia-4-6-eton/


Ένας αφράτος κόσμος | Για παιδιά 4-6 ετών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βάση την έκθεση «Μιχάλης Οικονόμου: η αλχημεία της ζωγραφικής».

Βρες τη φιγούρα – Η ανθρώπινη μορφή στο έργο του Μιχάλη Οικονόμου.

Ο Μιχάλης Οικονόμου έμεινε γνωστός για το τοπία και την απεικόνιση της φύσης. Ελιές και

κυπαρίσσια παίρνουν κεντρικό ρόλο σε πολλούς από τους πίνακες του έργου του. Μέσα από το

ρομαντικό, αχλό φως του ζωγράφου, μοιάζουν συχνά να γέρνουν το ένα στο άλλο, σαν να μιλούν σε

έναν διάλογο παλιό και αρχέγονο.

Και όμως, μέσα στους πιο πολλούς από τους πίνακες του υπάρχουν ανθρώπινες φιγούρες. Μικρές,

διακριτικές αλλά διακριτές λένε τη δική τους ιστορία μέσα από τα έργα του ζωγράφου.

Αναζητούμε μαζί με τα παιδιά αυτές τις φιγούρες, τις παρατηρούμε και τις γνωρίζουμε. Ποια είναι

αυτά τα πρόσωπα; Τι συναισθήματα μπορεί να κρύβουν; Ποια είναι η σχέση τους με το τοπίο γύρω

τους;

Τα παιδιά εμπνέονται από το έργο του Οικονόμου και «κρύβουν» τις δικές τους ανθρώπινες μορφές

στα δικά τους έργα. Σχεδιασμός-Υλοποίηση-Εμψύχωση: Παραμυθοκόρες (Αντωνία Βέλλιου, Βασιλεία

Βαξεβάνη).

14 Απριλίου 2024

Κυριακή, 11:00-12:30

Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/enas-afratos-kosmos-gia-paidia-4-6-eton/


Άκου! Ένας πίνακας τραγουδάει... | Για παιδιά 5-7 ετών

Οι ζωγραφικοί πίνακες ζωντανεύουν και μας αποκαλύπτουν μυστικά! Εικόνες που εξιστορούν,

ιστορίες που τραγουδιούνται και αναπάντεχες συμπτώσεις μας οδηγούν, σε ένα διαφορετικό ταξίδι

στον μαγικό κόσμο της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Με τον μουσικό, μουσικοπαιδαγωγό

Γιάννη Ψαριώτη και την εικαστικό, αρχ. εσωτερικών χώρων και σχεδιάστρια αντικειμένων Ιωάννα

Μπουλούγαρη.

Ενότητα 7: 6, 13 Απριλίου 2024 Henri Rousseau


Σάββατο, 15:00-16:00


Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/akoy-enas-pinakas-tragoydaei-gia-

paidia-5-7-eton-12/


Taking Up Space | Για παιδιά 7-12 ετών

Πόσο χώρο μπορεί να καταλάβει ένα έργο τέχνης; Μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του κάδρου του; Σε

αυτό το εικαστικό εργαστήριο επισκεπτόμαστε ξανά γνωστά και άγνωστα έργα γυναικών δημιουργών,

δίνοντας χώρο σε νέες ερμηνείες. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ανεξερεύνητες από το

ευρύ κοινό Ελληνίδες ζωγράφους και γλύπτριες, να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και

ετερόκλιτες τεχνικές και να εμπνευστούν από το έργο τους, δημιουργώντας πρωτότυπα εικαστικά

έργα. Σχεδιασμός Προγράμματος: Χριστίνα Μπότσου. Μουσειοπαιδαγωγοί: Αναστασία Αγάθου,

Δώρα Βασιλάκου, Μυρτώ Κακαρά, Χριστίνα Μπότσου

21 Απριλίου 2024 Γαβριέλλα Σίμωσι

Κυριακή, 12:00-13:30

Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/taking-up-space-gia-paidia-7-12-eton/


Ταξιδεύοντας με τον Μικρό Πρίγκιπα | Για παιδιά 9-12 ετών

Ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής, φαντασίας και έκφρασης συναισθημάτων βασισμένο στον

Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

«Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια».

«Οι μεγάλοι δεν καταλαβαίνουν ποτέ τίποτα μόνοι τους και είναι κουραστικό για τα παιδιά να

τους εξηγούν πάντα και για πάντα πράγματα».

«Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται

είναι ένα χέρι για να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά που μπορεί να τους

καταλάβει».

Ελάτε να μοιραστούμε την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, προσθέτοντας τις δικές σας συγγραφικές

πινελιές μέσα από στοιχεία του χαρακτήρα σας, ανακαλύπτοντας νέους «προσωπικούς» πλανήτες και

χρωματίζοντας με λέξεις όλα σας τα συναισθήματα! Και να θυμάστε: αυτό που αξίζει είναι το «ταξίδι»

με τις δικές σας «αποσκευές»! Με την σεναριογράφο, συγγραφέα παιδικών βιβλίων και ηθοποιό

Ελπίδα Μηναδάκη (δημιουργική ομάδα «Σπίθες»).

6, 13, 20, 27 Απριλίου 2024

Σάββατο, 17:00-18:30


Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/taxideyontas-me-ton-mikro-prigkipa-

gia-paidia-9-12-eton/


Αγκαλιάστε τη γη, σώστε τον πλανήτη! | Παράσταση για οικογένειες με παιδιά 4-8 ετών

Η κακιά Ρύπη με βοηθούς όλη την ανθρωπότητα θέλει να αυξήσει κι άλλο την θερμοκρασία της γης,

να λιώσει τους πάγους και να καλύψει όλη τη γη με σκουπίδια. Στόχος της είναι να καταστρέψει τον

πλανήτη για πάντα και να τον μετατρέψει στο βρώμικο βασίλειό της. Τα ξωτικά του δάσους, οι βοηθοί

του πλανήτη, σε αντίθεση με την Ρύπη, προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να προστατεύσουν όλα

τα δέντρα, τα λουλούδια και τον καθαρό αέρα. Η Ρύπη, όμως, στέλνει ένα τοξικό αέριο για να κοιμίσει

τα ξωτικά και έτσι να μην μπορούν να αντιδράσουν στα σχέδιά της!

Δύο ξωτικά δεν εισπνέουν αυτό το αέριο και αποφασίζουν να πάνε στο μέρος που κρύβεται η Ρύπη...

Θα καταφέρουν όμως να την αντιμετωπίσουν; Θα καταφέρουν να της αλλάξουν γνώμη; Ο πλανήτης


αρρωσταίνει και δεν έχει μείνει πολύς χρόνος... Τα ξωτικά μας χρειάζονται βοηθούς! Η λύση θα δοθεί

από τα παιδιά! Θα καταφέρουν άραγε τα παιδιά να περάσουν τις δοκιμασίες και να βοηθήσουν τον

πλανήτη;

Μια διαδραστική θεατρική παράσταση με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το φυσικό

περιβάλλον με άξονα το θεατρικό παιχνίδι και τον χορό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Από τη

θεατρική ομάδα Θέατρον.

6, 13 Απριλίου 2024

Σάββατο, 16:00


Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/agkaliaste-ti-gi-soste-ton-planiti-gia-

oikogeneies-me-paidia-4-8-eton/


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Αντιμετωπίζοντας σύγχρονες προκλήσεις στην προεφηβεία και εφηβεία | Για ενήλικες

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα νεαρά παιδιά τους για να αντιμετωπίσουν την

προκλητική ηλικία της εφηβείας, ιδιαίτερα στην εποχή μας με τις σύγχρονες προκλήσεις και

δοκιμασίες. Με την Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, Συμβουλευτική

Ψυχολόγος–Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών

γεγονότων.

1 Απριλίου 2024 Αλλαγές στην εφηβεία

8 Απριλίου 2024 Υιοθέτηση των κλειδιών υποστήριξης συναισθηματικής νοημοσύνης EQ

15 Απριλίου 2024 Αναγνώριση των κρυφών μηνυμάτων που μεταφέρουν τα παιδιά

22 Απριλίου 2024 Κτίζοντας την επικοινωνία μεταξύ γονέων και εφήβων

29 Απριλίου 2024 Τρόποι καλλιέργειας των 4Α: αυτογνωσία, αυτοσεβασμός, αυτοφροντίδα και

αυτοπεποίθηση

Δευτέρα, 18:00-20:00


Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/antimetopizontas-sygchrones-

prokliseis-stin-proefiveia-kai-efiveia-gia-enilikes/


Φωτογραφία και άλλες τέχνες | Για ενήλικες

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία και τη σύνδεσή της με

τις άλλες τέχνες, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις, και μπορεί να το παρακολουθήσει

οποιοσδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας.

Εξετάζονται τα καλλιτεχνικά ρεύματα του 20ου αιώνα και όχι μόνο, φιλοσοφικά και πνευματικά

ζητήματα, καθώς και οι αλληλεπιδράσεις εκείνες που διαμόρφωσαν την εικόνα που γνωρίζουμε

σήμερα.

Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ της φωτογραφίας και των άλλων τεχνών, τα χαρακτηριστικά, οι

δυνατότητες και τα όρια του κάθε μέσου, μεγάλοι δημιουργοί και σημαντικά έργα που επηρέασαν τη

σκέψη, τον πολιτισμό και την εξέλιξη της τέχνης, είναι μερικά από τα ζητούμενα.

Η διερεύνηση του φωτογραφικού μέσου, ο ρόλος της φωτογραφίας στη σύγχρονη τέχνη, τα κριτήρια

και η επιλογή των φωτογραφιών παραμένουν στο επίκεντρο αυτού του σεμιναρίου.

Με αφορμή την περιπέτεια του ανθρώπινου πνεύματος, αυτό το σεμινάριο έχει στόχο την απόλαυση

που παρέχει η τέχνη, καθώς και την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου. Με τον φωτογράφο Βασίλη

Γεροντάκο.

2 Απριλίου 2024 Portfolio Review

9 Απριλίου 2024 Σημειώσεις πάνω στο έργο του Van Gogh και του Katsushika Hokusai

16 Απριλίου 2024 H συμβολή του Edward Hopper στη διαμόρφωση της σύγχρονης αισθητικής της

φωτογραφίας


23 Απριλίου 2024 Οι τέχνες ως συγκοινωνούντα δοχεία: Νίκος Χουλιαράς

30 Απριλίου 2024 Από το φιλμ στον καμβά. Gerhard Richter

Τρίτη, 19:00-21:00

Πραγματοποιείται μέσω zoom

Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/fotografia-kai-alles-technes-gia-enilikes-13/


“Μetamyth Therapy through the Arts in Museums©” | Για νέους και ενήλικες

H δημιουργός της ψυχολογικής τεχνικής “Μetamyth Therapy through the Arts in Museums©” Θάλεια

Βαλέτα, ψυχοθεραπεύτρια/δραματοθεραπεύτρια BA, MA, HPC Reg.UK, ξεναγεί βιωματικά τους

συμμετέχοντες στις περιοδικές εκθέσεις και στη μόνιμη συλλογή του μουσείου με ένα κάλεσμα στο

συναίσθημα, σε σκέψεις εμπειρίες, αναμνήσεις και στα όνειρά τους. Στη βιωματική ξενάγηση οι

συμμετέχοντες εμπνέονται, εκφράζονται, μοιράζονται και συγχρόνως ζουν και παίζουν την προσωπική

τους αλήθεια με μάρτυρα και συνοδοιπόρο την ομάδα.

6 Απριλίου 2024 Στο πλαίσιο της έκθεσης «Μιχάλης Οικονόμου: H αλχημεία της ζωγραφικής».

Σάββατο, 18:00-21:00


Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/metamyth-therapy-through-the-arts-

in-museums-gia-neoys-kai-enilikes-4/


Το πορτρέτο, ο άνθρωπος και οι εικόνες του | Για ενήλικες

Εργαστήριο σχεδίου και ζωγραφική πορτρέτων.

Σε αυτό το εργαστήριο αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία του σήμερα, αντλώντας τη θεματογραφία μας

από σύγχρονες ψηφιακές εικόνες και συμμετέχουμε ενεργά στις επιλογές υλικών, μοντέλου και

αισθητικού-εικαστικού αποτελέσματος. Με αυτόν τον τρόπο η συγκεκριμένη διδασκαλία

διαφοροποιείται πλήρως από τα ψηφιακά μαθήματα και τις ψηφιακές εφαρμογές και αξιοποιεί στα


μέγιστα την ανθρώπινη επιλεκτικότητα και την ανάγκη του ανθρώπου για δημιουργία. Σχεδιασμό-

υλοποίηση: Τιτίνα Χαλματζή, εικαστικός, ζωγράφος, εικονογράφος πορτραίτων στην Καθημερινή.


11, 18, 25 Απριλίου 16, 23 Μαΐου, 6 Ιουνίου 2024

Πέμπτη, 18:00-20:00


Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/to-portreto-o-anthropos-kai-oi-

eikones-toy-gia-enilikes/


Workshops Κεραμικής | Για ενήλικες

Παραμόρφωση-ανακατασκευή.

Μέσα από τις τεχνικές της παραμόρφωσης και της ανακατασκευής δημιουργούμε αντικείμενα που

μας δίνουν την αίσθηση της ισορροπίας αλλά και της ανατροπής και τα διακοσμούμε με την τεχνική

της μονοτυπίας. Με τον εικαστικό Γιώργο Τσεριώνη.

12 Απριλίου 2024

Παρασκευή, 18:00-21:30

Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/workshops-keramikis-gia-enilikes-3/


Το σπίτι που ονειρεύεται... | Για ενήλικες

Αφήγηση ιστοριών απ’ όλο τον κόσμο για ενήλικο κοινό και εφήβους στο πλαίσιο της έκθεσης

«Μιχάλης Οικονόμου: H αλχημεία της ζωγραφικής»

Υπάρχει χρόνος; Μήπως όλα είναι στιγμές; Στιγμές ονειρικές, περαστικές, φευγαλέες... Αρχαίοι θρύλοι

και μαγικά παραμύθια μαρτυρούν κάποιους που πέρασαν το όριο του χρόνου και εισήλθαν σε


κόσμους παράλληλους. Ο Ουρασίμα Τάρο, ο Κέλτης πρίγκιπας, ένας απλός ψαράς, και μια...

πεταλούδα στροβιλίζονται στη δίνη του χρόνου. Ένα πλέγμα ιστοριών που έχουν τη δύναμη να μας

ταξιδέψουν στα βάθη των χρόνων και πίσω πάλι και... ξανά από την αρχή. Σαν το ανοιγοκλείσιμο του

ματιού. Σχεδιασμός προγράμματος-αφήγηση: Σάσα Βούλγαρη

20 Απριλίου 2024

Σάββατο, 19:00

Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/to-spiti-poy-oneireyetai-gia-enilikes-2/


Στο καταφύγιο της τέχνης | Για ενήλικες

Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες.

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη αναβιώνει πέντε από τις σημαντικότερες εκθέσεις τέχνης που

διοργανώθηκαν στους εκθεσιακούς του χώρους, μέσα από την πρωτότυπη δράση «Στο καταφύγιο της

τέχνης – Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες». Με την ιστορικό και παιδαγωγό πολιτισμού

Κατερίνα Ρογκάκου, τον μουσικοπαιδαγωγό και συγγραφέα Παναγιώτη Τσιρίδη και την μουσικό

Δήμητρα Κοκκινοπούλου.

27 Απριλίου 2024 «Γιάννης Γαΐτης. Η ουσία του απρόσωπου»

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το 2017-2018 σε επιμέλεια Τάκη Μαυρωτά.

Σάββατο, 20:30-22:00


Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/sto-katafygio-tis-technis-gia-enilikes-

17/


The Voice is also an Ear | Συζήτηση με τη Δανάη Στεφάνου και τη Γεωργία Καρύδη, προβολή

του ντοκιμαντέρ That Riff Ensemble και Live Set

Με σημείο εκκίνησης το έργο της That Riff Ensemble (2022), και σε συζήτηση με τη θεωρητικό ήχου

και μουσικολόγο Δανάη Στεφάνου, η Γεωργία Καρύδη στοχάζεται για την πολιτική διάσταση που

παίρνει η εναρμόνιση των φωνών στα φωνητικά σύνολα (ντουέτα, πολυφωνικά σύνολα, χορωδίες,

δεύτερα φωνητικά) από την παραδοσιακή ως και την ποπ μουσική. Οι δύο ομιλήτριες εξετάζουν τις

δυναμικές που εντοπίζονται μεταξύ κύριας και δευτερεύουσας φωνής, αλλά και με το παρόν

ακροατικό κοινό. Φωτίζοντας τον δομικά δευτερεύοντα ρόλο στη μουσική σύνθεση, την παρουσία

τους πάνω στη σκηνή, καθώς και τη σχέση τους με την πρωταγωνιστική φωνή, δημιουργούνται σημεία

πρόσβασης και επαφής μεταξύ των συμμετεχόντων μερών, που μεταβάλλουν τις ιεραρχικές δομές. Η

συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

Ακολουθεί ηλεκτροακουστικό μουσικό set, όπου η Γεωργία Καρύδη αφηγείται, τραγουδά και

απαγγέλει, με λυρικό τρόπο, την ανθολογία προτάσεων συνύπαρξης, όπως παρουσιάζονται στα έργα

της έκθεσης.

*Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης του THF Raw, με τίτλο Ωδή στη φιλία: Μία

παρτιτούρα συνύπαρξης.

13 Απριλίου 2024

Σάββατο, 19.00 – 21.00


Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/the-voice-is-also-an-ear-syzitisi-me-ti-danai-

stefanoy-kai-ti-georgia-karydi-provoli-toy-ntokimanter-that-riff-ensemble-kai-live-set/


Πώς να ειπωθεί ένα τραγούδι | Εργαστήριο με την Γεωργία Καρύδη

Το εργαστήριο με τη Γεωργία Καρύδη Πώς να ειπωθεί ένα τραγούδι, ερευνά τη γραφική ή λεκτική

παρτιτούρα, από τη δημιουργία μέχρι και την εκτέλεση, και την ύπαρξη του, ως τεκμήριο μετέπειτα.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα μελετηθούν και μοιραστούν στοιχεία και εργαλεία, όπως η


φωνητική υγεία και δύναμη, η δραματουργική ανάλυση στίχων, αλλά και η πρόθεση πίσω από την

ερμηνεία.

Για ενήλικες και νέους από 16 ετών.

Για τη συμμετοχή δεν προαπαιτούνται μουσικές γνώσεις.

*Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης του THF Raw, με τίτλο Ωδή στη φιλία: Μία

παρτιτούρα συνύπαρξης.


26 Απριλίου 2024

Παρασκευή, 18.00 – 20.00


Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/pos-na-eipothei-ena-tragoydi-ergastirio-me-

tin-georgia-karydi/

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ22/22ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

Μάνος Πυροβολάκης στο Πόλις

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ως ιδιαίτερος τραγουδοποιός ο Μάνος Πυροβολάκης, ξεχώρισε σαν τον σύγχρονο λυράρη που συνδύασε μέσα από τις μουσικοσυνθέσεις του, την pop – rock μουσική με τις παραδοσιακές μελωδίες.              

Μετά την πετυχημένη βραδιά τον περασμένο Νοέμβριο, ο Μάνος επιστρέφει για μια παράσταση ακόμα στον αγαπημένο χώρο του ΠΟΛΙΣ, την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 21.30, σε μια ξεχωριστή βραδιά με ποιοτική μουσική, καλό ποτό και εξαιρετικά εδέσματα finger food, παρουσιάζοντας ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα γεμάτο εναλλαγές.

Μια πρόταση για το δικό του κρητικό–rock πάλκο, διανθισμένο με τραγούδια που αγαπάει. Παράλληλα με τις επιτυχίες του: "Το Χαμόγελο σου", "Τι μας ενώνει", "Όλα για όλα", "Στης εκκλησιάς την πόρτα", "Αν η αγάπη", "Μπορεί να βγω", κ.α., που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, μας παρουσιάζει και μας τραγουδά διασκευές όπως τα "Συρτά του Ροδινού" και "Σ’ αυτό τον κόσμο", κάνοντας πάντα αναφορά στην Κρητική παράδοση και όχι μόνο, μέσα από τη δική του αισθητική προσέγγιση.     

Συνοδεύουν οι μουσικοί:            
Αλέξανδρος Κοντογιάννης: Ηλεκτρική Κιθάρα, Τραγούδι           
Κωνσταντίνος Γιαννίρης: Μπάσο, Φωνητικά
Γιάννης Μολυμπάκης: Λαούτο

Στόχος είναι η δημιουργία ενός βήματος πολιτισμού στα βόρεια προάστια, όπου καταξιωμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες θα παρουσιάζουν το έργο τους με γνώμονα την ποιότητα και την αισθητική.

26 Απριλίου 2024 -21:30

Εισιτήρια: 12€


Μάνος Πυροβολάκης

Ο Μάνος Πυροβολάκης είναι τραγουδοποιός, οργανοπαίκτης και τραγουδιστής της κρητικής μουσικής. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1970 από Κρητικούς γονείς.

20.4.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ21/21ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 ''Ο Μικρός Πρίγκιπας'' του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο Cinerama

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το αλληγορικό παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ σε μια θεατρική εκδοχή για παιδιά, η οποία αναδεικνύει τις πανανθρώπινες αξίες της φιλίας, της αγάπης και της ανιδιοτέλειας.

Ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων θα μας χαρίσει στιγμές γέλιου αλλά και μεγάλης συγκίνησης!

Μέσα από τα ταξίδια του θα μας μάθει πολλά πράγματα,αλλά κυρίως να βλέπουμε πάντα με τα μάτια της καρδιάς!

Στον ρόλο του αφηγητή χαρίζει την φωνή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ευδοκία Σουβατζή
Θεατρική Διασκευή: Σπύρος Στελιανέσης
Μουσική: Σπύρος Παζιώτης
Σκηνικά: Γιώργος Μαραγκός
Κουστούμια: Δήμητρα Θεοδώρου
Χορογραφίες: Ματίνα Κοστιάνη
Κατασκευές: Άννα Τραμποσίνη
Φωτογραφίες/Σποτ: Πάτροκλος Σκαφιδάς
Ήχος/Φωτισμοί: Μάνος Δημητρίου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Καρανίκας, Σπύρος Στελιανέσης, Ελευθερία Μπουρανή, Θωμάς Κοτζαμάνης, Μαρίνα Πετρίδη, Βασούλα Σιάτρα

Στην παράσταση ακούγεται η Φωνή του μικρού Άγγελου.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΡΙΑΣ:

Η Ευδοκία Σουβατζή είναι ηθοποιός. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης, έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

19.4.24

10Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ: ΈΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΩΡΟ


 

Η τραπεζαρία είναι άνω –κάτω, όπως όλο το σπίτι μου. Αυτά συμβαίνουν όταν κάνεις συγκεντρώσεις γενεθλίων στο χώρο σου. Ευτυχώς δεν είχα και το μαγείρεμα με έσωσε το κέτερινγκ . Είμαι ξεθεωμένη από την κούραση, έχω βγάλει τις γόβες μου γιατί με έχουν χτυπήσει στις φτέρνες μου. Στην διπλανή πολυθρόνα είναι τα δώρα των φίλων μου, αλλά βλέπω μια παραπάνω και μου κάνει τρομερή εντύπωση. –Η συγκεκριμένη σακούλα έχει ιδιαίτερο σχέδιο. –  «Ποιος άραγε να μου πήρε αυτό το δώρο» σκέφτομαι και το πιάνω και αρχίζω να το παρατηρώ: Είναι μια σακούλα με διάφορα σχέδια που φωσφορίζει και αποφασίζω να την ανοίξω:

«Ένα λυχνάρι!»

Πλάκα κάνεις; Τι να το κάνω αυτό; Βέβαια αγαπώ τα παλιά αντικείμενα; Αλλά λυχνάρι; Κοιτάζω την κάρτα δεν έχει παραλήπτη… Άλλα κάτι είναι γραμμένο, το πιάνω στα χέρια μου:

 «Κάνε τρεις ευχές και η ζωή σου θα αλλάξει…»

Αηδίες! Σκέφτομαι. Ήμουν πολύ μικρή όταν πίστευα στον Αλαντίν. Δεν έχω κάτι να χάσω, θα το δω σαν παιχνίδι. Εύχομαι:

«Θέλω να γίνω πλούσια…» ψιθυρίζω.

Νιώθω μια ζαλάδα, μάλλον είναι από το ποτό που έχω πει…. Χάνω τις αισθήσεις, πριν μαυρίσουν όλα, ακούω ένα σατανικό γέλιο και μετά κενό. Νιώθω ένα πόνο στο κεφάλι μου, έχω χάσει τον προσανατολισμό και προσπαθώ να ανοίξω τα μάτια μου. Ξημέρωσε; Αναρωτιέμαι.  Αισθάνομαι ότι είμαι κάπου που όλα είναι μαλακά και ανοίγω τα βλέφαρα μου. Ο ήλιος λούζει τα φριζαρισμένα, μπλεγμένα και σγουρά μαλλιά μου και παρατηρώ γύρω μου! Που είμαι; Λέω.  Είμαι ξαπλωμένη σε υπέρδιπλο κρεβάτι με ουρανό… έχω τρομάξει! Πως έχω βρεθεί σ’ αυτό ξένο κρεβάτι; Όλα έγιναν από την στιγμή που… δεν προλαβαίνω να ολοκληρώσω την φράση μου και η ματιά μου πέφτει σε μια κορνίζα: Είμαι εγώ με ένα άνδρα άγνωστο για μένα, χαμογελαστό να με αγκαλιάζει και φαινόμαστε ευτυχισμένοι.

Σε παράλληλο σύμπαν είμαι Χριστέ μου; Φοράω και μια άσπρη σατέν νυχτικιά. Τα νύχια είναι σε γαλλικό μανικιούρ, δεν πάμε καλά. Όταν πάνω να σηκωθώ να επεξεργαστώ το δωμάτιο μήπως βρω κάποια πληροφορία. Χτυπάει η πόρτα και εμφανίζεται ένας άνδρας:

«Καλημέρα κυρία. Σας έφερε τίποτα άλλο.»  μου αφήνει το δίσκο με το πρωινό.

«Σε μένα μιλήσατε;»

«Μάλλον η κυρία ήπιε υπέρ του δέοντος χθες στα γενέθλια της… Κυρία, είμαι ασυγχώρητος

 που δεν σας ευχήθηκα. Να είστε πάντα καλά και ευτυχισμένη.

Δεν λέω κάτι. Μου δίνει ένα παυσίπονο και μου ακουμπάει το δίσκο στα πόδια μου, όταν ξαφνικά ακούγεται να σπάει κάτι… Είναι το τζάμι του δωματίου και εισβάλλουν μέσα δυο κουκουλοφόροι με δυο όπλα με έκταση να με σημαδεύουν. Θα πεθάνω! Σκέφτομαι.

«Παναγία μου, δεν θέλω να πεθάνω… άλλη ευχή! Εύχομαι… « φωνάζω.

Έχει τρεις ευχές θα καταφέρει να κερδίσει κάτι;  

18.4.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ20/20ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

"Con Anima" στο Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η έλευση της Άνοιξης δίνει μία λυρική πνοή στην πόλη, στο ιστορικής σημασίας κτήριο του "Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός".

Η ελπίδα, ο έρωτας, η αναγέννηση… η αγωνία, η πτώση και ο πόνος. Με λίγα λόγια ο θρίαμβος της αγάπης που πραγματώνεται, πάλλεται μέσα από τις μελωδίες μεγάλων συνθετών του μελοδράματος. Η διαδρομή ξεκινά από την εποχή του Μπαρόκ, συνεχίζει στην κλασική και ρομαντική περίοδο και αγγίζει τη σύγχρονη εποχή, με όχημα μια δυνατή ψυχή. Con Anima. Την βραδιά τιμά με την παρουσία της η Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία, Ίαση – Στήριξη Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, ενημερωνόμαστε για το σπουδαίο έργο της και αφυπνιζόμαστε. Σοπράνο: Εύα Μιχελιδάκη, Σοπράνο: Βίκυ Τσιλιακού, Βαρύτονος: Νίκος Καραγκιαούρης, Πιάνο: Πάνος Λουμάκης.

Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 Τηλέφωνο: 210 3221917, 210 3225310

24 Απριλίου 2024 / 20:30

15€ Διακεκριμενη (Πλατεία: 1-4)
12€ Α' Ζώνη (Πλατεία: 5-15) & Εξώστης
10€ Μειωμένο (Ανέργων, Φοιτητών, ΑμεΑ) (*)

(*) τα μειωμένα εισιτήρια εκδίδονται μόνο στην Α Ζώνη και στον εξώστη
Οι θέσεις είναι χωρίς αρίθμηση σε κάθε ζώνη

Προπώληση:
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

H online και η τηλεφωνική αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας 5%

 

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ19/19ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

 


Για Πάντα Νέοι - Forever Young

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διάρκεια: 126',   Ετος Παραγωγής: 2022,   Χώρα παραγωγής: Γαλλία, Ιταλία

Σκηνοθεσία: Valeria Bruni Tedeschi
Σενάριο: Valeria Bruni Tedeschi, Caroline Deruas-Garrel, Noémie Lvovsky
Πρωταγωνιστούν: Nadia Tereszkiewicz, Sofiane Bennacer, Louis Garrel

Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα νεαρών ηθοποιών σε μία από τις πιο σημαντικές δραματικές σχολές της Γαλλίας, καθώς αντιμετωπίζουν τις χαρές και τις δυσκολίες της τέχνης και της αγάπης. 

ΑΝΔΟΡΑ

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ 19:30

ΑΣΤΟΡ

ΑΠΟ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ / 21:30

 

ΖΕΑ

18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ -22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ / 17:50

 

Ταινιοθήκη της Ελλάδος - Λαϊς Αιθ. 2

19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 -24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 / 19:00, 21:30

16.4.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ18/18ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

''Psaroloco'' Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε νεότερους θεατές με επίκεντρο την περιέργειά τους και το πνεύμα της ανακάλυψης.

Ενσυναίσθηση το κλειδί της σύνδεσης.

Οι λιλιπούτειοι σινεφίλ δίνουν ραντεβού με τους γονείς τους για δωρεάν ποιοτικό σινεμά στο Psaroloco στις 20 και 21 Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το φεστιβάλ Psaroloco εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Media Literacy καθώς συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών και με παράλληλες δρασεις(πάνελ, εργαστηρία, Q&A)

• Σάββατο 20 Απριλίου
11:00 Ταινίες Μικρού Μήκους για Παιδά (Α' Μέρος) Διάρκεια: 48 λεπτά Προτεινόμενες Ηλικίες: 4-6 ετών Το πρόγραμμα προλογίζει η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα
12:30 Ταινίες Μικρού Μήκους - Μικρές Περιπέτειες (Α' Μέρος) Συνολική Διάρκεια : 52 λεπτά. | Προτεινόμενες Ηλικίες: 7-9 ετών Το πρόγραμμα προλογίζει ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αντώνης Παπαθεοδούλου
14:00 Ταινίες Μικρού Μήκους Φιλία και Φύση Συνολική Διάρκεια : 57 λεπτά. | Προτεινόμενες Ηλικίες: 10-12 ετών Το πρόγραμμα προλογίζει η φωτογράφος Ρούλα Ρέβη
15:15 Ταινίες Μικρού Μήκους Αποκλειστικά για Εφήβους Διάρκεια: 56 λεπτά. Προτεινόμενες Ηλικίες: 14 -17 Το πρόγραμμα προλογίζει ο νέος σκηνοθέτης και μαθητής Λυκείου Πάμπλο Σότο
17:00 Εργαστήρι Animation Basics για Παιδιά 7 - 9 ετών

• Κυριακή 21 Απριλίου
10:00 Εργαστήρι Animation για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο στην Αθήνα.
11:00 Ταινίες Μικρού Μήκους για Παιδά (Β' Μέρος) Διάρκεια: 48 λεπτά. | Προτεινόμενες Ηλικίες: 4- 6 ετών Το πρόγραμμα προλογίζει ο ηθοποιός Δημήτρης Πλειώνης
12:30 Ταινίες Μικρού Μήκους - Μικρές Περιπέτειες (Β' Μέρος) Διάρκεια: 64 λεπτά Προτεινόμενες Ηλικίες: 7-10 Το πρόγραμμα προλογίζει η ηθοποιός Ντορέττα Παπαδημητρίου
14:00 Ταινίες Μικρού Μήκους Η Φωνή Σου Συνολική Διάρκεια : 62 λεπτά. | Προτεινόμενες Ηλικίες: 12-14 ετών Το πρόγραμμα προλογίζει ο ηθοποιός Κώστας Μπάρας
15:15 Ανθρώπινα Δικαιώματα και Περιβάλλον Διάρκεια: 74 λεπτά Προτεινόμενες Ηλικίες: 14 -18 Το πρόγραμμα προλογίζει ο μουσικός και ηθοποιός Τζερόμ Καλούτα.
16:30 Panel: Κλιματική έκτακτη ανάγκη Τι Βλέπουμε και Τι Κάνουμε; Σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα
17:00 Panel: Η σημασία της συμμετοχικότητας και της διαφορετικότητας στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Σε συνεργασία με British Council στην Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.

20 Απριλίου 2024 - 21 Απριλίου 2024

Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση. 


Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ17/17ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Our Ocean Greece Film Festival στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Μεσόγειος Θάλασσα αποτελεί τον μικρόκοσμο των παγκόσμιων θαλάσσιων ζητημάτων, περιλαμβάνοντας προκλήσεις όπως ο βιώσιμος τουρισμός, η πράσινη ναυτιλία, η θαλάσσια ρύπανση και η ευρύτερη πράσινη μετάβαση.

Το 2015, η υιοθέτηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) του ΟΗΕ στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (2012), η οποία αποτελεί ένα παγκόσμιο σχέδιο δράσης για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την ευημερία με στόχο να μεταμορφώσουμε τον κόσμο μας και να τον θέσουμε σε τροχιά βιωσιμότητας έως το 2030, και ιδίως η υιοθέτηση του ΣΒΑ 15 για τη "ζωή κάτω από το νερό", αποτέλεσε βασικό ορόσημο για την αναγνώριση ότι οι υγιείς ωκεανοί και θάλασσες είναι απαραίτητες για την ύπαρξή μας και ότι η διατήρηση και η βιώσιμη χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων είναι υψίστης σημασίας για τη διασφάλιση και των τριών διαστάσεων -περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική- της βιώσιμης ανάπτυξης.

Από την έναρξή τους, τα Συνέδρια έχουν σταδιακά εξελιχθεί σ’ ένα γενικό φόρουμ διαλόγου που φέρνει σε επαφή κυβερνήσεις, διακυβερνητικούς οργανισμούς, ακαδημαϊκούς φορείς, τον ιδιωτικό τομέα και ΜΚΟ που μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την προστασία των ωκεανών και αναλαμβάνουν δράση για την υποστήριξη αυτού του οράματος.

Παραγωγή: Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου Επιστήμης & Τεχνολογίας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της υποβρύχιας έκθεσης φωτογραφίας της Έλλης Αγιαννίδη.

Η έκθεση φωτογραφίας "Water Spirit" ξετυλίγει ένα ονειρικό πέπλο εικόνων, υμνώντας τη σχέση του ανθρώπου με το υγρό στοιχείο και αναδεικνύει ένα ξεχωριστό υποβρύχιο κόσμο που περικλείει γαλήνη, μαγεία, φως και ζωντάνια. Μέσα από μια συλλογή υποβρύχιων φωτογραφιών, η Έλλη Αγιαννίδη αφηγείται συναισθήματα που βιώνουν οι άνθρωποι κατά την επαφή τους με το νερό, αποδίδοντας μια διαφορετική αντίληψη του υδάτινου σύμπαντος και καλεί τους θεατές να βυθιστούν σε έναν άυλο κόσμο, όπου η ύπαρξη γίνεται αέρινη και ο βυθός καταφύγιο, χαρίζοντας μια αίσθηση ελευθερίας και απεριόριστων δυνατοτήτων.
Εγκαίνια: Δευτέρα 15 Απριλίου, 17:30.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών εδώ.

15 Απριλίου 2024 - 17 Απριλίου 2024, 12:00

 

Δωρεάν είσοδος με Δελτία Εισόδου – μέχρι 2 θέσεις ανά κράτηση


15.4.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ16/16ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

Manolis Christodoulou Παρουσίαση άλμπουμ "Dawn"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Μανώλης Χριστοδούλου είναι κανονίστας και συνθέτης με έδρα την Αθήνα. Οι επιρροές του από τις μουσικές της ελληνικής, αραβικής, της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου και world music, Ethnic Jazz μπορούν να φανούν στο πρώτο προσωπικό του άλμπουμ "Dawn". Τον οποίο παρουσιάζει πρώτη φορά στο Tinos World Music Festival και για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Baumstrasse.

Η έλλειψη του στίχου στις συνθέσεις δίνει τη δυνατότητα στον ακροατή να φτιάξει έναν δικό του κόσμο, βασισμένο στα ηχοχρώματα και την ατμόσφαιρα που δημιουργείται. Η αρμονία της κλασσικής και της jazz μουσικής μπλέκεται με την τροπικότητα της ανατολίτικης, το κανονάκι ένα όργανο με πλούσιες εκφραστικές δυνατότητες και όργανο αναφοράς της μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου, συμπράττει με όργανα της δυτικής αλλά και ανατολίτικης παράδοσης, δημιουργώντας εικόνες στον ακροατή ανάλογες μ’ αυτές της ανάγνωσης ενός βιβλίου.

Συντελεστές:
Γιώργος Βεντουρής: κοντραμπάσο
Δημήτρης Μικέλης: ούτι
Κώστας Παπαγεωργίου: κιθάρα
Πανορμίτης Μπούμπας: βιολί, λάφτα, φωνή
Πτολεμαίος Αρμάος: ηλεκτρική κιθάρα
Στρατής Σκουρκέας: κρουστά
Χάρης Λαμπράκης: νέυ
Χρήστος Ψαρομήλιγκος: βιολί
Γιάννης Δαμιανός: Ηχοληψία
Βαλασία Ντόντουλου: Δημιουργία animation
Θα γίνει πρώτη προβολή της ταινίας animation μικρού μήκους "Dawn"

21 Απριλίου 2024

 19:30

10€ Γενική είσοδος

Προπώληση:
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
- Τηλεφωνικά: 210 7234567
- Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

14.4.24

ΒΙΒΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ /ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑΣΟΥΝΑΡΙ ΚΑΟΥΑΜΠΑΤΑ


 

Το συγκεκριμένο βιβλίο του Καουάμπατα είναι το «Ομορφιά και Θλίψη» και βρίσκεται μέσα στο πνεύμα της ιαπωνικής παράδοσης, παρέχοντας υπέροχες περιγραφές. Αφηγείται την ιστορία ενός έρωτα ανάμεσα σε έναν μεσήλικα συγγραφέα και μια δεκαεξάχρονη κοπέλα. Στη συνέχεια, η κοπέλα κλείνεται σε ψυχιατρική κλινική λόγω του χαμό του παιδιού της, και έτσι χωρίζουν. Πρόκειται για μια συναρπαστική ερωτική ιστορία ανάμεσα στον Όκι, έναν παντρεμένο άνδρα με δύο παιδιά, και την δεκαεξάχρονη Οτόκιο. Ίσως να σου θυμίζει κάπως τον χαρακτήρα της Λολίτα από τον Βλαντίμιρ Ναμποκοφ. Πραγματικά, είναι ένα αρρωστημένο συναίσθημα της Οτόκιο απέναντι στον Όκι. Ο διάσημος συγγραφέας Όκι αποφασίζει να επιστρέψει στη γενέτειρά του για να ακούσει τις καμπάνες της Πρωτοχρονιάς με μια παλιά του αγαπημένη. Η αγαπημένη του φέρνει την Κέικο, μια μαθήτριά της, η οποία έχει την ομορφιά που κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος στην παρουσία της. Είναι μια απαγορευμένη αγάπη που διαλύει τα πάντα, αλλά η γραφή του συγγραφέα μας μαγεύει.

Στο βιβλίο "Ομορφιά και Θλίψη" του Καουάμπατα, η ιστορία εξελίσσεται γύρω από τις εσωτερικές συγκρούσεις και τα συναισθήματα των χαρακτήρων. Ο συγγραφέας δίνει έμφαση στον τρόπο με τον οποίο η αγάπη και ο πόνος μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο πλαίσιο. Το βιβλίο εξερευνά τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και αναδεικνύει την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων και συναισθημάτων. Οι χαρακτήρες διανύουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ανακάλυψης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της ζωής και αναζητώντας την εσωτερική τους ειρήνη και ισορροπία. Μέσα από ένα πλούσιο και ποιητικό ύφος, ο συγγραφέας προσφέρει στον αναγνώστη μια συναισθηματική και πνευματική εμπειρία που τον συνοδεύει και τον εμπλουτίζει.

«Δεν μπορούσε να διώξει απ΄την ψυχή του την οδύνη στη σκέψη ότι είχε σπείρει τη διάλυση στον κόσμο αυτής της κοπέλας, στερώντας της τη δυνατότητα να γίνει σύζυγος και μητέρα. [...] Στις αναμνήσεις του Όκι η Οτόκο παρέμενε η πιο παθιασμένη γυναίκα που είχε γνωρίσει ποτέ του. Αλλά και η τόση αμεσότητα της ανάμνησης της Οτόκο ακόμα και σήμερα δεν ήταν σημάδι ότι στην πραγματικότητα δεν είχαν χωρίσει ποτέ τους; Μολονότι ο Όκι είχε γεννηθεί στο Τόκιο, τα φώτα της νύχτας που έπεφτε στο Κιότο συνδαύλιζαν μέσα του μια αίσθηση καταγωγής.»

Σας παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα για να δείξω την δύναμη των λέξεων παρόλο που το λεξιλόγιο του δεν είναι εξεζητημένο, θες να διαβάσεις παρακάτω. Είναι μια ιστορία απαγορευμένου έρωτα που είναι ιδιαίτερα γραμμένη που αξίζει να την διαβάσετε.

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ15/15ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

"Διαδραστική συναυλία"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

H μεγάλη εικόνα της συμφωνικής ορχήστρας αποκαλύπτεται σε μια πρωτότυπη διαδραστική συναυλία, μέσα από ευφάνταστα μουσικά παραδείγματα που αναδεικνύουν τα ηχοχρώματα της κάθε ομάδας οργάνων και την εκφραστική δυναμική του συμφωνικού ρεπερτορίου. Με τους μουσικούς της Underground Youth Orchestra, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου της Κώστα Ηλιάδη.

Underground Youth Orchestra
Μουσική διεύθυνση, Κώστας Ηλιάδης

 

21 Απριλίου 2024,  12:00

€8 παιδιά
€12 ενήλικες

Δήλωση συμμετοχής με τηλεφωνική κράτηση στο 210 7282333 ή ηλεκτρονικά

ΜουσικήΠαιδίΣυναυλίες - LiveΠαιδιά Δημοτικού (6 έως και 12 ετών)

13.4.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ14/14ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

Παναγιώτης Θεοδωρίδης - Ειρήνη Σαχταρίδου στη Σφίγγα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Για πρώτη φορά…μελωδίες του Πόντου θα "πλημμυρίσουν" τη μουσική σκηνή η οποία διαχρονικά έχει συνδέσει το όνομα της με σπουδαίες "καλλιτεχνικές στιγμές" στην Αθήνα!

Ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, πιο ώριμος καλλιτεχνικά από ποτέ, με την ξεχωριστή, αισθαντική φωνή του, σήμερα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Πόντιους τραγουδιστές, με την παράδοση πραγματικά να νιώθεις ότι ξεχειλίζει από μέσα του…

Η Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Σαχταρίδου, ένα σπουδαίο μουσικό ταλέντο, η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που "φύσηξε" το αγγείο, το τουλούμ’, μεγαλωμένη με τη γιαγιά της να τη νανουρίζει στη γλώσσα των προγόνων της και με τη βιωματική σχέση παρούσα σε κάθε της φύσημα να "μοσχοβολά" παράδοση…

Στο πλευρό τους, οι μουσικοί:
Νίκος Σοφιανίδης (λύρα)
Παναγιώτης Ζουρνατσίδης (κλαρίνο)
Ρήγας Μπογδάνης (πλήκτρα-καλλιτεχνική επιμέλεια)
Κώστας Φουλίδης (κρουστά)
Νίκος Κουλαξουζίδης (νταούλι)

21 Απριλίου 2024

 20:00

5€ – 23€

12.4.24

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ13/13ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

''Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ'' των Κουρτ Βάιλ και Μπέρτολτ Μπρεχτ"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μια νέα παραγωγή του αριστουργήματος του 20ού αιώνα των Μπρεχτ και Βάιλ υπογράφει ο κορυφαίος Έλληνας θεατρικός σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Χουβαρδάς. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της Υπόθεσης Μακρόπουλου του Γιάνατσεκ το 2018 ο Χουβαρδάς επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή για να παρουσιάσει τη "χρυσή πόλη των ονείρων μας που γίνεται σκόνη και αφανίζεται μπροστά στα μάτια μας" στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ, σε μια πολιτική ανάγνωση, με στιγμές "αγανάκτησης και απελπισίας".

Η πολιτική-σατιρική αυτή όπερα σε στίχους Μπέρτολτ Μπρεχτ και μουσική Κουρτ Βάιλ πρωτοπαρουσιάστηκε στη Λειψία το 1930, αλλά λίγα χρόνια αργότερα απαγορεύτηκε από τους Ναζί. Το έργο περιγράφει την άνοδο και την πτώση μιας πόλης του κέρδους και των ηδονών, ασκώντας κριτική στο καπιταλιστικό σύστημα, όπως γινόταν αντιληπτό στο ιδεολογικό πλαίσιο της μεσοπολεμικής Γερμανίας της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Για την όπερα αυτή ο Βάιλ συνέθεσε μερικά από τα γνωστότερα τραγούδια του, όπως το "Τραγούδι της Αλαμπάμας" και το "Τραγούδι του Μπενάρες", τα οποία στη συνέχεια αυτονομήθηκαν, με αποτέλεσμα να τα ακούει κανείς και ξεχωριστά από διάσημους ερμηνευτές, από τη Λόττε Λένια έως τους Doors και τον Ντέιβιντ Μπάουι.

Όπως ήταν σύνηθες κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, στο πλαίσιο της συνομιλίας της κλασικής με την "εμπορική" μουσική, ο Κουρτ Βάιλ πειραματίστηκε με διάφορα είδη, όπως η τζαζ και το ράγκταϊμ, τα οποία ενσωματώνει στη μουσική γλώσσα του έργου.

Συντελεστές:
Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
Συνεργάτιδα σκηνοθέτρια:΄Εμιλυ Λουίζου
Δραματουργός: Έρι Κύργια
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη (Flux Office)
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Ράινχαρτ Τράουπ
Βίντεο: Παντελής Μάκκας
Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Διανομή:
Λεοκάντια Μπέγκμπικ: Άννα Αγάθωνος
Φάττυ: Χρήστος Κεχρής
Μωυσής Τριάδας: Τάσος Αποστόλου
Τζέννυ Χιλ: Μαρισία Παπαλεξίου
Τζίμμυ Μάχονυ: Βασίλης Καβάγιας
Τζακ: Γιάννης Καλύβας
Μπιλ: Χάρης Ανδριανός
Τζο: Γιάννης Γιαννίσης
Τόμπυ: Γιάννης Καλύβας

6 Κορίτσια
Μαρία Μητσοπούλου, Ήρα Ζέρβα, Λιουντμίλα Μπονταρένκο, Αντωνία Δεσπούλη, Μπαρούνκα Πράιζινγκερ, Μάγδα Τζαβέλλα

Με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

12 Απριλίου 2024 - 25 Απριλίου 2024

15€, 20€, 35€, 40€, 50€, 55€, 60€, 90€
Φοιτητικό, παιδικό: 15€

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- Τηλεφωνικά με κάρτα: 2107234567

 

11.4.24

9Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ: STOKER


 

Λίγο πριν περάσει ο παλιός ο χρόνος περπατάω στα σοκάκια των Εξαρχείων, μπροστά μου κινείται η πρώην μου… είναι τόσο ελκυστική Είμαι κοντά, για να μυρίσω το άρωμά της. Πόσο μου έλειψε! Ξαφνικά εμφανίζεται ένας άνδρας, την φιλάει παθιασμένα και μιλούν και κρύβομαι να μην με δουν. Παρατηρώ ότι μιλούν αλλά δεν μπορώ να ακούσω. Όταν αρχίζουν να περπατούν τους παίρνω κατά πόδας. Σταματάνε σε ένα μικρό εστιατόριο για να φάνε, κάθομαι να τους παρατηρώ… Η Εύα γελάει, περνάει καλά μαζί του… Πως τολμάει μέσα σε τέσσερις μήνες να με έχει αντικαταστήσει; Δεν με αγάπησε ποτέ; Θα το πληρώσει αυτό η σκρόφα. Ίσως να με άφησε γι αυτόν! Θα δει τι θα πάθει… Αυτό δεν πρόκειται να περάσει έτσι! Η αχάριστη!

Μετά το φαγητό, πάνε σ’ ένα μπαρ να πιουν ένα ποτό… ο αλήτης την ακουμπάει και αυτή το δέχεται. Η άπιστη… Σαν να είναι μια ξεδιάντροπη. Έχει πάει έντεκα όταν την συνοδεύει στο σπίτι της. Ανεβαίνει μαζί της, εκείνη την ώρα σφίγγω τις γροθιές  μου και είμαι έτοιμος να μπω στο σπίτι και τον βλέπω να βγαίνει.  Αν ο τύπος έχει δουλειά και έφυγε; Όχι.. όχι! Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι αθώα; Είναι μια τσούλα που με παράτησε για αυτόν τέλος! Παίρνω μια ανάσα  και συνεχίζω να την κοιτάζω… Είναι τόσο όμορφη, ξεκινάει να ξεντύνεται, στο δωμάτιο της… Πόσο όμορφο δέρμα έχει; Τελικά δεν έχει αλλάξει από την τελευταία φορά που είχα στην αγκαλιά μου; Γιατί έπρεπε να με παρατήσει και αυτή; Όπως όλες οι άλλες; Επειδή την αγάπησα τόσο δυνατά!

Πλησιάζω την πολυκατοικία… Μένει στο ισόγειο, είναι όπως την θυμάμαι δεν έχει αλλάξει. Αφήνει την μπαλκονόπορτα ανοιχτή όπως πάντα, δεν σκέφτεται καθόλου. Κινούμαι στο χώρο, στο σαλόνι είναι σκοτεινά αλλά ξέρω το σπίτι! Μάλλον είναι στο μπάνιο, ακούω νερά να τρέχουν. Παραμονεύω να βγει από το ντους, είναι γυμνή –το τατουάζ στη πλάτη, είναι το σημείο που πάντα το αγαπούσα, την βλέπω να κάθεται στο κρεβάτι, πάω από πίσω της, κρατώντας το μαχαίρι… την εγκλωβίζω με το χέρι μου και το βάζω  στο λαιμό της.

«Βοήθεια!»

«Σκάσε!»

«Γιώργο; Εσύ είσαι;»

Η ανάσα της, είναι γρήγορη… Την αφήνω για δευτερόλεπτα και περνάω μπροστά της να με βλέπει. Η μάσκα που φοράω την τρομάζω περισσότερο.  Αρχίζω να ανοίγω το παντελόνι μου, εκεί πάει να σηκωθεί και την πλησιάζω. Την χτυπάω για να μην τολμήσει να ξεφύγει. Αρχίζω να φιλάω, την χαϊδεύω και εκείνη τραβιέται άλλα την φοβίζω με το μαχαίρι και στην κρίσιμη στιγμή πριν ολοκληρωθεί η πράξη ακούω κλειδιά και πόρτα να ανοίγει:

«Αγάπη μου, που είσαι;»

«Μην τολμήσεις  γιατί θα τον σκοτώσω. Του έδωσες και κλειδιά ε;»

Πηγαίνω κοντά της, και την χαρακώνω λίγο στον ώμο για να με θυμάται για την επόμενη φορά.

«Θα τα ξανά πούμε!» και βγαίνω από το παράθυρο.

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ12/12ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

Διονυσίου Live στο Σταυρό του Νότου Plus

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ο Γιάννης Διονυσίου έρχεται στο Σταυρό του Νότου Plus από το Σάββατο 30 Μαρτίου. O Γιάννης Διονυσίου είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ελπιδοφόρους ερμηνευτές της γενιάς του και έχει ξεχωρίσει για το σπάνιο ταλέντο του. Μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση σε όλο το φάσμα του τραγουδιού και ξεχωρίζει τόσο για το αναγνωρίσιμο χρώμα της φωνής του, όσο και για την ερμηνευτική του δύναμη. Ένα επιπλέον στοιχείο που τον κάνει επίσης ξεχωριστό είναι η μεγάλη έκταση της φωνής του, που του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί με άνεση σε όλο το φάσμα του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού. Έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του σπάνιου ταλέντου του με τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις του και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν μοιραστεί μαζί του το έργο τους επί σκηνής. Θα παρουσιάσει αγαπημένα κλασικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια που τον έχουν καθιερώσει ως πρεσβευτή αυτής της μεγάλης μουσικής μας παράδοσης στο νεανικό κοινό, καθώς και νέα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο πρώτο προσωπικό του album "Πρώτη Βόλτα" που υπογράφουν καταξιωμένοι δημιουργοί.

Ο Γιάννης Διονυσίου είναι ένας ερμηνευτής που "κατακτά" τη σκηνή και σέβεται το κοινό του, χαρίζοντάς του μοναδικές μουσικές παραστάσεις.

Μαζί με τον Γιάννη οι: Γιώργος Γεωργόπουλος – μπουζούκι Fausto Sierakowski – σαξόφωνο Αθηνόδωρος Καρκαφίρης – κιθάρα Κώστας Αρσένης – κοντραμπάσο Στρατής Σκουρκέας – κρουστά Γιάννης Ταβουλάρης – ηχοληψία Φωτογραφία: Λάμπρος Καζάν Οργάνωση παραγωγής: Melodica Art Productions Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00

 

30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 ΣΑΒΒΑΤΟ 22:30 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΣΑΒΒΑΤΟ 22:30 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΣΑΒΒΑΤΟ 22:30 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΣΑΒΒΑΤΟ 22:30 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΣΑΒΒΑΤΟ 22:30

14€ (Αφορά την είσοδο στον χώρο)

Πώληση εισιτηρίων θέασης την ίδια μέρα στο ταμείο του καταστήματος. Για κράτηση θέσης καθημένου σε τραπέζι επικοινωνείτε στο τηλ. 210 9226975


Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ11/11ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024


 

Το μποστάνι του Μποστ'' στο Θέατρο Μεταξουργείο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Διάρκεια: 105' Μια εξωφρενικά επίκαιρη επιθεώρηση σε κείμενα του Μποστ και μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη Η Θεατρική Εταιρεία THEARTES των Κωνσταντίνου Κυριακού και Κατερίνας Μπιλάλη παρουσιάζει την εξωφρενικά επίκαιρη σπονδυλωτή κωμωδία "Το μποστάνι του Μποστ" με επιθεωρησιακά κείμενα τού αξεπέραστου και αμίμητου σατιριστή Μποστ, τα οποία συνοδεύονται από τη μελωδικότατη μουσική τού διαχρονικού Λουκιανού Κηλαηδόνη. Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα… Ποιος ήταν ο αληθινός λόγος που εξώθησε τη Μήδεια να κάνει το αποτρόπαιο έγκλημά της; Ποιο ήταν πραγματικά το τέλος τού Ρωμαίου και της Ιουλιέτας; Τι συνέβη και η Φαύστα απέκτησε εγγόνι, αφού την κόρη της την έφαγαν οι γάτες; Ήπιε ή δεν ήπιε το φαρμάκι η Γκόλφω όταν την παράτησε ο Τάσος; Ποιες είναι οι "ιστορικέ ιστορίε" που έχει να μας αφηγηθεί η Μαμά Ελλάς από τις περιπέτειες που πέρασε όλα αυτά τα χρόνια; Πώς έχασε η Ανεργίτσα το "βιβλιάριο απόρου κορασίς" της και τι λύση βρήκε ο Πειναλέων; Τελικά, επέστρεψαν ή όχι τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται στην παράσταση. Μια ανατρεπτική επιθεώρηση, γεμάτη σάτιρα, γέλιο, τραγούδι και χορό Τα περισσότερα κείμενα του Μποστ που παρουσιάζονται στην παράσταση, αν και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία όταν πρωτοπαίχτηκαν, δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τη μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που γράφτηκε για αυτά καθώς έχει παραμείνει και αυτή ακυκλοφόρητη στο αρχείο του. Μία παράσταση όπου, χάριν στο ειρωνικό χιούμορ, την παρωδία και τη σατιρική ματιά του Μποστ, οι γνωστές ιστορίες της Φαύστας, της Μήδειας και της Ιουλιέτας, συμπλέκονται με την άγνωστη ιστορία της Γκόλφως, τις "ιστορικέ ιστορίε" που αφηγείται η Μαμά Ελλάς, αλλά και τις περιπέτειες του Πειναλέοντα και της Ανεργίτσας καθώς καλούνται να συγκροτήσουν έναν θίασο. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν τα πραγματικά φινάλε που έγραψε ο Μποστ στα ήδη γνωστά έργα του –"Φαύστα", "Μήδεια", "Ρωμαίος και Ιουλιέτα"–, δίνοντας μία άλλη, διαφορετική κωμικοτραγική διάσταση στην εξέλιξη των ιστοριών τους! Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παράσταση ξαναφέρνει μαζί επί σκηνής δύο μεγάλους καλλιτέχνες, "επανασυνδέοντάς" τους, ακριβώς πενήντα χρόνια μετά από την πρώτη τους συνεργασία. Μπορεί να έχουν φύγει από κοντά μας, όμως το έργο τους παραμένει αλησμόνητο και εξαιρετικά επίκαιρο. Συντελεστές: Κείμενα: Μποστ Σύνθεση – Διασκευή κειμένων – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κατερίνα Μπιλάλη Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Τσακότα Σχεδιασμός φωτισμών: Λέων Εσκενάζη Χορογραφίες – Κινησιογραφία: Λιλλύ Κουτσανδρέα Ενορχήστρωση: Γιώργος Κομπογιάννης Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Δελαπόρτα Hair Stylist: Organic Hair Spa by Athanasios Φωτογραφίες: Φανή Τουμπουλίδου Photo Artwork: Πένια Παππά Video – Trailer: Νικήτας Χάσκας Σχεδιασμός αφίσας: [βιβλιοτεχνία] Παίζουν: Κατερίνα Μπιλάλη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Ερμόλαος Ματθαίου, Αλεξία Μουστάκα, Κρίστη Παπαδοπούλου, Τέλης Ζαχαράκης Ακούγονται οι φωνές των: Γιάννη Μποσταντζόγλου και Σπύρου Πούλη *Δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις 6 και 7 Μαΐου 2024.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21:00 ΤΡΙΤΗ 21:00 11 Μαρτίου 2024 - 21 Μαΐου 2024

 

18€ Γενική είσοδος 12€ Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, ομαδικό, άνω των 65 ετών 5€ Ατέλειες ηθοποιών, σκηνοθετών

ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ

Πρόσεξε τι θα θυσιάσεις στο κυνήγι της ευτυχίας

Πρόσεξε τι θα θυσιάσεις στο κυνήγι της ευτυχίας
Η ήρεµη ζωή του Βύρωνα και της Ευγενίας θα διαταραχτεί από την αιφνίδια απόφασή της να εξαφανιστεί µέσα σε µια νύχτα, εγκαταλείποντας τον σύζυγό της και το έξι µηνών βρέφος τους, αφήνοντας πίσω µόνο ένα σηµείωµα. Ένα φαινοµενικά αγαπηµένο ζευγάρι διαλύεται µέσα σε ένα βράδυ. Εκείνος, συντετριµµένος, θα µαζέψει τα κοµµάτια του, προσπαθώντας να µεγαλώσει σωστά την κόρη του και να γίνει για εκείνη πατέρας και µητέρα. Πάντα όµως θα τον πονάει η ανεξήγητη εγκατάλειψη της γυναίκας του. Οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στη συνέχεια θα τον κάνουν να πειστεί ότι δεν πρέπει να ασχοληθεί ξανά µαζί της και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ανατροφή της κόρης του. Στο µεταξύ, η Ευγενία ταξιδεύει στο εξωτερικό και επιλέγει να στήσει µια καινούργια ζωή από το µηδέν, σε µια νέα χώρα κι ένα νέο περιβάλλον, παρόλο που ένα κοµµάτι της θα µείνει πίσω στην Ελλάδα, µαζί µε το παιδί της. Κάθε µέρα που βρισκόταν σ’ αυτόν τον γάµο ένιωθε όλο και πιο εγκλωβισµένη, όµως τώρα είναι αποφασισµένη να κυνηγήσει την προσωπική της ευτυχία και να βρει τον πραγµατικό εαυτό της, χωρίς να τη νοιάζει η γνώµη των άλλων και οι επιταγές της κοινωνίας. Τα χρόνια περνούν… Οι ζωές όλων µοιάζουν να έχουν βρει τους ρυθµούς τους και ο καθένας ζει και πορεύεται σύµφωνα µε τις επιλογές του. Τι θα συµβεί όµως όταν η Ευγενία αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα; Θα καταφέρει να πείσει την κόρη της να την αφήσει να µπει στη ζωή της, µετά από δεκαπέντε χρόνια που ήταν µακριά της; Τι θα χρειαστεί να θυσιάσει αυτή τη φορά στο νέο κυνήγι της ευτυχίας; Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα που εστιάζει στη δύναµη της συγχώρεσης. Καθώς το παρελθόν συγκρούεται µε το παρόν, οι επιλογές τους αντικατοπτρίζονται στη ζωή της κόρης τους και των εαυτών τους, ρωτώντας τελικά: Μπορεί η αγάπη, αφού χαθεί, να ξαναζωντανέψει;

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Η μοίρα ενώνει τις ζωές των ανθρώπων. Ο Στέφανος, ο Εμμανουήλ, ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Ορέστης ενώθηκαν μέσα από την αγάπη και τη ζωή. Θα καταφέρουν να μείνουν ενωμένοι όταν ο θάνατος μπει ανάμεσα τους; Η φιλία τους θα αντέξει όταν ξέρουν πως ένας από αυτούς είναι ο δολοφόνος; Θα καταφέρουν να βρουν την ευτυχία ή θα πνιγούν στους φόβους τους; ΕΡΩΤΑΣ, ΑΙΜΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑΣ… Ένας εξ αυτών ας γίνει ο δικός σας δρόμος προς την ευτυχία…

ΟΡΓΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

ΟΡΓΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ
Αριάδνη, Άγγελος, Γεράσιμος και Ζήσης: η μοίρα τούς ένωσε και τους έδεσε με τη δύναμη της φιλίας. Ελβίρα, η γυναίκα που έκανε το λάθος να ερωτευτεί έναν από αυτούς. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αγάπη μιας γυναίκας για το αντικείμενο του πόθου της; Μπορεί να θυσιάσει το μέλλον της και αυτό των γύρω της; Εκδίκηση, πάθος, έρωτας και φιλία, όλα θα δοκιμαστούν από τον χρόνο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΠΝΟΗ…

ΣΥΛΛΟΓΕΣ

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ ΖΩΗΣ,2022

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ ΖΩΗΣ,2022
Πρόκειται για μια συλλογή με ρομαντικές ιστορίες. Στη σελίδα 52, θα βρείτε την δική μου ιστορία: της Φένιας, του Κωνσταντίνου και του Μάρκου. Ένα ερωτικό τρίγωνο με πρωταγωνίστρια την Φένια, η οποία προσπαθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο άνδρας των ονείρων της; Άραγε θα κάνει την σωστή επιλογή; Θα είναι ευτυχισμένη;

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΙΧΝΗ, 2022

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΙΧΝΗ,  2022
Πρόκειται για μια συλλογή με θρίλερ ιστορίες. Στη σελίδα 40,θα βρείτε την δική μου ιστορία... Η Κυριακή είναι μια αξιαγάπητη γυναίκα, 70 χρονών που ζει φιλήσυχα με τον άνδρα της τα τελευταία 45 χρόνια, ταράσσει αυτή την ηρεμία διαπράτοντας δυο φόνους. Τι είναι αυτό που μπορεί να ώθησει την γυναίκα αυτή να διαπράξει αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα; Θα σταματήσει εκεί;

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ : 2022

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ : 2022
Πρόκειται για μια συλλογή με χριατουγεννιάτικες ιστορίες. Στη σελίδα 58, θα βρείτε την δικη μου ιστορία, της Εβελίνας και του Eric! Δυο νέοι που γνωρίζονται μέσω διαδικτύου και ερωτεύονται. Πάρα τις αντιρρήσεις της οικογένειάς και των φίλων της φωτογράφου αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να τον επισκεφτεί στην Νέα Υόρκη γιατί πιστεύει ότι βρήκε τον άνδρα της ζωής της! Πόσο αληθινός μπορεί να είναι όμως ο έρωτας στο διαδίκτυο;

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΑΡΤΙΟΣ: 2023

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΑΡΤΙΟΣ: 2023
Πρόκειται για μια συλλογή με παιδικά παραμύθια. Στη θέση νούμερο 7, θα βρείτε την δική μου ιστορία. Πρόκειται για την Ασπρούλα, ένα παρεξηγημένο γατάκι που κάνεις δεν τη κάνει παρέα. Μια ιστορία που αναφέρεται στην δύναμη της προκατάληψης και διδάσκει τα παιδιά να μην κρίνουν από την εξωτερική εμφάνιση.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ,  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023
Πρόκειται για μια συλλογή με αστυνομικές ιστορίες. Στη σελίδα 192,θα βρείτε την δική μου ιστορία με πρωταγωνίστρια την Ελπίδα, η οποία τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της προσπαθεί ακόμη να ανακαλύψει το δολοφόνο. Ένα ταξίδι γεμάτο σεξ και βία,. Θα καταφέρει να βγει ζωντανή; μέσα απ' αυτό;