22.8.23

2 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ: Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

 


Με τη φωτογραφική μηχανή στα χέρια της, η Φιόνα ξεκίνησε μια βόλτα μαζί με τον αγαπημένο της. Περπάτησαν μέσα από το δάσος που απλωνόταν μπροστά τους, προσπαθώντας να αποτυπώσουν την ομορφιά της φύσης. Αυτή ήταν μια συνήθεια που ακολουθούσαν μία φορά την εβδομάδα και απολάμβαναν και οι δύο. Ο αγαπημένος της παρατηρούσε την Φιόνα καθώς κινούταν ανάμεσα στα δέντρα, τα μαλλιά της έπεφταν στα μάτια της και την εκνεύριζαν, αλλά αυτό το μικρό ατύχημα το έβρισκε γοητευτικό και χαμογελούσε. Εν τω μεταξύ, η Φιόνα ήταν τόσο εμπορευμένη με τη δουλειά της που αφοσιώθηκε σε αυτήν, βυθίζοντας τον εαυτό της στον κόσμο της φωτογραφίας και της φύσης.

Ξαφνικά, η ομορφιά της ημέρας διακόπηκε από μια απροσδόκητη καταιγίδα. Οι βροχές έπεφταν τόσο έντονα που ο δρόμος προς το σπίτι γίνεται ανέφικτος. Οι αστραπές άρχισαν να φωτίζουν τον ουρανό και οι δύο νέοι βρέθηκαν απροετοίμαστοι, ψάχνοντας απεγνωσμένα για καταφύγιο. Τότε, το βλέμμα της Φιόνας έπεσε πάνω σε ένα μικρό σπιτάκι. Είδαν την καμινάδα που καπνίζει και σκέφτηκαν ότι εκεί μπορεί να βρουν καταφύγιο από τη βροχή. Ο Θέμης, ωστόσο, αντιμετώπιζε έναν εσωτερικό τρόμο. Κάτι τον σταματούσε από το να πλησιάσει το σπίτι. Δεν μπορούσε να το εξηγήσει, αλλά κάτι στην ύπαρξή του τον παρακρατούσε από το να το επισκεφτεί. Η καταιγίδα όμως δεν του άφηνε πολλές επιλογές και αναγκάστηκε να ακολουθήσει τη Φιόνα προς το μυστηριώδες σπίτι. Το σπίτι φαινόταν παλιό και εγκαταλελειμμένο. Η μυρωδιά από το τζάκι κυριαρχούσε, αλλά αυτό που τους έκανε να παγώσουν ήταν η άνευ προηγουμένου ησυχία. Καμία ανταπόκριση από την πόρτα όταν χτύπησαν, μόνο ο ήχος του ανέμου και της βροχής τους αντήχησε. Σταμάτησαν για λίγο, ακούγοντας τον θρόισμα ενός κλαδιού να χτυπάει το παράθυρο. Όμως, από ό,τι φαινόταν, δεν υπήρχε κανείς μέσα. Η αγωνία αυξανόταν, και τελικά, αποφάσισαν να εισέλθουν μέσα στο σπίτι. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, γεμάτη με έναν περίεργο συνδυασμό μυρωδιών, από την καμένη ξύλα και τον αχνό του τζακιού μέχρι την αποκρουστική μυρωδιά του αίματος. Ο Θέμης αντιμετώπιζε μια αίσθηση απόστασης, σαν να μην ανήκε σε αυτόν τον χώρο. Μετανιωμένος, αλλά αναγκασμένος, προχώρησε βαθιά στο σπίτι μαζί με τη Φιόνα. Τα βήματά τους ηχούσαν δυνατά μέσα στη σιωπή, αποκαλύπτοντας την έρημη και σκοτεινή ατμόσφαιρα του μέρους. Ο Θέμης αντιμετώπιζε μια αίσθηση απόστασης, σαν να μην ανήκε σε αυτόν τον χώρο. Μετανιωμένος, αλλά αναγκασμένος, προχώρησε βαθιά στο σπίτι μαζί με τη Φιόνα. Τα βήματά τους ηχούσαν δυνατά μέσα στη σιωπή, αποκαλύπτοντας την έρημη και σκοτεινή ατμόσφαιρα του μέρους. Καθώς περπατούσαν, τα βήματα τους κοντινότερα στο θύμα που βρίσκονταν στο πάτωμα, η Φιόνα έκανε ένα ανατριχιαστικό εύρημα. Το φωτογραφικό φλας της αναδείκνυε ασαφώς τις κηλίδες αίματος που διασκορπίζονταν γύρω. Τα δυο νεαρά άτομα παγώνουν στο σημείο, αντιλαμβανόμενα ότι κάτι ανήμερο συνέβη σε αυτό το μέρος. Τα δευτερόλεπτα μοιάζουν σαν αιώνες, καθώς προσπαθούν να επεξεργαστούν αυτό που βλέπουν.

Ξαφνικά, όμως, η σιωπή διακόπτεται από έναν ανατριχιαστικό ήχο. Το παράθυρο χτυπάει δυνατά από τον άνεμο, και το θόρυβο ακολουθεί η σιγή. Κάτι είναι εκεί έξω, αλλά δεν είναι φυσιολογικό. Μια φωνή αντηχεί μέσα στο μυαλό τους, καθώς αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη που έχει ξυπνήσει: «Εγκλήματα, θάνατος, μυστήριο...» Οι σκέψεις τους είναι αδιακρίτως διακομμένες από ήχους και εικόνες που διεισδύουν στην πραγματικότητα τους. Και πριν προλάβουν να αντιδράσουν, οι σκιές πλησιάζουν. Ένα άγνωστο χέρι χτυπάει από πίσω, και όλα γίνονται σκοτεινά... Όταν ξανακοιτάνε, βρίσκονται χαμένοι στο σκοτάδι, αμήχανοι και φοβισμένοι. Το φεγγάρι αναδύεται ανάμεσα στα σύννεφα, φωτίζοντας αργά το τοπίο. Η Φιόνα και ο Θέμης αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν την ανεξήγητη κατάσταση που βρίσκονται. Το σκοτάδι γύρω τους αποκαλύπτει σιγά-σιγά τα περίγραμματα του μέρους. Το πρώτο που προσέχουν είναι η αίθουσα στην οποία βρίσκονται, η οποία φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια. Τα έπιπλα είναι σκεπασμένα από σκόνη, το ξύλινο δάπεδο είναι τραχύ και σκοτεινό, και η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη με ανακολουθίες και αγωνία. Οι δύο νέοι αναζητούν εξηγήσεις, αλλά ο κόσμος γύρω τους φαίνεται να έχει αλλάξει. Οι πόρτες και τα παράθυρα εξαφανίζονται, αφήνοντάς τους παγιδευμένους σε αυτό το παράξενο χώρο. Κάθε προσπάθειά τους να φύγουν ανατρέπεται, καθώς φαίνεται να μην υπάρχει έξοδος. Καθώς η νύχτα εξελίσσεται, η αγωνία τους εντείνεται. Σκιές και φάντασματα φαίνεται να περνούν από το σκοτάδι, και ο ήχος αδιάκριτων βημάτων ακούγεται γύρω τους. Τα νεύρα τους είναι τεταμένα, και η απελπισία αρχίζει να τους συνεπικαλεί. Μέσα στον αγώνα τους να βρουν απαντήσεις, εκείνο που τους συγκλονίζει είναι το αίμα. Στο πάτωμα της αίθουσας, βρίσκουν σημάδια αίματος, χνούδια που μοιάζουν να σχηματίζουν περίεργα μοτίβα. Οι εικόνες που σχηματίζονται από τα σημάδια είναι τρομακτικές και αποκαλύπτουν μια ιστορία βίας και τραγωδίας. Καθώς η νύχτα προχωράει, η τρομακτική ατμόσφαιρα γίνεται ανυπόφορη. Ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει, και οι δύο νέοι αναρωτιούνται αν θα βγουν ποτέ από αυτήν την εφιαλτική πραγματικότητα.


1Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ: ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

 




Ο Αποστόλης και οι τρεις αγαπημένοι του φίλοι, ο Πέτρος, ο Θάνος και ο Λάκης, είχαν περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που είχαν βρεθεί όλοι μαζί. Εξαιτίας του αυξημένου φόρτου εργασίας, είχαν αναγκαστεί να παραμείνουν μακριά ο ένας από τον άλλον. Ήταν λοιπόν μια ευκαιρία που δεν θέλησαν να χάσουν, και γι' αυτό αποφάσισαν να οργανώσουν μια μονοήμερη εκδρομή για να απολαύσουν την παρέα τους και να ξεκουραστούν, όπως είχαν συνηθίσει να κάνουν. Όσο ταξίδευαν, οι φίλοι του Αποστόλη τραγουδούσαν δυνατά και τον πείραζαν με πολύ κέφι. Αυτός, ωστόσο, είχε την προσοχή του στραμμένη στο δρόμο και δεν έδινε ιδιαίτερη προσοχή στα πειράγματα των φίλων του. Καθώς περνούσε ο χρόνος, η ομίχλη άρχισε να πυκνώνει και ο οδηγός αναγκάστηκε να επιβραδύνει την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Αντιλαμβανόμενος τα σύννεφα που συσσωρεύονταν στον ουρανό, συνειδητοποίησε ότι μια καταιγίδα ήταν πιθανό να ξεσπάσει σύντομα. Μετά από λίγο, η καταιγίδα ξεκίνησε με ορμή, και ο Θάνος πρότεινε στον Αποστόλη να σταματήσουν κάπου μέχρι να περάσει η κακοκαιρία. Ωστόσο, ο Αποστόλης αποφάσισε να συνεχίσουν τη διαδρομή τους, διατηρώντας την αποφασιστικότητά του. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν μόνο η καταιγίδα. Απρόσμενα, μια αστραπή έπληξε μια κολόνα της ΔΕΗ, διακόπτοντας τον δρόμο μπροστά τους. Αντιδρώντας με γρήγορη ενέργεια, ο Αποστόλης προσπάθησε να αποφύγει την κολόνα και κατέληξε να αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο σε ένα χωράφι απέναντι. Στο πρώτο δευτερόλεπτο της αναποδογυρισμένης κατάστασης, οι φωνές της παρέας σμίγηκαν με τον θόρυβο της καταιγίδας. Κανείς από τους περαστικούς δεν είχε μαντέψει τι συνέβαινε, παρότι ήταν μεσημέρι και βρίσκονταν σε έναν κεντρικό δρόμο. Η καταιγίδα συνέχιζε να μαίνεται γύρω τους, και οι νεαροί φίλοι βρέθηκαν αναίσθητοι μέσα στο αυτοκίνητο Ήταν περίπου μετά τα μεσάνυχτα όταν η βροχή επιτέλους έλαβε τέλος. Το σκοτάδι της νύχτας επικρατούσε και οι νέοι αρχίζοντας να ανακτούν τις αισθήσεις τους, βρέθηκαν δεμένοι μέσα στο αυτοκίνητο. Η αστραπή και οι αναποδογυρισμένες συνθήκες είχαν αφήσει τα σημάδια τους, αλλά ευτυχώς κανείς δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά. Ο Αποστόλης άρχισε να ξυπνά από τις αισθήσεις του και προσπάθησε να κατανοήσει τι ακριβώς συνέβη. Καθώς έψαχνε να θυμηθεί, αντιλήφθηκε ότι ήταν δεμένος και ανίκανος να κινηθεί. Στην περιφέρειά του, οι φίλοι του ήταν ακόμα αναίσθητοι, ενώ η καταιγίδα είχε κοπάσει και το σκοτάδι επικρατούσε.

Ξαφνικά, η σιωπή του σκοτεινού τοπίου διακόπηκε από τον ήχο του κινητήρα ενός αυτοκινήτου. Ένα ζευγάρι προσεγγίζει το αναποδογυρισμένο όχημα και σταματά. Ένας άνδρας και μια γυναίκα καταλαβαίνουν ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί και αποφασίζουν να ελέγξουν την κατάσταση. Η γυναίκα, με σγουρά μαλλιά και στρατιωτικές μπότες, αλλά και με ένα αυστηρό χαμόγελο στα χείλη, πλησιάζει το αυτοκίνητο. Παρατηρεί προσεκτικά τους νεαρούς φίλους και αναγνωρίζει τα σημάδια της περιπέτειας που είχαν περάσει. Ο άνδρας, ολίγον ανήσυχος, παίρνει μια πέτρα και σπάει το μπροστινό παρμπρίζ. Τότε αποκαλύπτεται η εικόνα των τεσσάρων νέων αγοριών, ακόμα αναίσθητων. Ο Αποστόλης ξυπνάει ανακαταταραγμένος και αντιλαμβάνεται την παρουσία του ζευγαριού. Οι φίλοι του, όμως, παραμένουν αναίσθητοι, και η αγωνία για την κατάστασή τους αυξάνεται. Η γυναίκα πλησιάζει τον Λάκη και τον χαϊδεύει απαλά, ενώ ο Αποστόλης ρωτάει με έντονη φωνή ποιοί είναι και τι θέλουν από αυτούς. Η αγανάκτηση των φίλων του αυξάνεται, καθώς οι περίεργοι ξένοι μπήκαν απροκάλυπτα στην προσωπική τους σφαίρα.

«Είναι ελπίζω η διαμονή σας εδώ να είναι ήρεμη,» απαντά η γυναίκα με μια πικρή δόση χιούμορ. Ο Αποστόλης παρατηρεί την ανεπηρέαστη στάση της γυναίκας, αλλά και τον άνδρα που πλησιάζει με αποφασιστικό βήμα.

«Ποιοί είσαστε; Τι κάνετε εδώ;» φωνάζει ο Αποστόλης, αγανακτισμένος από την απρόσκλητη παρέμβαση.

«Δεν έχει σημασία ποιοί είμαστε,» απαντά ο άνδρας, πλησιάζοντας το αυτοκίνητο.

«Σημασία έχει τι πρόκειται να γίνει τώρα.» Οι νέοι φίλοι αναγκάζονται να παρακολουθήσουν άφωνοι την σκηνή να εξελίσσεται μπροστά τους.

Η γυναίκα αρχίζει να ετοιμάζει ένεσες και νυστέρια, ενώ ο άνδρας πλησιάζει τον Λάκη.

«Τι πρόκειται να κάνετε;» φωνάζει ο Λάκης, πανικόβλητος από την αναμενόμενη αντίδραση τους.

«Θα φροντίσουμε να μην ξυπνήσετε,» απαντά η γυναίκα, χαμογελώντας με τρομακτικό τρόπο.

Οι νέοι φίλοι προσπαθούν να κινηθούν, να φωνάξουν, να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο που τους περιβάλλει, αλλά η αδυναμία των δεσμών τους τους κρατά απόλυτα ανίκανους. Ο Αποστόλης, βασανισμένος από την αδυναμία του να αντιδράσει, αποφασίζει να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Αφού εξακολουθεί να καθίζει δεμένος, επικεντρώνεται σε μια αγνώστου προοέλευσης δύναμη που φαίνεται να απομονώνεται μέσα του. Με κάθε ίνα της ψυχής του, προσπαθεί να απελευθερωθεί από τα δεσμά. Ξαφνικά, αυτό που δεν περίμενε συμβαίνει. Η δύναμη αυτή εκρήγνυται από μέσα του, και μια ισχυρή ηλεκτρική αύρα εκπέμπεται γύρω του. Οι δεσμοί που τον κρατούσαν αναίσθητο αρχίζουν να χαλαρώνουν και να απελευθερώνονται. Ο Αποστόλης, αισθανόμενος την ενέργεια να διαπερνά το σώμα του, αρχίζει να ανακτά την κίνησή του. Με εξαιρετική αποφασιστικότητα, ανασηκώνεται και προσπαθεί να ελευθερώσει τους φίλους του. Η γυναίκα και ο άνδρας, αφού παρατηρούν την απροσδόκητη αναζωογόνηση του Αποστόλη, αρχίζουν να πανικοβάλλονται. Η αρχική τους αυτοπεποίθηση στρεβλώνεται, και βιάζονται να φύγουν από το σημείο. Ο Αποστόλης, αποκτώντας τον έλεγχο των αισθήσεών του, αναλαμβάνει δράση. Χρησιμοποιώντας την ανανεωμένη ενέργειά του, απελευθερώνει τον εαυτό του και στη συνέχεια τους τρεις φίλους του από τα δεσμά που τους κρατούσαν παγιδευμένους. Αφού ελευθερωθούν, όλοι τους αντιμετωπίζουν την αγνώστου προέλευσης ζευγάρι που είχε επιτεθεί σε αυτούς. Ο Αποστόλης περιγράφει το πώς κατάφερε να απελευθερωθεί και να επαναφέρει την κίνηση στους φίλους του.

«Δεν ξέρω ποιοι είσασταν και τι θέλατε από εμάς,» λέει ο Αποστόλης με αποφασιστικότητα, «αλλά δεν θα σας επιτρέψουμε να μας βλάψετε.»

«Ελπίζω η διαμονή σας εδώ να είναι ευχάριστη!» είπε η γυναίκα ,ξεσπώντας σε γέλια καθώς έπιασε μια σύριγγα.

«Εγώ σας φροντίζω και εσείς με βρίζετε! Τι αγενείς που είστε!» συνέχισε εκείνη. Πλησίασε τον Λάκη και τον χάδεψε μαλακά, ακουμπώντας την ένεση στο χέρι του…

«Τι θα μου κάνεις;» φώναξε το παλικάρι και μετά δεν ξανά μίλησε.

Εκείνη άρχισε να γελάει δυνατά ο Αποστόλης, ο Πέτρος και ο Θάνος είχαν παγώσει, η τύχη αυτών νεαρών αγοριών ήταν στα χέρια αυτού του ζευγαριού.

 

20.8.23

3Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

 


Ήμουν ζαλισμένη από το ποτό που είχα καταναλώσει με τα κορίτσια και γυρνούσα από το μπαρ με την μηχανή χωρίς να τρέχω, είχε λίγη ψύχρα, το ένιωθα παρόλο που φορούσε το jacket μου, ευτυχώς δεν είχε πολλή κίνηση στη παραλιακή⸱ ξαφνικά όπως κύλησαν οι ρόδες της μηχανής στην άσφαλτο αντιλήφθηκα κάτι να είναι ξαπλωμένο δρόμο και ελάττωσα ταχύτητα και σταμάτησα ήρεμα στο δίκυκλο. Με γρήγορες κινήσεις κατέβηκα από τη μηχανή και πλησίασα τον άνθρωπο που ήταν πεσμένος κάτω, πήγα κοντά του και του είπα:

«Είστε καλά; Με ακούτε;» του είπα. Δεν ανταποκρίθηκε και αμέσως σκέφτηκα να καλέσω ασθενοφόρο όταν μου ακούμπησε το χέρι.

«Δεν θέλω να πάω πουθενά, είμαι καλά. Βοήθησε με να σηκωθώ μόνο!» μου απάντησε.

«Πως βρεθήκατε εδώ;»

«Δεν ξέρω πως ήρθα εδώ. Ψάχνω την γυναίκα μου!»

«Την χάσατε; Με ποιο τρόπο;»

Δεν μου απάντησε, έχασε πάλι τις αισθήσεις του και έπαθα πανικό… του έβαλα λίγη κολόνια στα ρουθούνια και έπειτα τον βοήθησα να ακουμπήσει με μια κολόνα και προσπάθησα να πάω στη μηχανή και πάλι με κράτησε, το βλέμμα του έμοιαζε σαν την ακροθαλασσιά του νησιού μου και αιχμαλωτίσθηκα. Πέρασε αρκετή ώρα που μείναμε ακίνητοι και καθισμένοι δίπλα – δίπλα στην άσφαλτο της παραλιακής. Αυτή η σιωπή με είχε τρομάξει αρκετά και η ώρα είχε πάει τεσσεράμισι το πρωί. Εκείνος ήταν αμίλητος και εγώ είμαι πολύ κουρασμένη και ήθελα να πάω σπίτι μου από την άλλη δεν ένιωθα να τον αφήσω μόνο του. Έτσι αποφασίζω μετά από πολλή σκέψη να τον φιλοξενήσω σε μένα και αύριο θα βρίσκαμε μια λύση! Ανεβήκαμε στο δίκυκλο μου και ξεκινήσαμε για το προορισμό μας.

Περπατούσε και με ακολουθούσε, αφού ξεκλείδωσα και μπήκαμε σπίτι μου άρχισε να επεξεργάζεται τον χώρο, τον κοίταξα και τον ρώτησα: «Θες μια κούπα πράσινο τσάι;» μου έγνεψε θετικά και πήγα στη κουζίνα για να το ετοιμάσω. Όσο περίμενα να ζεσταθεί, τον παρατηρούσα να επεξεργάζεται τα πάντα και άρχισε να μετακινεί τα αντικείμενα του σπιτιού μου χωρίς να κάνει τίποτα, παρά μόνο κουνούσε το χέρι του περίεργα, εγώ τρομάζω και μου πέφτει η κούπα και γίνεται θρύψαλα στο πάτωμα. Αρχίζω να ουρλιάζω και ο άγνωστος άνδρας με διαπεραστικό βλέμμα με πλησίασε και εκείνη την στιγμή ξεκινώ να κάνω βήματα προς τα πίσω.

«Μην με πλησιάσεις. Έκανα μεγάλο λάθος που σε έφερα σπίτι μου.»

«Δεν θα σου κάνω κακό…»

«Μην  κάνεις βήμα σου λέω…»

«Έλα να καθίσουμε να σου πω την ιστορία μου…»

Κούνησε κάπως τα χέρια του και σε δευτερόλεπτα έσβησαν όλα. Δεν ξέρω τι συνέβη αλλά όταν ανοίγω τα μάτια μου είμαι σε ένα δωμάτιο με σπαθιά, πανοπλίες και παντού μαύρες κουρτίνες. Γυρνάω παντού το βλέμμα και δεν υπήρχε τίποτα, κανείς. Το μόνο που αντιλήφθηκα ήταν τα κρύσταλλα που ήταν κρεμασμένα⸱ είμαι πολύ φοβισμένη με όλο αυτό το γεγονός. Τότε εμφανίστηκε ένας άνδρας, με ατσαλένια πανοπλία να με βλέπει και σιγά – σιγά να με πλησιάζει. Με τραβάει με βία από το δωμάτιο και ουρλιάζω όσο με μεταφέρει σε μια πανέμορφη κρεβατοκάμαρα. Το βλέμμα μου πέφτει πάνω σε μια προσωπογραφία μιας γυναίκας που μου μοιάζει… «Πως γίνεται να υπάρχει μια γυναίκα να μου μοιάζει φτυστά με εμένα;» Ξαφνικά εμφανίζεται ο άγνωστος άνδρας ντυμένος επίσημα μπροστά μου αμίλητος.

«Που βρίσκομαι;»

«Στο βασίλειο μου στη Σκωτία στο 5ο αιώνα… επιτέλους σε ξανά βρήκα και  δεν θα σε χάσω. »

«Τι λες; Είσαι τρελός;»

«Είσαι η γυναίκα μου και θα μείνεις μαζί μου…» άρχισαν να κουνιούνται τα κρύσταλλα.

 

2Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ: ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ - Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ

 



Τα ουρλιαχτά της Ελισάβετ έχουν χαθεί από τα αυτιά μου, όση ώρα παλεύω με τον πατέρα μου και μια δύναμη∙ πιθανότατα να είναι ο αδερφός της που βοήθησε να εξαφανιστούμε από κοντά της μαζί με την προσευχή που έλεγε από μέσα της, όπως την είχα συμβουλέψει πριν μέρες μας μετέφεραν στο κάτω Κόσμο, εν τω μεταξύ οι γροθιές του αλλά και η λύσσα που με χτυπούσε δεν είχε προηγούμενο… τα κόκκινα μάτια του πετούν σπίθες φωτιάς, ενώ οι φωνές νεκρών ανθρώπων ζητούν βοήθεια μέσα από τα καζάνια, ο πατέρας μου με ρίχνει με δύναμη κάτω και έτσι αποφασίζω να περάσω στην αντεπίθεση αμέσως. Αρχίζω να ουρλιάζω και σταματούν να δυναμώνουν οι φωτιές που μέσα από εκεί κοχλάζουν οι ψυχές, τρέχω πάνω του με φόρα και τον χτυπάω με τέτοια τρέλα λες και θέλω να τον σκοτώσω. Το ανθρωπόμορφο του σώμα φέρνει αντίσταση και τα χέρια του στάζουν αίμα καθώς παλεύουμε, αλλά δεν σταματώ να μάχομαι, μέχρι που νιώθω ένα χέρι να με τραβάει μακριά του∙ ήταν ένας από φρουρούς τους που επεμβαίνει για να λήξει ο τσακωμός μας… όμως εγώ συνεχίζω να χτυπιέμαι όπως με κρατάει και άλλοι τρεις μπαίνουν μπροστά μου για να τον προστατέψουν. Τότε ο πατέρας μου ανασυγκροτείται, επιστέφει πρωταρχική του μορφή και διατάζει δυνατά:

«Κλείστε τον στο μπουντρούμι!» ουρλιάζει και τα μάτια του πετούν φλόγες…

Γυρνάει στην πρωταρχική μορφή του και με πλησιάζει αρκετά, ακουμπά το μέτωπο μου με τα δάκτυλα του και μετά καθρεπτίζεται στο τοίχο. Ξαφνικά, αντικρίζω την εμφάνιση μου και παγώνω στην εικόνα μου. Ένα ρυτιδιασμένο με κόκκινα μάτια και οι φλέβες να πετούν μέσα από το πρόσωπό μου, είμαι προσωποποιημένος ο εφιάλτης, σιχαίνομαι τον εαυτό μου. «Έτσι είμαι!» φωνάζω!

«Αυτή θα είμαι η τιμωρία σου! Το αρχικό στάδιο βέβαια γιατί μετά θα πας στο μπουντρούμι θα γίνει ο «τάφος» σου για να συνειδητοποιήσεις με ποιον τα έβαλες!

«Αφήστε με!» φωνάζω τους φρουρούς, καθώς με οδηγούν στη σήραγγα. Όλα είναι σκοτεινά εκεί μέσα, δεν υπάρχει ίχνος ζωής, παρά μόνο πέτρες πεταμένες εδώ και εκεί… ταραντούλες μικρές και μεγάλες που έχουν κάνει ιστούς και όπως προχωράμε πιο βαθιά ακούμε ουρλιαχτά χωρίς να καταλαβαίνουμε από πού έρχονται· όσο περπατάμε ο ήχος γίνεται πιο δυνατός και είναι αρκετά εκνευριστικός δεν το αντέχουν τα αυτιά μου, και μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι. Όσο θυμάμαι τα λόγια αλλά και η απόφασή του πατέρα με γεμίζουν περισσότερο θυμό και τώρα θα επιθυμώ πραγματικά να του προκαλέσω το μεγαλύτερο κακό που θα μπορώ αν δεν με κρατούσαν.

***


Καθώς περπατούσαμε για το μπουντρούμι, αναπολούσα την πρώτη φορά που σκότωσα για «εκείνον». Ο φόνος ενός ανθρώπου που ούτε καν ήξερα το όνομά του και το έκανα για να το αποδείξω την αγάπη μου! Δεν θυμάμαι που βρήκα την δύναμη, αλλά τα κατάφερα. Ήταν αρχές άνοιξης, καθώς περπατούσε ένας αμέριμνος βοσκός στα βουνά ενός χωριού στη Σκωτία, ήταν το Χαίλαντς, καταπράσινα λιβάδια, πολλές αγελάδες και πρόβατα… γκρεμοί που σου κόβεται η ανάσα και πιστεύεις είναι η κατάρα αν πέσεις από κει! Η ομορφιά εκείνου του μέρους είναι μοναδική και άγρια, βαλτότοποι που σε κάνουν να φτάσεις εκεί για το χαζέψεις παρόλο η ταλαιπωρία που μπορεί να έχεις υποστεί στη διαδρομή. Εκείνος με είχε πάει αρκετές φορές σ’ εκείνο το μέρος για να εγκλιματιστώ πρώτα, σαν να είμαι νεοσύλλεκτος φαντάρος και έπρεπε να με εκπαιδέψει να γίνω ένας μαχητής δολοφόνος δίχως έλεος.

Είχε ήλιο εκείνη την ημέρα που αποφάσισα να διαπράξω το φόνο, τον ακολουθούσα όπως κάθε μέρα για να μάθω τι κάθε του κίνηση πριν κάνω το οτιδήποτε. Τα ζώα του ήταν μπροστά και εκείνος πίσω τους πίστα για μιάμιση ώρα, ο ουρανός το πήγαινε για βροχή, παρόλο που ήταν Μάρτιος αν θυμάμαι καλά… Λίγο πιο μετά τα πρόβατα σταμάτησαν και κάθισαν λίγο κοντά σε μια λίμνη που είχε· ξάφνου σηκώθηκε ένας δυνατός άνεμος που κουνούσε άγρια τα κλαδιά των δέντρων και ανασήκωσε λίγο χώμα από το έδαφος. Άρχισα να τρέχω με λύσσα έπεσα επάνω του και άρχισα να τον χτυπάω παντού, εκείνος ούρλιαζε αλλά δεν του άφησα πολλά περιθώρια για να αντιδράσει, τον δάγκωνα και κάποια στιγμή πέσαμε στη λίμνη, του έπιασα το λαιμό και τον έσφιγγα δυνατά μέχρι που ξεψύχησε στα χέρια μου και άφησε τον λάρυγγα του. Τα μάτια είχαν μείνει παγωμένα την ώρα που του είχα πάρει την ζωή, τρομακτικό… το νεκρό κορμί το έπαιρνε το ρεύμα της λίμνης και εκείνη την στιγμή είδα κάτι εξωπραγματικό, είδα το πρόσωπο να καθρεπτίζεται στο νερό και άρχισα να φωνάζω φοβισμένος! Το δέρμα μου είχε ρυτιδιάσει, τα μάτια μου ήταν κατακόκκινα, είχα μείνει κόκκαλο και δεν κουνιόμουν καθόλου. Η λίμνη πήρε το χρώμα των χεριών και των ματιών μου και ξαφνικά εμφανίστηκε εκείνος.

«Θα γίνει αντάξιος συνεχιστής μου, είμαι σίγουρος!» είπε με υπερηφάνεια

«Σκότωσα άνθρωπο…» απάντησα σαστισμένος κοιτώντας μια την λίμνη και μια τα χέρια μου.

«Είδες που τα κατάφερες, μπράβο Jack



1Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ: Ο ΚΥΚΛΟΣ

 


 

Άρχοντες και ποπολάροι διακρίνονταν ακόμα περισσότερο στους χορούς. Μόνο που εκείνη  η μάζωξη είχε κάτι αφύσικο… Οι ηθικοί φραγμοί χαλάρωναν, ακουγόταν γέλια! Στην είσοδο υπήρχε ένα χρυσό βιβλίο που σημείωναν τα ονοματεπώνυμα των καλεσμένων. Ευγενείς με τα ντόμινο και τις μάσκες εισχωρούσαν στην αίθουσα του γκαλά. Όμως στον αέρα υπήρχε κάτι παράξενο, σ’ αυτή την γιορτή… Κανείς δεν ήξερε τι ήταν αλλά όλοι χόρευαν ξέφρενα! Μια όμορφη γυναίκα περίμενε τον αγαπημένο της, Βικτώρια, η πριγκίπισσα του σκότους… Μια γοητευτική ύπαρξη! Ο Αντώνιος ήταν κρυμμένος πίσω από τη μάσκα. Της  άπλωσε το χέρι και ανέβηκαν στην μεγάλη αίθουσα της εκδήλωσης,  την τράβηξε επάνω του και άρχισαν να χορεύουν σαν αέρας ανάμεσα στα φύλλα. Έμεινε έκπληκτη από  αυτή του την ενέργεια. Όσοι ήταν μέσα στην εκδήλωση παρακολουθούσαν ενθουσιασμένοι το ζευγάρι να στροβιλίζεται σ’ ολόκληρο το χώρο. Πίσω από τα ντόμινο ένιωθαν ελεύθεροι, λαμποκοπούσαν από πόθο και επιθυμία. Η δύναμη που υπήρχε μεταξύ του ήταν τόσο μεγάλη που μπορούσε να τα διαλύσει όλα. Μονομιάς εξαφανίστηκαν… Δε φαινόντουσαν επικίνδυνοι αλλά ήταν! Οι μισοί από τους παραβρισκόμενους πέταξαν αμέσως τις μάσκες… με όλη τους τη δύναμη μάγεψαν τους υπόλοιπους καλεσμένους. Πάντα θα στήριζαν την «φυλή» τους! Κανείς δεν θα θυμόταν τίποτα από εκείνη τη στιγμή…

Δε της μιλούσε καν. Άρχισαν να πετάνε, την προκαλούσε να του παραβγεί εσκεμμένα… Το πρόσωπο του ήταν πολύ εκφραστικό! Σκοτεινός συνειδητά και σαν άνδρας. Έφτασαν στο αγαπημένο τους μέρος έξω από το κάστρο του. Της παρουσίασε την πραγματική του φύση, τη τρυφερότητα και την επικινδυνότητα του. Ήταν ερωτευμένη μαζί του από τα πρώτα δευτερόλεπτα που τον κοίταξε στα μάτια. Τον ήθελε παθιασμένα και η έλξη που αισθανόταν ήταν τόση πολλή που το αίμα της  κυκλοφορούσε πολύ γρήγορα, ήταν η δημιουργός του και αυτό την έκανε να νιώθει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Η πανσέληνος έλαμπε… Η θέα από το κάστρο του Αντώνιου ήταν εκθαμβωτική. Όλα ήταν σκοτεινά! Εικόνες μπερδεμένες, βγαλμένες από όνειρο! Τα πράσινα μάτια του έκαιγαν από πόθο καθώς την κοιτούσαν… Η Βικτώρια περπάτησε κοντά στο γκρεμό, κοιτώντας τη θέα του νησιού αφήνοντας το φόρεμα της να πέσει στο έδαφος. Έπειτα με μαλακές κινήσεις γύρισε τα μαλλιά της απ’ την άλλη πλευρά, για να μείνει γυμνό το δέρμα της. Την πέταξε με μανία και την ξάπλωσε πάνω στο φόρεμά της. Έπεσε από πάνω της. Τα δάκτυλα τράβηξαν μονομιάς το πουκάμισο του για να βγει… έκανε σαν αχόρταγο ζώο εκείνη. Είχε γυμνασμένο σώμα και με  τις απότομες του κινήσεις φαίνονταν έντονα οι μύες του. Τα σώματα τους χόρευαν ένα δικό τους ρυθμό…  Η απόλαυση των φιλιών του Αντώνιου επάνω στο σώμα της, είχε ως αποτέλεσμα να κλείνει τα βλέφαρα της. «Μην κλείνεις τα μάτια σου, θέλω να με βλέπεις!» της δήλωσε αυστηρά ο Αντώνιος. Οι νυχιές της, τον ερέθισαν τόσο επικίνδυνα… Η Βικτώρια, έβλεπε το πλάσμα που είχε δημιουργήσει από την ίδια της την ύπαρξη. «Σε θέλω» του είπε στο αυτί καθώς τον δάγκωσε. Οι κυνόδοντες του Αντώνιου έκαναν την εμφάνιση τους ,χωρίς σκέψη άρχισε να την δαγκώνει στο λαιμό και ταυτόχρονα τα πόδια της κλείδωσαν στη μέση του, φέρνοντας τον πιο κοντά της…  στο κορμί της Βικτώριας, έτρεχε το αίμα και η ίδια από την ευχαρίστηση της ξέσπασε σε βογκητά. Του τράβηξε τα μαλλιά με δύναμη και άρχισε να του ρουφάει το αίμα από τον ώμο… Ποτάμι αίματος κυλούσε πάνω τους αλλά εκείνοι δεν σταματούσαν. Ήταν τόσο σίγουρη ότι μπορούσε να τον κάνει να χάσει το μυαλό του. Γύρισε από πάνω με μια κίνηση και τον φίλησε παθιασμένα. Ο αέρας κουνούσε τα μαλλιά της, έμοιαζε σαν τη μάγισσα Κίρκη που μάγευε τα θύματά της. Η τρελή της επιθυμία, την έκανε αδυσώπητη… Άρχισε να χορεύει πάνω στο κορμί του.  Τον ανασήκωσε και έκατσαν πρόσωπο με πρόσωπο. Η σαρκική τους επαφή ήταν απόλυτη και άρχισαν να ουρλιάζουν. Αντιδρούσαν σαν σκυλιά που πεινούσαν ανελέητα. Τα σημάδια από τους κυνόδοντες τους είχαν μείνει σε διάφορα σημεία στη σάρκα τους. Πέρασε αρκετή ώρα από τότε. Ξέσπασε καταιγίδα που φόβισε την Βικτώρια. Ήξερε ότι αυτό ήταν μια προειδοποίηση της Βασίλισσας. Είχαν καθυστερήσει και δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν. Η Βικτώρια έτρεμε ολόκληρη.

19.8.23

ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ

 


ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ ΖΩΗΣ,2022

Πρόκειται για μια συλλογή με ρομαντικές ιστορίες. Στη σελίδα 52, θα βρείτε την δική μου ιστορία: της Φένιας, του Κωνσταντίνου και του Μάρκου. Ένα ερωτικό τρίγωνο με πρωταγωνίστρια την Φένια, η οποία προσπαθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο άνδρας των ονείρων της; Άραγε θα κάνει την σωστή επιλογή; Θα είναι ευτυχισμένη;

https://ekdoseisiliaxtida.gr/product/glikopikres-drosostalides-zois/



Πρόκειται για μια συλλογή με θρίλερ ιστορίες. Στη σελίδα 40,θα βρείτε την δική μου ιστορία... Η Κυριακή είναι μια αξιαγάπητη γυναίκα, 70 χρονών που ζει φιλήσυχα με τον άνδρα της τα τελευταία 45 χρόνια, ταράσσει αυτή την ηρεμία διαπράτοντας δυο φόνους. Τι είναι αυτό που μπορεί να ωθήσει την γυναίκα αυτή να διαπράξει αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα; Θα σταματήσει εκεί;

https://ekdoseisiliaxtida.gr/product/skoteina-ixni/



Πρόκειται για μια συλλογή με χριατουγεννιάτικες ιστορίες. Στη σελίδα 58, θα βρείτε την δικη μου ιστορία, της Εβελίνας και του Eric! Δυο νέοι που γνωρίζονται μέσω διαδικτύου και ερωτεύονται. Πάρα τις αντιρρήσεις της οικογένειάς και των φίλων της φωτογράφου αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να τον επισκεφτεί στην Νέα Υόρκη γιατί πιστεύει ότι βρήκε τον άνδρα της ζωής της! Πόσο αληθινός μπορεί να είναι όμως ο έρωτας στο διαδίκτυο;

https://ekdoseisiliaxtida.gr/product/ta-magika-xristougenna-tis-iliaxtidas/



Πρόκειται για μια συλλογή με παιδικά παραμύθια. Στη θέση νούμερο 7, θα βρείτε την δική μου ιστορία. Πρόκειται για την Ασπρούλα, ένα παρεξηγημένο γατάκι που κάνεις δεν τη κάνει παρέα. Μια ιστορία που αναφέρεται στην δύναμη της προκατάληψης και διδάσκει τα παιδιά να μην κρίνουν από την εξωτερική εμφάνιση.

https://ekdoseisiliaxtida.gr/product/oi-dwdeka-mines-sti-hwra-tou-paramythiou/



Πρόκειται για μια συλλογή με αστυνομικές ιστορίες. Στη σελίδα 192,θα βρείτε την δική μου ιστορία με πρωταγωνίστρια την Ελπίδα, η οποία τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της προσπαθεί ακόμη να ανακαλύψει το δολοφόνο. Ένα ταξίδι γεμάτο σεξ και βία,. Θα καταφέρει να βγει ζωντανή; μέσα απ' αυτό;

https://ekdoseisiliaxtida.gr/product/synomosies-stin-omixli/

ΤΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ

COMING SOON



Η ζωή ενός ζευγαριού ανατρέπεται όταν η Ευγενία αποφασίζει ότι δεν μπορεί να κρύβει άλλο τις σεξουαλικές της προτιμήσεις και εγκαταλείπει τον άνδρα και το παιδί της στο προσωπικό κυνήγι της ευτυχίας… Ο Βύρωνας μεγαλώνει μόνος του το παιδί του έχοντας πάντα το αγκάθι από την αποχώρηση της γυναίκας του. Ο χρόνος λέει τα γιατρεύει όλα και οι άνθρωποι καταφέρνουν να αποκτήσουν μια ισορροπημένη ζωή. Τι γίνεται όταν η Ευγενία αποφασίζει να γυρίσει πίσω; Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί να δεχτεί κάτι τέτοιο για την μητέρα του; Κατά πόσο ένας άνθρωπος με αυτές τις προτιμήσεις μπορεί να ενσωματωθεί σε μια κοινωνία;







Η μοίρα ενώνει τις ζωές των ανθρώπων. Ο Στέφανος, ο Εμμανουήλ, ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Ορέστης ενώθηκαν μέσα από την αγάπη και τη ζωή. Θα καταφέρουν να μείνουν ενωμένοι όταν ο θάνατος μπει ανάμεσα τους; Η φιλία τους θα αντέξει όταν ξέρουν πως ένας από αυτούς είναι ο δολοφόνος; Θα καταφέρουν να βρουν την ευτυχία ή θα πνιγούν στους φόβους τους; ΕΡΩΤΑΣ, ΑΙΜΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑΣ… Ένας εξ αυτών ας γίνει ο δικός σας δρόμος προς την ευτυχία…

https://www.pigi.gr/product/5-dromoi-tou-erwta/






Αριάδνη, Άγγελος, Γεράσιμος και Ζήσης: η μοίρα τούς ένωσε και τους έδεσε με τη δύναμη της φιλίας. Ελβίρα, η γυναίκα που έκανε το λάθος να ερωτευτεί έναν από αυτούς. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αγάπη μιας γυναίκας για το αντικείμενο του πόθου της; Μπορεί να θυσιάσει το μέλλον της και αυτό των γύρω της; Εκδίκηση, πάθος, έρωτας και φιλία, όλα θα δοκιμαστούν από τον χρόνο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΠΝΟΗ…

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

 



Οι ρίζες μου ανθίζουν με το άρωμα της μαστίχας και τον αλμύριστο χορό της θάλασσας, όμως η μοίρα με οδήγησε να αναπτύξω την πορεία μου σε ένα μικρό προάστιο, ακριβώς έξω από την ατέλειωτη παλίρροια της Αθήνας. Η απόφασή μου να ακολουθήσω το μονοπάτι της εκπαίδευσης, σπούδασα νηπιαγωγός ειδικής αγωγής, αντανακλά τον προφανή έρωτά μου για τα παιδιά, αυτό το κεφάλαιο που συνοδεύει το χρόνο μου με τόση αγάπη και περίθαλψη. Αν και η καρδιά μου πάντα αντηχούσε με ανησυχητικά αγέρωχους ρυθμούς, η παιδική μου εμμονή με τη δημιουργία αποτυπωνόταν σε χαρτί, με τις πολύχρωμες πινελιές μου να ακολουθούν τον ψιθυριστό χορό των πουλιών που χάιδευαν την αυγουλιά. Στην ακμή της νεότητας, το λόγος ήρθε να με εναρμονίσει με τον πραγματικό μου εαυτό. Ήταν το βιβλίο που μεταμόρφωσε την πραγματικότητα σε μαγεία - "Το Παιχνίδι της Χαράς" της Ελεονώρας Πορτερ. Η Πολυάννα, η ηρωίδα που χαρίζει χαμόγελα στην αντίξοα ανέμελα, με καθοδηγούσε παρέα με τα χρόνια αθωότητάς μου. Μέσω των λεπτών σελίδων, ανακάλυπτα ότι ακόμα και στις πιο περίπλοκες στιγμές, η χαρά ανθίζει ανεξίτηλη, υποδεικνύοντας μια οδό προς την αντίσταση.

Ο δρόμος προς την ωριμότητα αποκάλυπτε με φως την κεντρική μου ερώτηση: "Ποίος θέλω να γίνω;". Η απάντηση μού φάνηκε καθαρή και περίτρανη μέσα από την ευλογημένη πύλη της λογοτεχνίας. Εκεί βρήκα το μυστήριο της μυθοπλασίας, της ποίησης και της αρχαιότητας των λέξεων, τις οποίες εγώ ίδια με πάθος και δέος συνέθετα σε μια χορωδία συναισθημάτων. Οι μεγάλοι συγγραφείς, ο Thomas Hardy, η Emily Bronte, ο Χριστιανόπουλος, ο Καρυώτακης και ο Stephen King, ανέκτησαν τον κύκλο της έμπνευσης και τράβηξαν την πένα μου προς νέα αβρότητα. Κι έτσι, άρχισα να δίνω σάρκα και οστά στις σκέψεις μου, να τις αποπτύχω στο χαρτί. Ανακάλυψα χαρά και ικανοποίηση μέσα από την αναπτυσσόμενη αφήγηση μου, καθώς οι κόσμοι που δημιουργούνταν εκείνες τις στιγμές μετατρεπόταν σε όνειρα γεμάτα ζωντανά συναισθήματα. Οι χρόνοι της εφηβείας με είδαν να αναλαμβάνω έναν νέο ρόλο, αυτόν του συγγραφέα που συντάσσει μελαγχολικές σκέψεις και πειραματίζεται με δοκίμια. Και ύστερα, ένας νέος ορίζοντας ανοίχτηκε: η θεατρική σκηνή, ένας πίνακας όπου εξερευνούσα νέες ταλέντα, από τη σύνθεση ιστοριών μέχρι τη σκηνοθεσία.

Σειρά πήρε το πρώτο μου μυθιστόρημα, μία πρόκληση που απέδειξε την επίμονη αφοσίωση μου στο γράψιμο. Κι αν και τότε αμφιβάλλαν, οι σελίδες μου βρήκαν τον δρόμο προς την έκδοση. Το όνειρο που άγγιζε το ορίζοντα πραγματοποιήθηκε, μέσα από ατελείωτες ώρες και ατελείωτες σελίδες.

Όταν δεν γραφω, οι λέξεις των άλλων αρχίζουν να ρέουν προς το μέσα μου, καθώς αφεθώ στον κόσμο των βιβλίων, μια προσωπική απόδραση σε άλλες ψυχές και κόσμους. Ακολουθεί η μουσική, που με τις μελωδίες της μεταφέρει την ψυχή μου σε ανυποψίαστες περιηγήσεις μέσα από συναισθηματικούς πίνακες. Αλλά η πιο ανεκτίμητη ηρεμία με πλαγιάζει όταν ακούω το ασταμάτητο λάγο της θάλασσας, το σαγηνευτικό παιχνίδι των κυμάτων με την ακτή. Και καθώς το βλέμμα μου αποκτά βάθος στην απέραντη γαλήνη, η ψυχή μου αναπνέει ελεύθερη, συμμεριζόμενη την ανεξίτηλη σύνδεση της με τη φύση.

Τα σεμινάρια λογοτεχνικής γραφής και λογοτεχνίας αποτέλεσαν πεδίο ανάπτυξης και βαθύτερης κατανόησης της τέχνης που αγκαλιάζω με πάθος. Και εν τέλει, το ταξίδι μου μεταξύ των λέξεων και των σελίδων κατέληξε στην έκδοση δύο βιβλίων: "Οι Πέντε Δρόμοι του Έρωτα" και "Η Οργή του Γένους Θηλυκού", έργα που φύτρωσαν από την καρδιά μου και βρήκαν σπίτι στις αγκαλιές των εκδόσεων Πηγή.

Με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό σε μια αναμονή που πλημμυρίζει με ελπίδα, συνεχίζω το ταξίδι μου στη γραφή και τη λογοτεχνία. Έτσι ωστε να αποδομώ και να αποτυπώνω τις σκέψεις μου με τον πλουραλισμό των λέξεων. Οι σελίδες μου γίνονται η παράθεση της ζωής μου, της φαντασίας μου και των συναισθημάτων μου. Είναι η απόδειξη ότι με κάθε γραμμή προχωρώ προς την αυθεντικότητα μου, προς τον εαυτό μου. Καθώς οι μέρες συνεχίζουν να κυλούν, το πάθος μου για τη γραφή δεν αποσβένει. Κι ενώ τον αφιερώνω πλήρως στη δημιουργία, βρίσκω πνοή από τις σελίδες που δημιουργώ, την αίσθηση που προκύπτει από τη συνάντηση με τις λέξεις. Και αν και το μέλλον θα φέρει περισσότερες σελίδες, περισσότερες λέξεις, θα συνεχίσω να τραβώ την πένα μου προς το άγνωστο, με πίστη στη μαγεία της γραφής και την ανυπομονησία να μοιραστώ τις ιστορίες μου με τον κόσμο.

Είναι πλέον σαφές πως η ζωή μου υφίσταται μέσα από τον λογοτεχνικό καμβά, και κάθε λέξη είναι ένα πινέλο που ζωγραφίζει το πορτρέτο της ψυχής μου. Καθώς συνεχίζω το ταξίδι μου, αποδίδοντας φόρο τιμής στους μεγάλους μυθοποιούς που με έμπνευσαν, και συνεχίζοντας να διανθίζω το ψηφίδωμα των σελίδων με την προσωπική μου φωνή, αποδεικνύω ότι η λογοτεχνία είναι πορεία, είναι τρόπος ζωής, είναι οδηγός προς την ανακάλυψη του εαυτού μου και της κοινωνίας μας. Και καθώς το φως της λογοτεχνίας αναδύεται από τις σελίδες μου, συνεχίζω να εξερευνώ τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, προσκαλώντας κάθε αναγνώστη να μοιραστεί μαζί μου αυτήν την αναζήτηση, αυτήν την εξοχή της ανθρώπινης εμπειρίας. Και έτσι, συνεχίζω να γράφω, να αναπνέω, να ζω μέσα από τις λέξεις, προσκαλώντας κάθε αναγνώστη να ταξιδέψει μαζί μου στον κόσμο της λογοτεχνίας και να ανακαλύψει τα όνειρα, τις σκέψεις και τις συναισθηματικές συνιστώσες που πλάθουν τη ζωή μου.

Σε κάθε σελίδα που ανατρέπεται, σε κάθε φράση που αναπνέει, αναδύονται νέοι κόσμοι και νέες εμπειρίες. Και όσο το χρόνος περνά, το γράψιμο γίνεται περισσότερο από απλή δραστηριότητα – γίνεται τρόπος εκφράσεως, τρόπος αυτοανακάλυψης, τρόπος αλληλεπίδρασης με τον κόσμο. Σε κάθε λέξη που ρέει από την πένα μου, αντανακλάται η συνεχής προσπάθειά μου να αποκρυσταλλώσω τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιστορίες που απασχολούν τη σκέψη μου. Κάθε λέξη είναι μια πόρτα προς έναν κόσμο που είναι δικός μου, αλλά παράλληλα είναι και παράθεση για κάθε ψυχή που αποφασίσει να τη διασχίσει.

Και έτσι, με το κεφάλαιο της ζωής μου ακόμα γραμμένο σε αχρόνια σελίδα, συνεχίζω να εξερευνώ, να αποκαλύπτω και να δημιουργώ. Οι λέξεις μου είναι ο ανυπέρβλητος μου σύμμαχος, ο συνεχής σύντροφος στο ταξίδι μου, και η λογοτεχνία είναι το όχημα που με μεταφέρει πέρα από τα όρια της καθημερινότητας. 
Και όταν οι λέξεις μου βρίσκουν το δρόμο προς τον κόσμο, ελπίζω να αφήνουν αποτυπώματα στις καρδιές των αναγνωστών, να προκαλούν σκέψεις, συναισθήματα και ανακατοσκευάσουν κόσμους. Με κάθε λέξη που γράφεται, ξεδιπλώνεται ένα καινούργιο κεφάλαιο, μια νέα περιπέτεια, και μια ευκαιρία να συνδεθώ με τους άλλους, με τις ζωές και τις ιστορίες τους.


ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ

Πρόσεξε τι θα θυσιάσεις στο κυνήγι της ευτυχίας

Πρόσεξε τι θα θυσιάσεις στο κυνήγι της ευτυχίας
Η ήρεµη ζωή του Βύρωνα και της Ευγενίας θα διαταραχτεί από την αιφνίδια απόφασή της να εξαφανιστεί µέσα σε µια νύχτα, εγκαταλείποντας τον σύζυγό της και το έξι µηνών βρέφος τους, αφήνοντας πίσω µόνο ένα σηµείωµα. Ένα φαινοµενικά αγαπηµένο ζευγάρι διαλύεται µέσα σε ένα βράδυ. Εκείνος, συντετριµµένος, θα µαζέψει τα κοµµάτια του, προσπαθώντας να µεγαλώσει σωστά την κόρη του και να γίνει για εκείνη πατέρας και µητέρα. Πάντα όµως θα τον πονάει η ανεξήγητη εγκατάλειψη της γυναίκας του. Οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στη συνέχεια θα τον κάνουν να πειστεί ότι δεν πρέπει να ασχοληθεί ξανά µαζί της και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ανατροφή της κόρης του. Στο µεταξύ, η Ευγενία ταξιδεύει στο εξωτερικό και επιλέγει να στήσει µια καινούργια ζωή από το µηδέν, σε µια νέα χώρα κι ένα νέο περιβάλλον, παρόλο που ένα κοµµάτι της θα µείνει πίσω στην Ελλάδα, µαζί µε το παιδί της. Κάθε µέρα που βρισκόταν σ’ αυτόν τον γάµο ένιωθε όλο και πιο εγκλωβισµένη, όµως τώρα είναι αποφασισµένη να κυνηγήσει την προσωπική της ευτυχία και να βρει τον πραγµατικό εαυτό της, χωρίς να τη νοιάζει η γνώµη των άλλων και οι επιταγές της κοινωνίας. Τα χρόνια περνούν… Οι ζωές όλων µοιάζουν να έχουν βρει τους ρυθµούς τους και ο καθένας ζει και πορεύεται σύµφωνα µε τις επιλογές του. Τι θα συµβεί όµως όταν η Ευγενία αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα; Θα καταφέρει να πείσει την κόρη της να την αφήσει να µπει στη ζωή της, µετά από δεκαπέντε χρόνια που ήταν µακριά της; Τι θα χρειαστεί να θυσιάσει αυτή τη φορά στο νέο κυνήγι της ευτυχίας; Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα που εστιάζει στη δύναµη της συγχώρεσης. Καθώς το παρελθόν συγκρούεται µε το παρόν, οι επιλογές τους αντικατοπτρίζονται στη ζωή της κόρης τους και των εαυτών τους, ρωτώντας τελικά: Μπορεί η αγάπη, αφού χαθεί, να ξαναζωντανέψει;

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Η μοίρα ενώνει τις ζωές των ανθρώπων. Ο Στέφανος, ο Εμμανουήλ, ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Ορέστης ενώθηκαν μέσα από την αγάπη και τη ζωή. Θα καταφέρουν να μείνουν ενωμένοι όταν ο θάνατος μπει ανάμεσα τους; Η φιλία τους θα αντέξει όταν ξέρουν πως ένας από αυτούς είναι ο δολοφόνος; Θα καταφέρουν να βρουν την ευτυχία ή θα πνιγούν στους φόβους τους; ΕΡΩΤΑΣ, ΑΙΜΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑΣ… Ένας εξ αυτών ας γίνει ο δικός σας δρόμος προς την ευτυχία…

ΟΡΓΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

ΟΡΓΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ
Αριάδνη, Άγγελος, Γεράσιμος και Ζήσης: η μοίρα τούς ένωσε και τους έδεσε με τη δύναμη της φιλίας. Ελβίρα, η γυναίκα που έκανε το λάθος να ερωτευτεί έναν από αυτούς. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αγάπη μιας γυναίκας για το αντικείμενο του πόθου της; Μπορεί να θυσιάσει το μέλλον της και αυτό των γύρω της; Εκδίκηση, πάθος, έρωτας και φιλία, όλα θα δοκιμαστούν από τον χρόνο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΠΝΟΗ…

ΣΥΛΛΟΓΕΣ

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ ΖΩΗΣ,2022

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ ΖΩΗΣ,2022
Πρόκειται για μια συλλογή με ρομαντικές ιστορίες. Στη σελίδα 52, θα βρείτε την δική μου ιστορία: της Φένιας, του Κωνσταντίνου και του Μάρκου. Ένα ερωτικό τρίγωνο με πρωταγωνίστρια την Φένια, η οποία προσπαθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο άνδρας των ονείρων της; Άραγε θα κάνει την σωστή επιλογή; Θα είναι ευτυχισμένη;

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΙΧΝΗ, 2022

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΙΧΝΗ,  2022
Πρόκειται για μια συλλογή με θρίλερ ιστορίες. Στη σελίδα 40,θα βρείτε την δική μου ιστορία... Η Κυριακή είναι μια αξιαγάπητη γυναίκα, 70 χρονών που ζει φιλήσυχα με τον άνδρα της τα τελευταία 45 χρόνια, ταράσσει αυτή την ηρεμία διαπράτοντας δυο φόνους. Τι είναι αυτό που μπορεί να ώθησει την γυναίκα αυτή να διαπράξει αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα; Θα σταματήσει εκεί;

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ : 2022

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ : 2022
Πρόκειται για μια συλλογή με χριατουγεννιάτικες ιστορίες. Στη σελίδα 58, θα βρείτε την δικη μου ιστορία, της Εβελίνας και του Eric! Δυο νέοι που γνωρίζονται μέσω διαδικτύου και ερωτεύονται. Πάρα τις αντιρρήσεις της οικογένειάς και των φίλων της φωτογράφου αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να τον επισκεφτεί στην Νέα Υόρκη γιατί πιστεύει ότι βρήκε τον άνδρα της ζωής της! Πόσο αληθινός μπορεί να είναι όμως ο έρωτας στο διαδίκτυο;

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΑΡΤΙΟΣ: 2023

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΜΑΡΤΙΟΣ: 2023
Πρόκειται για μια συλλογή με παιδικά παραμύθια. Στη θέση νούμερο 7, θα βρείτε την δική μου ιστορία. Πρόκειται για την Ασπρούλα, ένα παρεξηγημένο γατάκι που κάνεις δεν τη κάνει παρέα. Μια ιστορία που αναφέρεται στην δύναμη της προκατάληψης και διδάσκει τα παιδιά να μην κρίνουν από την εξωτερική εμφάνιση.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ,  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023
Πρόκειται για μια συλλογή με αστυνομικές ιστορίες. Στη σελίδα 192,θα βρείτε την δική μου ιστορία με πρωταγωνίστρια την Ελπίδα, η οποία τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της προσπαθεί ακόμη να ανακαλύψει το δολοφόνο. Ένα ταξίδι γεμάτο σεξ και βία,. Θα καταφέρει να βγει ζωντανή; μέσα απ' αυτό;