29.9.23

ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 4: ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ


 

Ήταν αρχές του Οκτώβρη, όταν η Μάγδα πήρε ένα πολύ όμορφο δώρο από την νονά της επειδή σε λίγες μέρες ήταν γενέθλια της… Η Μάγδα ήταν πολύ χαρούμενη μ’ αυτή την έκπληξη. Η μικρούλα ξετύλιξε και είδε ένα καταπληκτικό ροζ κουκλόσπιτο και το κοριτσάκι και πριν καν μιλήσει ακούστηκε ένα κεραυνός που φόβισε όλοι.  

«Νονά μου, είναι πολύ όμορφο, σε ευχαριστώ πολύ! Θα το πάρω μαζί μου στο δωμάτιο!» είπε και έφυγε στα μέσα δωμάτια.

Σε λίγη ώρα ξέσπασε μια μεγάλη νεροποντή όταν ξεκίνησε το κοριτσάκι να παίζει με το δώρο της.  Όταν άρχισε να κουνάει την κούκλα που είχε μέσα στο σπιτάκι, εμφανίστηκε μια λάμψη πάνω από το παιχνίδι και η μικρή Μάγδα μαγεύτηκε, έπειτα από ένα δευτερόλεπτο δια μαγείας το κουκλόσπιτο  την τράβηξε μέσα το κοριτσάκι και μόνο που  πρόλαβε να ακουστεί είναι: «Βοήθεια!» Δευτερόλεπτα η Μάγδα πέρασε ένα μεγάλο λαβύρινθο από χρώματα και λάμψη μέχρι που βρέθηκε σ’ ένα άγνωστο μέρος. Κοιτούσε γύρω της και άρχισε να φωνάζει…

«Μαμά, νονά, βοήθεια…» και ύστερα έβαλε τα κλάματα γιατί είδε ότι δεν υπήρχε ανταπόκριση.

Περπατούσε σαν χαμένη σε ένα μέρος που κάτι της θύμιζε αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει, κάτι που ίσως το είχε δει κάπου αλλά δεν θυμόταν από που. Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά της μια όμορφη κοπέλα που έμοιαζε σαν την «Χιονάτη», η μικρή Μάγδα δεν πίστευε στα μάτια της…

«Είσαι η Χιονάτη;» ρώτησε με θαυμασμό, η μικρή.

Εκείνη γέλασε δυνατά… το κοριτσάκι έκανε πίσω κάποια βήματα γιατί ο ήχος του χαμόγελου της την τρόμαξε πάρα πολύ, ήταν πανέμορφη αλλά δεν ήταν γλυκιά όπως το παραμύθι. Τα μαλλιά της ήταν μαύρα, όχι κοντά αλλά μακριά και φορούσε το ίδιο φόρεμα όπως είχε δει στο εικονογραφημένο παραμύθι που είχε στο σπίτι και κρατούσε στο χέρι της ένα φαγωμένο μήλο. Η Μάγδα την κοιτούσε με μεγάλη προσοχή και δεν μιλούσε.

«Τι κοιτάς μικρή;» της είπε με στόμφο.

«Δεν μοιάζεις με την Χιονάτη, που ξέρω…» είπε διστακτικά το κοριτσάκι.

«Τα φαινόμενα απατούν, μην πιστεύεις ότι σου λένε!»

«Θέλω να πάω σπίτι μου, φοβάμαι εδώ.» απάντησε της Χιονάτης, ενώ περπατούσανε.

«Θα γυρίσεις όταν πρέπει!» της είπε σοβαρά.

«Θέλω τώρα!» είπε το κοριτσάκι, φωναχτά.

«Μην κάνεις σαν μωρό και περπάτα δεν θα πάρει η νύχτα…»

Μετά από κάμποση ώρα, αφού διέσχισαν το δάσος φτάσανε σ’ ένα σπίτι που ήταν σαν των εφτά νάνων και η Μάγδα αναθάρρησε κάπως, όταν μπήκε μέσα διαπίστωσε κάτι που δεν μπορούσε να καταλάβει με το παιδικό της μυαλό, δεν υπήρχαν μικροσκοπικά ανθρωπάκια αλλά εφτά άνδρες οι όποιοι έκαναν δουλειές.

«Που είναι οι νάνοι Χιονάτη;»

«Να τοι! Είναι πιο μοντέρνοι αυτοί.»

«Γιατί είμαι εδώ;»

«Μπήκες στο παράλληλο σύμπαν μας!

«Πως;»

«Από το μαγικό κουτί…»

«Εννοείς το κουκλόσπιτο;»

«Ναι.»

Εξήγησε λοιπόν στη Μάγδα ότι κούνησε την κούκλα και μεταφέρθηκε εδώ, και αν θέλει να γυρίσει πίσω έπρεπε να περάσει από δυο δοκιμασίες και αν τα καταφέρει θα επιστρέψει αυτόματα πίσω! Οι δοκιμασίες θα είναι: να ανακαλύψει μέσα στο δάσος τα κομμάτια του μήλου, που έτρωγε η Χιονάτη και να τα βάλει σε ένα καλαθάκι που θα της δώσει η Χιονάτη και το δεύτερο να βρει την χτένα που φόρεσε…  Στην αναζήτηση αυτή μαζί με την μικρή Μάγδα θα είναι και ένας άνδρας από τους εφτά που βρισκόντουσαν εκεί.  Όλη μέρα έψαχνε χωρίς αποτέλεσμα, είχε απελπιστεί, ώσπου πριν σουρουπώσει ένα σκιουράκι της έδωσε ένα κομμάτι από το μήλο που έψαχνε… Όμως είχε νυχτώσει και γύρισαν αναγκαστικά πίσω. Τότε είδε την κακιά μητριά να μαγειρεύει σούπα, και κόπιασε.  Μετά από πολλή πίεση τελικά έφαγε από την σούπα που είχε ετοιμάσει και αποκοιμήθηκε για δυο ολόκληρες μέρες. Όταν ξύπνησε, συνειδητοποίησε ότι ήταν ακόμη εκεί και  άρχισε να ψάχνει μανιωδώς τα υπόλοιπα κομμάτια και  μετά από πολύ κόπο ευτυχώς τα εντόπισε, όμως πριν πάει πάλι πίσω ένα γατάκι που ήταν δίπλα της, της μίλησε:

«Μην γυρίσεις πίσω, ένωσε τα κομμάτια και έπειτα ακούμπα επάνω την χτένα, για να γυρίσεις πίσω αλλιώς θα μείνεις εδώ και θα σε μαγέψουν όπως και τους εφτά άνδρες.»

«Τι λες;»

«Εγκλωβίζουν ανθρώπους μέσω του παιχνιδιού, τους μαγεύουν και μένουν για πάντα εδώ… Κοίτα να σωθείς!»

«Σ’ ευχαριστώ γατάκι…»

Όλη την υπόλοιπη μέρα έψαχνε την μαγική χτένα και την ανακάλυψε μέσα σε κάτι θάμνους… Αφού τα συνομολόγησε, έβαλε την χτένα επάνω και είδε να βγαίνει μια λάμψη και μέσω του λαβυρίνθου επανήλθε πίσω στο δωμάτιο της. Ξάπλωσε στο κρεβάτι και για μέρες ψηνόταν στο πυρετό, εκείνες τις μέρες έβρεχε και έριχνε κεραυνούς και το κουκλόσπιτο όλο έλαμπε και η μικρή φοβόταν, όταν θα γινόταν καλά θα το κατέστρεφε… όλοι της έλεγαν ότι είχε παραισθήσεις και παραμιλούσε και έλεγε ασυναρτησίες, κανείς δεν την πίστευε!

27.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 1 / 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


 

Καλό μήνα!

Σήμερα πρώτη Οκτωβρίου σας παρουσιάζω: «Το φαινόμενο της πεταλούδας / Τhe butterfly effect» ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης  σε επιμέλεια Κώστα Πράπογλου που θα πραγματοποιηθεί σε πολυάριθμους χώρους του συγκροτήματος της εμβληματικής κλωστοϋφαντουργίας.

ΈΝΑΡΞΗ: 21 Σεπτεμβρίου 2023 - 22 Οκτωβρίου 2023

ΩΡΑ: 19.00 - 23.00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΖΑΚΗΣ


Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 30/ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

Ο Δήμος Ίλιον, με το φεστιβάλ ο Πολιτιστικός  Σεπτέμβρη, στο Θέατρο Συνοδινού  -Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» Ηροδότου και Πωγωνίου, Ίλιον…

ΩΡΑ: 20:30  /  από τις 30-9  έως 1-10

Η θαυμαστή Μπαλωματού  του Λόρκα Φεντερίκο Γκαρθία

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Το έργο πραγματεύεται την ιστορία ενός ηλικιωμένου άντρα που παντρεύεται μια νεαρή κοπέλα με συνοικέσιο. Ο αταίριαστος γάμος τους συναντά προβλήματα, τα οποία επιβαρύνονται από τη δραστική επέμβαση της γειτονιάς, με κακίες, ζήλειες, κουτσομπολιά και ίντριγκες. Ύστερα από μια μεγάλη κρίση, το ζευγάρι ξανασμίγει και συνειδητοποιεί ότι το ενώνει μια βαθιά αγάπη. Ο Λόρκα, πιστεύοντας στη δύναμη και την ομορφιά του λαϊκού θεάτρου, μιλά για τα ήθη και έθιμα του λαού, αλλά και για την πανανθρώπινη αξία της αγάπης. Η ιστορία του εμπλουτίζεται από ποιητικά στοιχεία και παρουσιάζεται ως ένα θεατρικό «παραμύθι» με τραγούδια, χορευτικές σκηνές και στοιχεία από το κουκλοθέατρο.

Από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των ενηλίκων «Θεατροτέχνες» του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Εθνική Εστία» Σκηνοθεσία –Επιμέλεια: Έφη Καραγιάννη.

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 29 /29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 θα ζήσουμε την πιο λαμπερή νύχτα του Σεπτέμβρη όπου τα αστέρια της rock και το φεγγάρι του κλασικού ήχου θα φωτίσουν με την λάμψη τους τη σκηνή του Ηρωδείου, σε μια μουσική εμπειρία ζωής για τους θεατές της Αθήνας που θα έχουν την τύχη να βρεθούν στο πιο σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός του καλοκαιριού. Οι φετινοί guests είναι χαρισματικές και εμβληματικές προσωπικότητες της rock μουσικής σκηνής και έρχονται για πρώτη φορά να τραγουδήσουν κάτω από τον Αθηναϊκό ουρανό και την Ακρόπολη !!!

ΗΡΩΔΕΙΟ – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ :21.00                                                               
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 7298930
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
 https://www.ticketservices.gr/event/classic-rock
Τηλεφωνικά 210 7234567
ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΤΗΣ TICKET SERVICES ή του Ελληνικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου 39 και στα ταμεία του Ηρωδείου
https://www.ticketservices.gr/event/classic-rock/

 

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 28 /28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

Σήμερα υπάρχει μια καταπληκτική έκθεση, το ΕΜΣΤ ανοίγει τις πόρτες του στον Ιωάννη Ξενάκη (1922-2001), από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ού αιώνα, που με το ιδιαίτερο έργο του χάραξε νέους δρόμους για τον πολιτισμό του 21ου αιώνα.

Μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και της Musée de la Musique-Philharmonie de Paris

29.06.2023-07.01.2024

Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων-Ισόγειο

ΛΕΩΦ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ & ΑΜΒΡ. ΦΡΑΝΤΖΗ
(ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΦΙΞ)
ΑΘΗΝΑ, 11743

T. 211 101 9000


Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 27 /27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

Γνωστοί για τις ατμοσφαιρικές, σχεδόν ονειρικές τους παραστάσεις, η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης, παρουσιάζουν τη νέα τους παράσταση: «Βατράχια» του Αριστοφάνη. Μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας. Στο Επιδαύριο σκηνοθετικό της βάπτισμα η Έφη Μπίρμπα παραδίδει μια κωμωδία με DNA τραγωδίας σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Μπλάθρα, διασκευή σε συνεργασία με τους Κωνσταντίνο Μπλάθρα και Άρη Σερβετάλη και μουσική του Constantine Skourlis. Τη διανομή συμπληρώνει μια εξαιρετική ομάδα ερμηνευτών: Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη και Κυριάκος Σαλής.

Συντελεστές
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μπλάθρας
Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Έφη Μπίρμπα
Διασκευή: Έφη Μπίρμπα, Άρης Σερβετάλης, Κωνσταντίνος Μπλάθρας
Μουσική: Constantine Skourlis
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Καρβέλας
Κοστούμια: Έφη Μπίρμπα, Βασιλεία Ροζάνα
Επιμέλεια κίνησης: Μιχάλης Θεοφάνους
Βοηθός σκηνοθέτιδας-καλλιτεχνική συνεργάτις: Δάφνη Αντωνιάδου
Βοηθός σκηνογράφου-καλλιτεχνική συνεργάτις: Βάσια Λύρη
Βοηθός ενδυματολόγων-καλλιτεχνικός συνεργάτης: Αλέξανδρος Γαρνάβος
Σύμβουλος ήχου: Νικόλας Καζάζης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Γραφείο Τύπου – Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη
Social Media-Διαφήμιση: Renegade Media / Βασίλης Ζαρκαδούλας
Παραγωγή: Χώρος Τέχνης

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Τετάρτη 27/9 | Κατράκειο Θέατρο - Νίκαια, Αττική

Πα, Σα: 21.00

ΑΠΟ €20

 

Άλλη μια εκδήλωση μια βιβλιοπαρουσίαση:  o Jo Nesbo, ο αγαπημένος συγγραφέας εκατομμυρίων αναγνωστών, θα παρευρεθεί στην Αθήνα για μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του με τίτλο «Ματωμένη σελήνη».

Κάθε βιβλίο του Jo Nesbo συνιστά εκδοτικό γεγονός, με τον συγγραφέα να έχει φανατικούς φίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 55 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον κορυφαίο Νορβηγό συγγραφέα και να τον συναντήσουν από κοντά.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

27 Σεπτεμβρίου 2023 19:30

ΧΩΡΟΣ

Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

ΏΡΑ

19:30

Δωρεάν είσοδος με δελτία προτεραιότητας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.oly.gr

 


26.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 26 /26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

Σήμερα στο Άλσος Φιλαδέλφειας μία ξεχωριστή συναυλία στη λίμνη του αγαπημένου μας άλσους με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Με αποσκευές τα τραγούδια 27 χρόνων δισκογραφίας, αλλά κυρίως με τον ενθουσιασμό για έναν Σεπτέμβρη αυθόρμητο και ελεύθερο. Μία συναυλία στο πιο όμορφο άλσος της Αττικής που θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη! Η είσοδος όπως σε όλους δωρεάν.

 

25.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 25 /25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

Μια συναυλία ιδιαίτερη για τον Κηλαηδόνη: στο Θέατρο Λυκαβηττού.  Με ένα μεγάλο «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ», αγαπημένοι ερμηνευτές και ηθοποιοί θα τιμήσουν τον Λουκιανό Κηλαηδόνη. Στη συναυλία θα πάρουν μέρος γνωστοί τραγουδιστές και τραγουδοποιοί που συμμετέχουν στον διπλό δίσκο-αφιέρωμα με τίτλο «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ» που κυκλοφορεί, όπως οι Θέμης Ανδρεάδης, Μανώλης Φάμελλος, Δώρος Δημοσθένους, Πάνος Μουζουράκης, Σπύρος Γραμμένος, Μαρία Κηλαηδόνη και Πέννυ Μπαλτατζή μεταξύ άλλων.Ακόμη, τη μουσική βραδιά θα πλαισιώσουν δημοφιλείς ηθοποιοί όπως οι Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογεώργη και Γιασεμί Κηλαηδόνη που θα ερμηνεύσουν τραγούδια που έγραψε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι τραγουδιστές Θέμης Ανδρεάδης, Σπύρος Γραμμένος, Δώρος Δημοσθένους, Μαρία Κηλαηδόνη, Πάνος Μουζουράκης, Πέννυ Μπαλτατζή, Χρήστος Παπαδόπουλος, Μανώλης Φάμελλος, οι ηθοποιοί Γιασεμί Κηλαηδόνη, Νάντια Κοντογεώργη, Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και οι μουσικοί Στέφανος Δανιηλίδης (πιάνο, ακορντεόν), Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα), Μάνος Λούτας (μπάσο), Βαγγέλης Τσιμπλάκης (ντραμς).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ:
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Από 10€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:  https://www.more.com/music/offer/s-euxaristo-loukiane/

24.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 24 /24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 


24 Σεπτεμβρίου:

Σήμερα σας προτείνω να πάτε μια βόλτα, στην Έκθεση στο Κέντρο Τεχνών Μετς του Γιώργου Νίκα που  μας μεταφέρει σε ένα παιχνίδι Pop αισθητικής, καθώς εκ πρώτης όψεως, το πάντρεμα της ζωγραφικής του μονοχρωματικού πεδίου και της καλλιγραφίας είναι εμφανές.

Από: 24/09/2022 Εως: 22/10/2022

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022,19.00-22.00
ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00-21.00 | Σάββατο 11.00-15.00 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Κέντρο Τεχνών Μετς, Ευγένιου Βουλγάρεως 6, Μετς
Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Τηλ: 211 113 4262, 69 383 02071 | metsartscentre.gallery

23.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 23 /23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

Σήμερα, θα σας προτείνω τον  Novel 729  που έρχεται στο Θέατρο Βράχων για μια ακόμα στιχοθεραπεία πριν την κυκλοφορία του επόμενου του δίσκου.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12€

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Νεαπόλεως 58, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη - Βύρωνας, Αττική

22.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 22 /22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 


22 Σεπτεμβρίου:

Οι Σφήκες του Αριστοφάνη είναι μια κωμωδία που σπάνια ανεβαίνει στην ελληνική σκηνή. Το έργο επιστρέφει στο δραματολόγιο του Εθνικού εξήντα χρόνια μετά την παράσταση του Αλέξη Σολομού, σε μια σύγχρονη μεταγραφή από τη Λένα Κιτσοπούλου που υπογράφει την ελεύθερη διασκευή του και τη σκηνοθεσία. 

Συντελεστές παράστασης
Στέλιος Χρονόπουλος: Μετάφραση
Λένα Κιτσοπούλου: Ελεύθερη διασκευή, σκηνοθεσία

Μαγδαληνή Αυγερινού: Σκηνικά, κοστούμια
Νίκος Κυπουργός: Μουσική
Αμάλια Μπένετ: Χορογραφία
Νίκος Βλασόπουλος: Φωτισμοί
Κώστας Λώλος: Ηχητικός σχεδιασμός
Ασπασία-Μαρία Αλεξίου: Δραματολόγος παράστασης
Μελίνα Παιονίδου: Φωνητική προετοιμασία
Μαριλένα Μόσχου: Βοηθός σκηνοθέτριας
Σαβίνα Τσάφα: Β'βοηθός σκηνοθέτριας
Τζίνα Ηλιοπούλου: Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου
Αλέξης Κωτσόπουλος: Βοηθός μουσικοσυνθέτη
Olga Faleichyk: Σχεδιασμός μακιγιάζ
Κωνσταντίνος Κολιούσης: Σχεδιασμός κομμώσεων


Διανομή ρόλων
Δάφνη Δαυίδ, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Κωστής Καπελλίδης,Νίκος Καραθάνος,Λένα Κιτσοπούλου,Γιάννης Κότσιφας,Νίκος Κουσούλης,Αλέξης Κωτσόπουλος,Νεφέλη Μαϊστράλη,Σωτήρης Μανίκας,Νικόλας Μαραγκόπουλος,Ιωάννα Μαυρέα,Θάνος Μπίρκος, Δημήτρης Ναζίρης,Πάνος Παπαδόπουλος,Στέφανος Πίττας,Κωνσταντίνος Πλεμμένος,Μαριάννα Πουρέγκα,Θοδωρής Σκυφτούλης

Μουσικοί επί σκηνής
Μαρίνος Γαλατσινός: πνευστά
Σοφία Ευκλείδου: βιολοντσέλο
Εύη Κανέλλου: κρουστά
Η παράσταση προτείνεται σε θεατές από 15 ετών και άνω.
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

ΒΥΡΩΝΑΣ
Παρασκευή 22/09/23
ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ - ΒΥΡΩΝΑΣ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ:

https://www.ticketservices.gr/event/ethino-theareo-sfikes/?eventid=9366&showid=60056

 

Άλλη μια εκδήλωση για τις 22 Σεπτεμβρίου:

Η τρίτη ανάθεση του προγράμματος The Artist on the Composer γίνεται στην εικαστικό Ιωάννα Πανταζοπούλου, η οποία δημιουργεί μια εμβυθιστική εγκατάσταση όπου εικαστικά και μουσική προσκαλούν το κοινό να ανακαλύψει έναν μαγικό, παραμυθένιο κόσμο.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Εισιτήρια: €10

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ

Ώρα έναρξης: 19.30, 21.00

 


 

21.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 21 /21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

Μια όμορφη εκδήλωση στην Ύδρα, η  Ουτοπία είναι μια αισιόδοξη επιμέλεια της Λέσχης Βιβλίου. Το Journal of the Hydra Book Club, ένα νέο ετήσιο περιοδικό λογοτεχνίας, τέχνης και εικόνας θα κυκλοφορήσει στη Λέσχη Βιβλίου και θα περιλαμβάνει γραφή και εικόνα.

Εγκαίνια:

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023,

11.00-14.00
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 12:00-16:00 & 19:30-21:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, Μιαούλη 454, Ύδρα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

Τηλ. 2298052355 | iamy.gr

20.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 20 /20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

Ο ιταλικός κινηματογράφος ταξιδεύει στην Κρήτη, Italian Films days: Lombra dell Giorno έως 24 Σεπτεμβρίου, οι ταινίες θα προβληθούν στα ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Θερινός Κινηματογράφος Δήμου Ηρακλείου "Βηθλεέμ", Κρήτη.

ΩΡΑ: 21:00

EΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Είσοδος ελεύθερη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

iicatene.esteri.it

 

Άλλη μια εκδήλωση στο Θέατρο Άλσος, Ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται στο Θέατρο Άλσος την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, όπου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με καινούργια τραγούδια και τραγούδια σταθμούς από την πλούσια δισκογραφία του και τη συνεργασία του με τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες. Μαζί του θα είναι οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες Ασπασία Στρατηγού και Αλέξανδρος Τζουγανάκης.

Επί σκηνής τους συνοδεύουν 10 εξαιρετικοί μουσικοί που "ντύνουν" τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους, αναμεσά τους οι Νίκος Ζέρβας (πιάνο), Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι, κιθάρα), Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι), ΓιάννηςΣταματογιάννης (μπουζούκι), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν),  Ηλίας Μαντικός (κανονάκι), Αποστολής Βαγγελάκης (πνευστά), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά),  Δημήτρης Χριστοδουλάκης (τύμπανα).

Προπώληση: viva.gr

 

19.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 19/19ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

19 Σεπτεμβρίου:

Μια θεατρική παράσταση σήμερα. Γνωστοί για τις ατμοσφαιρικές, σχεδόν ονειρικές τους παραστάσεις, η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης, παρουσιάζουν τη νέα τους παράσταση: «Βατράχια» του Αριστοφάνη. 

Υπόθεση του έργου:

Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή. Εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή. Από τις ρωγμές της ατόφιας κωμικότητας του έργου εκφύονται αδυναμίες ζώντων και τεθνεώτων και ανακινούνται τα δύσοσμα νερά της πραγματικότητας. Με όραμα την μεγάλη ιδέα της σωτηρίας της κόσμου, η κάθοδος του Διονύσου στον Άδη γίνεται ταυτόχρονα κατάβαση στον ίδιο τον μηχανισμό του θεάτρου. Στα ίχνη του Διονύσου, η παράσταση ζητά να φτάσει με τη σειρά της στον πυρήνα της θεατρικής δημιουργίαςμε οδοδείκτη τον υπέροχο αριστοφανικό εξπρεσιονισμό.

ΩΡΑ: 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Νεαπόλεως 58, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη - Βύρωνας, Αττική

 


 


18.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 18/18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

18 Σεπτεμβρίου:

Η Μελίνα Κανά, τραγουδάει στο Θέατρο Ηλιούπολης πιο ανανεωμένη από ποτέ, υπόσχεται να μας οδηγήσει σε μαγικά ηχητικά όνειρα…

Μαζί της ο Αλέξανδρος Δάικος.

Μαζί τους οι μουσικοί: • Χρυσόστομος Καραντωνίου στις κιθάρες και τις ενορχηστρώσεις

• Χρήστος Κυριαζής στα πνευστά

• Πάνος Γεωργακόπουλος στα κρουστά

• Παύλος Μπατσικούρας στο βιολί • Θοδωρής Στούγιος στο μπουζούκι

• Θανάσης Γιαννίτσας στο μπάσο

• Μανώλης Κουταλίδης στην επιμέλεια ήχου

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται στην είσοδο του Θεάτρου από τις 19:30 Πληροφορίες: 210 9940699 Δείτε το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2023 εδώ Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9923840.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00

 


16.9.23

ΒΙΒΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ / Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠΥ

 





«Όταν ανοίγω το βιβλίο «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ,» βυθίζομαι σε μια εποχή της Νέας Υόρκης του 1925. Εκεί, γνωρίζω τον Νικ Καραγουει, τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας την ανάμνηση του για τον μυστηριώδη κύριο Γκάτσμπυ. Ο Νικ ανακαλύπτει πως η αγάπη μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του χρήματος και των προσδοκιών.

Εμπνέεται από την ανθρώπινη επιθυμία να διαπιστώσει την πραγματικότητα μέσα από διαφορετικό πρίσμα, ανακαλύπτοντας τη ρομαντική πλευρά του ανθρώπου. Σε αυτή την ιστορία, η αγάπη διακρίνεται από τον απόλυτο αλτρουισμό, καθώς ο Νικ αγαπά χωρίς να ζητά αντάλλαγμα, αναδεικνύοντας την αληθινή αξία των ανθρώπινων σχέσεων. Το "Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ" αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία αγάπης, αντιδικίας και ανθρώπινης αναζήτησης στη διαβόητη εποχή της Τζαζ."

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 17/17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 


17 Σεπτεμβρίου:

Σήμερα θα σας προτείνω ένα μουσείο της Αθήνας, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του ΟΠΑΝΔΑ, λειτουργεί από το 1980 και στεγάζεται στο παλιό αρχοντικό της πρώτης Ελληνίδας λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη (1895-1965) στην Πλάκα. Στις αίθουσες του Μουσείου εκτίθενται συλλογές αντικειμένων λαϊκής τέχνης με έργα ξυλογλυπτικής, μεταλλοτεχνίας, αγγειοπλαστικής, παραδοσιακές φορεσιές, κεντήματα και χαλιά φτιαγμένα σε αργαλειούς. Αξίζει να το επισκεφτείτε…

 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Αθήνα

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα: 210-3243987, 210-3243972

Ώρες Λειτουργίας

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ

Τρίτη - Παρασκευή 11:00 - 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

10:00-15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

10:00-15:00

 

Άλλη μια εκδήλωση που σας προτείνω είναι στο Θέατρο Βράχου, Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ… Το απόλυτο «talk of the town» των τελευταίων ετών σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα! Σε σκηνοθεσία  ​Γιάννη Κακλέα. Πρωταγωνιστεί ο Πάνος Βλάχος.

ΏΡΑ: 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Νεαπόλεως 58, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη - Βύρωνας, Αττική

 

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 16 /16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 


16 Σεπτεμβρίου:

H τραγουδίστρια της  όπερας Μυρτώ Παπαθανασίου επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα της με ένα πρόγραμμα – αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα Μαρία Κάλλας, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση της πιο αγαπημένης λυρικής τραγουδίστριας όλων των εποχών. Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20.30 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Πρόγραμμα:

Δευτέρα 4/9 έως Παρασκευή 8/9  από 9.30 έως 13.30

Σάββατο 9/9  από11.00 έως 14.00

Δευτέρα 11/9 έως Παρασκευή 15/9 από 9.30 έως 13.30

Σάββατο 16/9 από 11.00 έως 14.00

Κυριακή 17/9 από 18.30 έως 20.30

 Γενική είσοδος 15 ευρώ

 

15.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 15 /15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

15 Σεπτεμβρίου:

Μια απίθανη, ξεχωριστή γιορτή  σήμερα στον Λυκαβηττό»: Ο Σταύρος Ξαρχάκος: Η συναυλία που θα εγκαινιάσει την επαναλειτουργία του Θεάτρου του Λυκαβηττού μετά από 15 χρόνια.

Εισιτήρια
Κάτω Διάζωμα
EarlyBird: 20 ευρώ

Προπώληση: 25 ευρώ
Ταμείο: 30 ευρώ
Άνω Διάζωμα – Κερκίδες Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ
EarlyBird: 15 ευρώ 
Προπώληση: 20 ευρώ
Ταμείο: 25 ευρώ

Άνω Διάζωμα – Κερκίδες Α, Β, Η, Θ
EarlyBird: 10 ευρώ 
Προπώληση: 15 ευρώ
Ταμείο 20: ευρώ

Εκπτωτικά εισιτήρια*

Άνω Διάζωμα -Κερκίδες Α, Β, Η, Θ
Φοιτητές & Άνω των 65 ετών 12 ευρώ 
Άνεργοι με επίδειξη κάρτας 8 ευρώ 

*Τα εκπτωτικά εισιτήρια εκδίδονται σε περιορισμένο αριθμό, μέχρι την εξάντλησή τους.
ΑμΕΑ:8 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες: www.cultureisathens.gr


Άλλη μια εκδήλωση για σήμερα, μια θεατρική παράσταση… Ο Ταρτούφος του Μολιέρου στη Ρεματιά από τον Πολιτιστικό – Επιστημονικό Σύλλογο Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ». Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του συλλόγου, ύστερα από έξι χρόνια σταθερής λειτουργίας και αντίστοιχες συμμετοχές στο Φεστιβάλ Ρεματιάς, παρουσιάζει φέτος την κωμωδία του μεγάλου γάλλου καλλιτέχνη.

Θα σας γράψω την υπόθεση του έργου:

Κωμωδία που ξεσκεπάζει την τραγική επιρροή της έντεχνης υποκρισίας στη ζωή μας και την ανάγκη μας να βρούμε παρηγοριά σε ιδέες, απόψεις και πρόσωπα που μας προσφέρουν μια εύκολη και απόλυτη λύση στα προβλήματα της οικογενειακής και κοινωνικής μας ζωής. Με άξονα τη θρησκοληψία και τον καθωσπρεπισμό, ο Μολιέρος διαλύει τα θεμέλια των ψευτο-ηθικών κατασκευασμάτων, βάζοντας τον υποκριτή και κατ’ επάγγελμα απατεώνα ήρωά του, τον Ταρτούφο, να λεηλατήσει την ζωή του εύπιστου αστού Οργκόν.

Παίζουν:  Αντώνης Δημητριάδης, Ανδρέας Ζηρογιάννης, Αλέξης Καϊμάκης, Αποστολία Ευθυμίου, Θανάσης Υφαντόπουλος, Ιάκωβος Μανωλάς, Καίτη Σιούτη, Νάνσυ Σωτηροπούλου, Ξένια Ροδοθεάτου, Σοφία Λιπατεντζόγλου

Διδασκαλία, σκηνοθεσία: Ιωάννα Μπακαλάκου

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr

Τα δελτία ελεύθερης εισόδου για την παράσταση έχουν εξαντληθεί

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας

Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 10 ετών

Διεύθυνση: Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.


14.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 14 /14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

14 Σεπτεμβρίου:

Ο Γιάννης Κότσιρας & ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, μας υπόσχονται μια ξεχωριστή βραδιά… Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους τραγούδια, κοινές ερμηνείες!

Πνευστά/ Ενορχηστρώσεις: Θύμιος Παπαδόπουλος
Πλήκτρα/ Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος
Μπουζούκι: Βαγγέλης Μαχαίρας
Κιθάρες: Κώστας Μιχαλός,
Τύμπανα: Hρακλής Παχίδης,
Λύρα, Μαντολίνο: Πάρις Περυσινάκης
Μπάσο: Γιάννης Πλαγιανάκος

Επιμέλεια ήχου: Λάμπρος Μπύνας και Πασχάλης Κολέντσης
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης  

Ημερομηνίες: Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Έξτρα συναυλία – Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Ώρα: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 

Προπώληση:16€, φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ: 14€,

την ημέρα της συναυλίας: 18€

Προπώληση: ticketservices.gr

Θέατρο Βράχων, Μελίνα Μερκούρη

Διεύθυνση: Είσοδος από Πλατεία Αναγνωσταρά, Βύρωνας

Τηλέφωνο: 210 7626438 (Τηλ.: 210 7609340 – 210 7609350, www.festivalvraxon.gr

 


13.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 13 /13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

13 Σεπτεμβρίου:

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές απ’ την Καβάλα, το μουσικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας για μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

 Πληροφορίες:

Ώρα Έναρξης: 19:30

Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 13 €

Προπώληση 15 €

Ταμείο 17 €

Προπώληση εισιτηρίων www.more.com


12.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 12 /12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 


12 Σεπτεμβρίου:

Σήμερα θα σας προτείνω  τις ξεναγήσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου, φιλοξενεί την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, παράλληλα θα μάθεις για το Πάρκο, που είναι ένα έργο σύγχρονο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, είναι μια όμορφη εμπειρία δεν πρέπει να την χάσετε!

 Διάρκεια ξενάγησης: 75'

Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 25 άτομα

Κλείστε τη θέση σας σε μία από τις επόμενες προγραμματισμένες ξεναγήσεις (στα ελληνικά ή αγγλικά) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (δείτε παρακάτω τις διαθέσιμες ημερομηνίες/ώρες).

Σημεία προπώλησης:                                                 

TICKET SERVICES

online: www.ticketservices.gr

τηλεφωνικά: 2107234567

εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Εισιτήρια

Κανονικό 8€

Μειωμένο 5€ (φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι έως 18 ετών, άνεργοι, συνοδοί ΑμεΑ, και πολύτεκνοι)

Δωρεάν εισιτήρια δικαιούνται ΑμεΑ, μέσω επικοινωνίας με το τηλ. κέντρο στο 210 7234567 ή μέσω email στο info@ticketservices.gr και επιδεικνύοντας την ημέρα της εκδήλωσης ταυτότητα και έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας.

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της ξενάγησης θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου κλπ).

Η προπώληση για τις ξεναγήσεις του Σεπτεμβρίου ανοίγει την Δευτέρα 28/08 στις 12.00

Χρήσιμες πληροφορίες:

Η προ-αγορά εισιτηρίου είναι απαραίτητη

Κάθε επισκέπτης μπορεί να προχωρήσει σε αγορά έως 8 εισιτηρίων

Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ.

*Κατά την επίσκεψη σας ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμοι κάποιοι χώροι, όπως η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, η Εναλλακτική Σκηνή ή το φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, λόγω πιθανής διεξαγωγής εκδηλώσεων, ενώ μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα ή στον αριθμό συμμετοχών.

*Το Σάββατο 23/09 στις 12.30, παρέχεται η δυνατότητα ξενάγησης στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Για τη χρήση της υπηρεσίας, απαιτείται η προαγορά εισιτηρίου έως και μία ημέρα νωρίτερα.

 

Άλλη μια εκδήλωση, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» θα έχουμε την χαρά να ακούμε τον χαρισματικό Πάνο Μουζουράκη, μαζί του επί σκηνής η 16χρονη νικήτρια του The Voice of Greece Μαρία Σακελλάρη, η οποία χάρη στις εξαιρετικές τις ερμηνείες!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛ. ΜΙΝΩΤΗ

Ιερά Οδός και Δαρδανελλίων Τηλέφωνο: 2105311168

Εισιτήρια

12€ γενική είσοδος

Προπώληση:

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Τηλεφωνικά: 2107234567 Online: www.ticketservices.gr

*Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% ανά εισιτήριο.

 Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Ticket Services

 

11.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 11 /11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

11 Σεπτεμβρίου:

Σήμερα έχει μια συναυλία αυτή την φόρα, θα ακούσουμε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων! Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας να μας βοηθήσει να ξεχάσουμε τα δυσάρεστα που θα συμβαίνουν…

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 18€, Ταμείο 20€

Ελπίζω να απολαύσετε το μουσικό ταξίδι που θα μας προσφέρει η αισθαντική φωνή του ερμηνευτή.


10.9.23

Η Γεωργία σας προτείνει... ΑΡΘΡΟ 10 /10 Σεπτεμβρίου

 




10 Σεπτεμβρίου:

Η Ματούλα Ζαμάνη σήμερα θα είναι στο Τεχνόπολις, να μας μαγεύσει με την χαρακτηριστική και ξεχωριστή χροιά της. Όπως λέει και εκείνη: θα ακουστούν τραγούδια για εραστές του ωραίου, δροσερούς αγρότες, τρυφερούς μελισσοκόμους, περιπατητές σε ολόφωτα λιβάδια, ονειροπόλους κολυμβητές και πιθανά ακροβάτες ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη δημιουργία ενός πιο μαγικού και ελεύθερου κόσμου. Αγκαλιά ανοιχτή, τσαχπινιά, ερωτική διάθεση και τα μυαλά στα κάγκελα.

Μαζί της θα είναι:

Βασίλης Ραφαηλίδης

Κυριάκος Ταπάκης, Ανδρέας Ανδρέου - λαούτο, ούτι
Γιάννης Κονταράτος - βιολί, microkorg
Σωτήρης Μαυρονάσιος - pads, loops, τύμπανα
Διονύσης Μακρής - μπάσο
Δημήτρης Δημητριάδης - Sound engineer
Βασίλης Φαλάρας - Monitoring
Γιώργος Κλαδούρης - Φωτισμοί

Παραγωγή: flaskoMiLia music productions
Οργάνωση παραγωγής: Βαγγέλης Ρόκας
Artwork: Paloma Mistral

Graphic designer: Dimitroula

Πληροφορίες:

Ώρα Έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίων: 15€

Προπώληση εισιτηρίων www.more.com

 

Και ακόμη εκδήλωση, μια θεατρική παράσταση: Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο Οιδίπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίπους γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας

Δραματουργική επεξεργασία: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας

Μουσική: Φώτης Σιώτας

Κίνηση: Σοφία Πάσχου

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Βοηθός σκηνοθέτη:  Γιώργος Παύλου

Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Θεοδωράκη

Μακιγιάζ: Σίσσυ Πετροπούλου

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Social media: Ιdeation

Γραφίστας: Γιάννης Σταματόπουλος

Trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Σπετσιώτη

Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη

Εκτέλεση παραγωγής: Kart Productions – Μαρία Ξανθοπουλίδου

Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος

 ΔΙΑΝΟΜΗ

Οιδίπους: Γιάννης Στάνκογλου

Ιοκάστη: Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Κρέων: Γιάννης Νταλιάνης

Τειρεσίας: Χρήστος Μαλάκης

Εξάγγελος: Σίμος Κακάλας

Αγγελιοφόρος: Γιώργος Αμούτζας

 Χορός (αλφαβητικά): Μάρκος Γέττος, Πανάγος Ιωακείμ, Απόστολος Καμιτσάκης, 

Γιώργος Κορομπίλης,  Αυγουστίνος Κούμουλος, Γιώργος Λόξας, Παύλος Παυλίδης

Μουσικός επί σκηνής: Φώτης Σιώτας

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρα: 21:00 Γενική είσοδος 22 € | Μειωμένο 17 € (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)
Προπώληση: viva.gr

 

ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ

Πρόσεξε τι θα θυσιάσεις στο κυνήγι της ευτυχίας

Πρόσεξε τι θα θυσιάσεις στο κυνήγι της ευτυχίας
Η ήρεµη ζωή του Βύρωνα και της Ευγενίας θα διαταραχτεί από την αιφνίδια απόφασή της να εξαφανιστεί µέσα σε µια νύχτα, εγκαταλείποντας τον σύζυγό της και το έξι µηνών βρέφος τους, αφήνοντας πίσω µόνο ένα σηµείωµα. Ένα φαινοµενικά αγαπηµένο ζευγάρι διαλύεται µέσα σε ένα βράδυ. Εκείνος, συντετριµµένος, θα µαζέψει τα κοµµάτια του, προσπαθώντας να µεγαλώσει σωστά την κόρη του και να γίνει για εκείνη πατέρας και µητέρα. Πάντα όµως θα τον πονάει η ανεξήγητη εγκατάλειψη της γυναίκας του. Οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στη συνέχεια θα τον κάνουν να πειστεί ότι δεν πρέπει να ασχοληθεί ξανά µαζί της και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ανατροφή της κόρης του. Στο µεταξύ, η Ευγενία ταξιδεύει στο εξωτερικό και επιλέγει να στήσει µια καινούργια ζωή από το µηδέν, σε µια νέα χώρα κι ένα νέο περιβάλλον, παρόλο που ένα κοµµάτι της θα µείνει πίσω στην Ελλάδα, µαζί µε το παιδί της. Κάθε µέρα που βρισκόταν σ’ αυτόν τον γάµο ένιωθε όλο και πιο εγκλωβισµένη, όµως τώρα είναι αποφασισµένη να κυνηγήσει την προσωπική της ευτυχία και να βρει τον πραγµατικό εαυτό της, χωρίς να τη νοιάζει η γνώµη των άλλων και οι επιταγές της κοινωνίας. Τα χρόνια περνούν… Οι ζωές όλων µοιάζουν να έχουν βρει τους ρυθµούς τους και ο καθένας ζει και πορεύεται σύµφωνα µε τις επιλογές του. Τι θα συµβεί όµως όταν η Ευγενία αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα; Θα καταφέρει να πείσει την κόρη της να την αφήσει να µπει στη ζωή της, µετά από δεκαπέντε χρόνια που ήταν µακριά της; Τι θα χρειαστεί να θυσιάσει αυτή τη φορά στο νέο κυνήγι της ευτυχίας; Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα που εστιάζει στη δύναµη της συγχώρεσης. Καθώς το παρελθόν συγκρούεται µε το παρόν, οι επιλογές τους αντικατοπτρίζονται στη ζωή της κόρης τους και των εαυτών τους, ρωτώντας τελικά: Μπορεί η αγάπη, αφού χαθεί, να ξαναζωντανέψει;

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Η μοίρα ενώνει τις ζωές των ανθρώπων. Ο Στέφανος, ο Εμμανουήλ, ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Ορέστης ενώθηκαν μέσα από την αγάπη και τη ζωή. Θα καταφέρουν να μείνουν ενωμένοι όταν ο θάνατος μπει ανάμεσα τους; Η φιλία τους θα αντέξει όταν ξέρουν πως ένας από αυτούς είναι ο δολοφόνος; Θα καταφέρουν να βρουν την ευτυχία ή θα πνιγούν στους φόβους τους; ΕΡΩΤΑΣ, ΑΙΜΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑΣ… Ένας εξ αυτών ας γίνει ο δικός σας δρόμος προς την ευτυχία…

ΟΡΓΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

ΟΡΓΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ
Αριάδνη, Άγγελος, Γεράσιμος και Ζήσης: η μοίρα τούς ένωσε και τους έδεσε με τη δύναμη της φιλίας. Ελβίρα, η γυναίκα που έκανε το λάθος να ερωτευτεί έναν από αυτούς. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αγάπη μιας γυναίκας για το αντικείμενο του πόθου της; Μπορεί να θυσιάσει το μέλλον της και αυτό των γύρω της; Εκδίκηση, πάθος, έρωτας και φιλία, όλα θα δοκιμαστούν από τον χρόνο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΠΝΟΗ…

ΣΥΛΛΟΓΕΣ

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ ΖΩΗΣ,2022

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ ΖΩΗΣ,2022
Πρόκειται για μια συλλογή με ρομαντικές ιστορίες. Στη σελίδα 52, θα βρείτε την δική μου ιστορία: της Φένιας, του Κωνσταντίνου και του Μάρκου. Ένα ερωτικό τρίγωνο με πρωταγωνίστρια την Φένια, η οποία προσπαθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο άνδρας των ονείρων της; Άραγε θα κάνει την σωστή επιλογή; Θα είναι ευτυχισμένη;

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΙΧΝΗ, 2022

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΙΧΝΗ,  2022
Πρόκειται για μια συλλογή με θρίλερ ιστορίες. Στη σελίδα 40,θα βρείτε την δική μου ιστορία... Η Κυριακή είναι μια αξιαγάπητη γυναίκα, 70 χρονών που ζει φιλήσυχα με τον άνδρα της τα τελευταία 45 χρόνια, ταράσσει αυτή την ηρεμία διαπράτοντας δυο φόνους. Τι είναι αυτό που μπορεί να ώθησει την γυναίκα αυτή να διαπράξει αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα; Θα σταματήσει εκεί;

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ : 2022

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ : 2022
Πρόκειται για μια συλλογή με χριατουγεννιάτικες ιστορίες. Στη σελίδα 58, θα βρείτε την δικη μου ιστορία, της Εβελίνας και του Eric! Δυο νέοι που γνωρίζονται μέσω διαδικτύου και ερωτεύονται. Πάρα τις αντιρρήσεις της οικογένειάς και των φίλων της φωτογράφου αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να τον επισκεφτεί στην Νέα Υόρκη γιατί πιστεύει ότι βρήκε τον άνδρα της ζωής της! Πόσο αληθινός μπορεί να είναι όμως ο έρωτας στο διαδίκτυο;

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΑΡΤΙΟΣ: 2023

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΑΡΤΙΟΣ: 2023
Πρόκειται για μια συλλογή με παιδικά παραμύθια. Στη θέση νούμερο 7, θα βρείτε την δική μου ιστορία. Πρόκειται για την Ασπρούλα, ένα παρεξηγημένο γατάκι που κάνεις δεν τη κάνει παρέα. Μια ιστορία που αναφέρεται στην δύναμη της προκατάληψης και διδάσκει τα παιδιά να μην κρίνουν από την εξωτερική εμφάνιση.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ,  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023
Πρόκειται για μια συλλογή με αστυνομικές ιστορίες. Στη σελίδα 192,θα βρείτε την δική μου ιστορία με πρωταγωνίστρια την Ελπίδα, η οποία τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της προσπαθεί ακόμη να ανακαλύψει το δολοφόνο. Ένα ταξίδι γεμάτο σεξ και βία,. Θα καταφέρει να βγει ζωντανή; μέσα απ' αυτό;